Rondreizen Chili

Waarom reizen naar Chili?

Bezoek één van de veiligste en veelzijdigste landen van Latijns-Amerika

De adembenemende landschappen van de droge Atacama woestijn in het noorden tot het spectaculaire Patagonië in het zuiden doen je telkens weer wegdromen

Het mysterieuze Paaseiland zal je hart veroveren

Door zijn uitgestrektheid met bijna 6500 kilometer aan stranden is Chili een relatief rustig land om te bezoeken met veel open ruimte

Telkens weer genieten van een heerlijke asado vergezeld van de beste wijnen ter wereld

Welke rondreizen naar Chili stellen we voor?

Het merengebied van Chili

Het merengebied van Chili

Het merengebied van Chili biedt je tal van parken en natuurgebieden, elk met hun eigen charme. Ontdek de ongerept natuur met zijn meren en vulkanen.
Rondreis door de Atacama woestijn van Chili

Rondreis door de Atacama woestijn van Chili

Tijdens de rondreis door de Atacama woestijn verken je de unieke landschappen met uitgestrekte zoutvlakten, actieve geisers en blauwe lagunes
Selfdrive Chili

Selfdrive Chili

Masters in Travel stelt een 8-daagse autorondreis voor in het noorden van Chili
Paaseiland

Paaseiland

Het Paaseiland is een unieke verlenging van een rondreis Chili. Mis de mysterieuze moai niet!
Patagonië reis

Patagonië reis

Een Patagonië reis is een must tijdens je rondreis Chili. Ontdek deze onvergetelijke streek!

Wil je een voorstel voor een reis op maat Chili of een andere bestemming ontvangen?


Algemene informatie over Chili

Beste reistijd

De seizoenen zijn omgekeerd als in Europa. De ideale reisperiode is vanaf begin november tot en met eind april. In de zomermaanden december en januari kan het wat drukker zijn op de toeristische plaatsen omdat de Chilenen dan zelf vakantie hebben.

Eten en drinken

De asado is natuurlijk het populairste eten in Chili. Het grillen van grote stukken vlees. Chili heeft een gevarieerde keuken. Naast de gerechten die de lokale bevolking zelf heeft uitgedokterd, kom je ook veel Spaanse en Indiaanse maaltijden tegen. Iedere regio heeft zo zijn eigen specialiteiten. Typisch Chileense gerechten zijn bijvoorbeeld bonensoep, Congrio (kabeljauw) en Curanto, waarin onder andere schelpdieren, vlees en aardappels verwerkt worden. In veel maaltijden worden ook overvloedige hoeveelheden mais gebruikt. De nationale drank bij uitstek is natuurlijk de wijn. Probeer zeker de lokale wijnen van de plaatsen waar je je op da moment bevindt. Bijna elke streek in Chili heeft zijn eigen wijnen.

Taal

Spaans. Af en toe kan je in het Engels of zelfs Duits terecht.

Reisdocumenten en gezondheid

Voor Chili heb je een internationaal paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Chili.

Inentingen worden dringend aangeraden, maar zijn voor Chili op dit moment niet verplicht. Wel is sprake van een extra waarschuwing voor Gele Koorts in geheel Zuid-Amerika, en wordt een vaccinatie tegen Gele Koorts sterk aangeraden maar is niet verplicht.

De meest recente info vind je hier:

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/chili

Elektriciteit

Het algemene voltage is 220 volt. Stopcontacten hebben twee ronde gaten en kunnen een derde ronde gat voor de aarding hebben. Voor stopcontacten met twee ronde gaten heb je geen adapter nodig. We raden een universele wereldstekker aan.

Tijdzone

Afhankelijk van de regio is het van de tweede zondag in mei tot de tweede zondag in augustus 5 uur vroeger. Van de laatste zondag in oktober tot de laatste zondag in maart is dit 4 uur vroeger in het zuiden. Van de laatste zondag in maart tot de tweede zondag in mei en van de tweede zondag in augustus tot de laatste zondag in oktober is het terug 5 uur vroeger. Op het Paaseiland is het telkens 7 uur vroeger en 8 uur vroeger.

Betalen

De officiële munteenheid in Chili is de Peso. Je kan overal terecht met je kredietkaart en om geld af te halen. Neem voldoende cash geld mee indien je je verplaatst buiten de steden.

Verkeer

De snelweg Panamericana is de belangrijkste verkeersader en verbindt de belangrijkste grote steden in Chili met elkaar. Daarnaast bestaat het wegennet uit zijwegen, soms tolwegen, die naar de kust of landinwaarts lopen en van een redelijke tot slechte kwaliteit zijn. In Patagonië zijn veel slecht berijdbare grindwegen waar de kans aanwezig is dat de voorruit van de auto beschadigd raakt door opspattend grind. Bestuurders van rechts hebben voorrang.
Een bord met de tekst Ceda el paso betekent dat bestuurders voorrang moeten verlenen (een bord met de tekst Pare betekent dat bestuurders moeten stoppen).

Lees hier onze reisverslagen en blogs over Chili

Waarom wil je je reis boeken bij Masters in Travel?

We kunnen jouw ideale reis samenstellen, dankzij een degelijke kennis en expertise, die dagelijks wordt aangevuld met trainingen, webinars en beurzen.

We besparen je tijd en stress. Het opzoekwerk en opvolging nemen wij voor onze rekening!

Omdat we werken met betrouwbare partners ter plaatse, kan je rekenen op een vlotte en kwalitatieve reis.

24/7 zijn we bereikbaar voor jou.

We zijn meesters in ons vak. Een speciale reis zoals honeymoon of babymoon? Een ingewikkelde reis zoals een multi-generation of vriendengroep? We zorgen ervoor dat het een onvergetelijke ervaring is.

Kortom, Masters in Travel zorgen voor de meesterlijke uitvoering van je reis!

Praat met ons over je volgende vakantie

Reisgidsen over Chili

Wil je meer lezen offline over reizen naar Chili, kunnen we deze reisgidsen aanraden.

MAAK EEN AFSPRAAK