Hoe kan je besparen op zakenreizen?

Hoe kan je besparen op zakenreizen?

logo Masters in Travel - zakenreizen

Nieuwe klanten vragen ons vaak hoe ze kunnen besparen op zakenreizen. Welke savings kunnen we bieden? Andere reiskantoren hebben heel gedetailleerde beschrijvingen hoe ze deze savings bepalen en hoe ze die kunnen bereiken. Ons antwoord is heel anders: er zijn geen savings! Anders gezegd: er zijn geen besparingen zoals de meesten dat zien. Alles hangt af van het profiel van de zakenreiziger.

De last minute booker

Deze traveller boekt zijn reis laat en wijzigt vaak. Hij/zij zal dan ook willen betalen voor flexibiliteit. Goedkopere oplossingen hebben minder flexibiliteit en zullen zijn planning in de weg staan. Hier komt de kennis en ervaring van Masters in Travel naar voren! Wij adviseren hoever deze flexibiliteit gaat en stellen het juiste pakket voor. Is dit duur? Soms. Zijn dit besparingen? Misschien, maar niet zo innovatief of modern als vele anderen durven beweren. En je kan zeker geen getal op die besparing plakken! Tenzij je de besparing van tijd gaat rekenen.

De planner

Aan het andere uiteinde van het spectrum heb je de planner. Deze zakenreiziger reserveert zijn trips weken, soms maanden, op voorhand. Hij/zij kan besparen op zakenreizen omdat hotel vaak early bird promoties hebben, vluchten nog leeg en goedkoop zijn enz… Bespaart dit type reiziger? Absoluut! Zijn het unieke besparingen? Helemaal niet. Deze goedkopere prijzen zijn op alle kanalen en bij alle reisagenten beschikbaar. Met andere woorden: Masters in Travel of een andere reiskantoor maakt hier geen enkel financieel verschil.

Kan ik met corporate deals besparen op zakenreizen?

Andere reisbureaus beweren dat ze besparen op zakenreizen maken door contracten af te sluiten met leveranciers (airlines, hotels,…). Beweren dat je bespaart door contracten te maken gebaseerd op volume, betekent dat je niks afweet van de specifieke inventaris die luchtvaartmaatschappijen en hotels hanteren. Zij evalueren hun prijzen constant en passen ze aan naargelang vraag en aanbod. Plus: je hele volume verschuiven naar één leverancier in een zeer competitieve markt is geen goed idee.

Waar zijn dan die kwantificeerbare besparingen?

Besparingen op zakenreizen zijn vooral virtuele besparingen, gebaseerd op theoretische of historische gegevens. Wil je hier een bedrag op plakken? Welkom in de wereld van procurement, big data en online booking tools! Maar wie uit elke verschillende boeking het beste wil halen, weet dat hij/zij beroep moet doen op persoonlijke service en expertise.

Masters in Travel voor jouw zakenreizen

Wij werken in een “people business”. Een business gebaseerd op expertise, betrouwbaarheid en lange termijn relaties. Dat is wat wij van Masters in Travel ook aanbieden aan onze klanten. Elke dag, dag in dag uit. Is onze service kwantificeerbaar? Nee, maar onze service is wel onbetaalbaar!

Wil je weten wat Masters in Travel kan beteken voor jouw zakenreizen? Contacteer ons voor een afspraak en maak van je buitenlandse verplaatsingen een geoliede machine!

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven door Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK