Roadtrip in Portugal: Centro de Portugal

Roadtrip in Portugal: Centro de Portugal

Centro de Portugal

Portugal is een land met veel facetten. De meest toeristische delen zijn de Algarve in het zuiden en de hoofdstad Lissabon. Maar Portugal heeft veel meer in huis dan enkel dat. Je kan het land verschillende keren bezoeken en elke keer iets nieuws ontdekken. Een roadtrip in Portugal is de beste manier om het land te ontdekken.

Portugal is een land van geschiedenis en cultuur, van natuur en prachtige landschappen, maar ook van lekker eten en unieke belevingen. Tom van Masters in Travel werd uitgenodigd door ons contact ter plaatse tijdens een roadtrip in Portugal het centrum te ontdekken. Centro de Portugal is het historische hart van Portugal en is bezaaid met kerken, universiteiten, historische gebouwen en oude stadjes. Dit zijn de 5 toppers van de streek die je absoluut moet gezien hebben:

1) Costa Nova

Gelegen aan de kust is de pittoreske badplaats uniek door zijn houten gestreepte huizen. Probeer zeker de caldeirada, het lokale visgerecht. De smaken zijn simpel, puur en authentiek.

2) Aveiro

Deze universiteitsstad heeft vele kleine kanalen waardoor er soms een vergelijking met Venetië is. Maar dit doet onrecht aan Venetië en Aveiro. Je kan de stad gemakkelijk verkennen te voet of met de fiets. Ontdek de vele art nouveau huisjes en de gezellige binnenstad met veel bars en restaurants. Bezoek de vismarkt in de ochtend en neem je lunch in het restaurant boven de vismarkt. Aveiro heeft ook een halfopen shoppingcenter. Je kan de stad zowel bezoeken tijdens je roadtrip in Portugal of als daguitstap vanuit Porto.

3) Coimbra

Coimbra mag niet ontbreken op je roadtrip in Portugal. De derde stad van Portugal is ook de oudste universiteitsstad van het land. In de straten wandelen de studenten nog rond in hun typische robe (lijkt een beetje op Harry Potter). Bezoek het universiteitsgebouw, waar de studenten zelf soms een gratis rondleiding geven. De geschiedenis van de stad hangt nauw samen met de tradities van de universiteit. Spring zeker eens binnen in een cafe waar je de typische “fado de Coimbra” kan beluisteren!

4) Tomar

In deze stad van de Tempeliers staat één van de oudste kerken van Portugal. De Tempeliers kwamen op uitnodiging van de toenmalige Portugese koning mee helpen met de Reconquista tegen de Arabieren. Het is een gezellig stadje waar je door de kleine straatjes kan verdwalen. Wat Tomar echt de moeite maakt tijdens je roadtrip in Portugal, is Convento de Cristo. Deze klooster-burcht is een indrukwekkend gebouw in typische vroeger Manuelstijl.

5) De kust

Tijdens je roadtrip in Portugal moet je de kust gezien hebben. En de kust van Centro de Portugal is zeer indrukwekkend. Aan het Noordstrand van Nazaré kijk je vol verbazing naar de surfers die golven tot wel 20 meter hoog trotseren! Het Zuidstrand is meer toegankelijk voor families. Een andere badstad is Santa Cruz met zijn breed strand en op een uur rijden van Lissabon.

Jouw gepersonaliseerde roadtrip in Portugal?

Een roadtrip in Portugal is een aanrader. Je kan gemakkelijk naar Porto en Lissabon vliegen, waardoor je simpel Centro de Portugal kan verkennen. Je kan je rondreis afsluiten ofwel door een citytrip Lissabon of Porto, ofwel door een strandverblijf. De prijzen in Portugal zijn nog altijd heel redelijk. Beleef zeker enkele unieke ervaring zoals bezoek aan een wijndomein of een kookcursus.

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven door Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK