Attica rondreis – een ontdekking van het schiereiland van Athene

Attica rondreis – een ontdekking van het schiereiland van Athene

Kaap Sounion

Een Attica rondreis is een unieke aanvulling om je citytrip Athene. Athene kan je bezoeken als citytrip, maar waarom niet een keer als eindpunt van een mini-roadtrip? Ontdek dit schiereiland dat overloopt van cultuur en geschiedenis. Je hebt dan ook een beter beeld van de schiedneis van Athene zelf. Wat ontdek je dan op je Attica rondreis?

Kerken en kloosters

Griekenland is een religieus land en dat merk je direct. Overal vind je kleine orthodoxe kerkjes. Op het schiereiland liggen ook enkele kloosters. Een echte aanrader is het klooster van Daphni. Dit klooster is UNESCO werelderfgoed. Gebouwd door de Byzantijnen in hun typische stijl is gebouw met zijn mozaïeken een hoogtepunt van Byzantijnse stijl.

Bergen

De streek rondom Athene is heel bergachtig. Van zodra je de hoofdwegen verlaat, rij je door nauwe straatjes, stadjes tegen een berghelling of zelfs verharde wegen. Het contrast met Athene is enorm groot. De uitzichten zijn soms wat minder omwille van de industrialisatie, maar hier en daar zie je een machtig berglandschap.

Stranden

Tijdens je Attica rondreis kan je tot rust komen op een van de vele stranden. Voor de beste stranden moet je aan de zuidkust zijn. Vougliameni is een interessante plaats met niet alleen een strand, maar ook een thermisch verwarmd meer. Dichterbij Athene liggen aan het strand verschillende beachclubs. Overdag en in de avond zijn het trendy bars en restaurants met zicht op zee, ’s nachts zijn het bruisende nachtclubs.

Griekse tempels

In de Oudheid hebben de Atheners niet alleen in hun eigen stad tempels gebouwd, maar over het ganse schiereiland. Tijdens je Attica rondreis kan je dus veel tempels nog ontdekken. Sommige zijn niet meer dan fundamenten, anderen zijn nog mooi bewaard. Een echte aanrader is de Tempel van Poseidon in Kaap Sounion. De ligging is ronduit magisch!

Hotels

In het binnenland van het schiereiland heb je weinig goeie hotels, maar aan de zuidkust is de keuze enorm. Een korte strandvakantie tijdens je Attica rondreis is perfect mogelijk!

Onze favorieten?

  • Ever Eden Beach Resort: leuk hotel aan het strand met goeie prijs/kwaliteit verhouding
  • Somewhere Boutique Hotel: kleinschalig hotel vlakbij de bars en restaurants van Vougliameni
  • The Margi: luxe hotel in Vougliameni, lid van Small Luxury Hotels, ideaal voor zorgeloos relaxen

Tips

De wegen op het schiereiland zijn soms wel een uitdaging. Neem daarom een huurwagen die groot en stevig genoeg is zodat je vol vertrouwen kan rijden.

Voor Zuid-Europa is de rijstijl best beheerst en kalm. Behalve in Athene is het wat lastiger om te rijden met de wagen.

Verwacht geen grootse zandstranden, maar wel mooi gelegen kleinere zandstranden, afgewisseld door kiezelstranden en rotsen.

Neem een goeie reisgids mee zodat je de rijke geschiedenis van het schiereiland beter kan plaatsen.

Geniet van de heerlijke authentieke Griekse keuken!

Attica is ideaal als een korte break, al dan niet in combinatie met een citytrip Athene. Wil je wat rustiger reizen, ga dan in het voorjaar of najaar. Het weer is er nog altijd heel aangenaam. Wil jij een Attica rondreis op jouw maat? Contacteer ons en wij stellen dit voor jou samen!

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven door Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK