Citytrip Hamburg? De mooiste citytrip van Duitsland!

Citytrip Hamburg? De mooiste citytrip van Duitsland!

Hamburg is na Berlijn de grootste stad van Duitsland. Wist je dat Hamburg een ideale bestemming is voor een weekendje weg? De stad heeft de reputatie vooral als zaken- en havenbestemming, maar de cultuur, architectuur en lokale horeca zullen je verrassen. Tom van Masters in Travel ging op ontdekking en geeft je 5 redenen waarom jij ook op citytrip Hamburg moet.

De haven

Hamburg heeft een van de grootste havens van Europa en ligt aan de monding van de Elbe. Deze haven is dus al eeuwen van van toen Hamburg nog een Hanzestad was. Je ontdekt de haven met een rondvaart op een boot. Voor een zicht van bovenaf moet je naar de terassen van de Elbphilharmonie gaan. En bezoek ook zeker enkele historische schepen, zoals het koopvaardijschip Cap San Diego, het museumschip  Rickmer Rickmers en echte duikboot.

Speicherstadt en Hafencity

Speicherstadt is het historische deel van de haven en bestaat uit de oude pakhuizen van toen. Alle exotische goederen en spijzen kwamen vanuit heel de wereld Hamburg binnen. Bezoek zeker het Speicherstadtmuseum met een korte geschiedenis over deze wijk van Hamburg en het Gewürzmuseum over de specerijen die Hamburg invoerde. Maar het museum dat je echt moet gezien hebben, is Maritiem Museum. Je vergaapt je aan de vele maquettes van boten doorheen de geschiedenis.

Hafencity ligt vlakbij Speicherstadt en is een recente nieuwe hippe wijk met trendy hotels en eigentijdse restaurants. Ideaal om je dagje haven in Hamburg af te sluiten.

De mondaine binnenstad

Wanneer je door de binnenstad wandelt, valt je op hoe ruim deze stad is. Het stadhuis van Hamburg is een imposant bouwwerk dat de binnenstad domineert. In de buurt, langs de kanaaltjes, vind je allerlei winkels van de grote luxemerken tot kleine boetiekjes. Hamburg is ook een stad met mooie kerken. Bezoek zeker ook het Chilehaus met zijn opmerkelijke architectuur.

Kunst en cultuur

Een citytrip Hamburg betekent ook kunst en cultuur. Als havenstad heeft Hamburg een rijk cultureel verleden. De vele historische gebouwen zijn daar het bewijs van. Bezoek zeker de Hamburger Kunsthalle. Dit groot kunstmuseum toont je zijn rijke collecties van middeleeuwse altaarstukken tot hedendaagse moderne kunst. Is kunst je ding, trek dan genoeg tijd uit om dit museum te ontdekken.

Citytrip voor kinderen

Hamburg is een ideale stad om te ontdekken met kinderen. Het verkeer is er overzichtelijk (op zijn Duits). De kids ontdekken samen met jou de haven tijdens een boottocht. Probeer zeker de grote raderboot. Jong en oud vergapen zich aan de immense modelspoorbaan van Miniatur Wonderland. Ga aan boord van oude boten, waaronder een echt duikboot! 

Tips!

De metro loopt hier vaak bovengronds waardoor je vaak een mooi zicht over de stad en de haven hebt.

De Reeperbahn is de uitgaansbuurt en kan soms vulgair overkomen. Maar dit is maar 1 enkele straat op een hele grootstad die je kan ontdekken tijdens je citytrip Hamburg!

Een vaartocht langs de haven van Hamburg is gemakkelijk. Er zijn verschillende aanbieders. Kies tussen vaarten van 1 uur of langere vaarten van 3-4 uur.

Je kan naar Hamburg rijden in ongeveer 6 uur, maar vliegen gaat net iets gemakkelijker en sneller voor een kort bezoek. De trein is ook een mogelijkheid (via Frankfurt).

Masters in Travel stelt jouw citytrip op maat samen

Hamburg is een veelzijdige stad die je zeker verrast. Met of zonder kinderen beleef je een heerlijke citytrip Hamburg. Wil jij ook op Duits avontuur?

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven door Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK