Ontdek de provincie Barcelona!

Ontdek de provincie Barcelona!

Citroen Mehari tussen de wijngaarden

Probeer eens de provincie Barcelona! Al enkele jaren gaan jij en je collega’s en medewerkers op incentive trip naar Spanje. Groot gelijk. Spanje is een ideaal land voor dit soort reizen. Goede infrastructuur, goede bereikbaarheid, goede hotels en ook nog eens goed eten en drinken. Maar de evidente bestemmingen in Spanje geraken stilaan op. Madrid, Barcelona, Sevilla, Bilbao, Valencia en de Balearen al gedaan? Naar waar nu?

Iedereen is al wel eens in Barcelona geweest, maar ken jij deze 5 dingen die je in de provincie van Barcelona kan ontdekken?  

San Cugat

Op amper een half uur rijden van de luchthaven van Barcelona heb je landinwaarts San Cugat. Het centrum verrast je met zijn nauwe straatjes en zijn middeleeuws klooster. Eten doe je in typisch Catalaanse stijl aan El Mercat, een soort overdekte eetwarenmarkt met restaurants. Ben je liefhebber van antiek en brocante? Bezoek dan zeker Mercantic! De restaurants en bars rondom deze antiekmarkt zijn typisch Catalaans.

Montserrat

De berg Montserrat is een rare verschijning. Van ver doemt hij op. Iedereen gaat er ook naartoe omwille van het bedevaartsoord. Te druk en te veel volk? Deze locatie is al eeuwen voorzien op veel volk. En de vergezichten vanaf het klooster zijn magisch. Het ultieme doel is om voor het beeld van de zwarte Madonna te staan. Een onverwachte spirituele ervaring.

Sitges

Deze badstad aan de Costa Brava kent iedereen. Wat minder geweten is, is dat deze stad in de provincie Barcelona een oud historisch centrum heeft. Verdwaal door de straatjes van deze vrijzinnige stad. En de ervaring van een gezellig restaurant vlak aan het strand is onvergetelijk.

Colònia Güell

Deze arbeiderswijk buiten Barcelona werd gebouwd in opdracht van Eusebi Güell, een van de grote fabrieksbazen in de 19de eeuw. Vandaag is het een rustig leuk dorpje met één belangrijk gebouw: de crypte ontworpen door Gaudí! Zoals typisch voor Gaudí is ook deze kerk niet afgeraakt, maar de crypte is typisch Gaudí: jugendstil vol met zwierige vormen en verwijzingen naar de natuur. In tegenstelling tot de Sagrada Familia heerst hier nog een intieme sfeer. Een onbekend pareltje in de provincie Barcelona.

Cava

Catalonië is de thuishaven van cava. Naast Champagne is dit de meest succesvolle schuimwijn ter wereld. Er zijn veel wijngaarden die je kan bezoeken. Je kan er ook eten in de wijngaarden zelf, terwijl je de verschillende cava’s degusteert. Er is zelfs mogelijkheid om met een echte Citroen Mehari van wijngaard naar wijngaard te rijden! Een onvergetelijke ervaring.

Rondom Barcelona zijn er tal van historische stadjes die je zullen verrassen. Het is er veel minder druk dan in Barcelona zelf en de ervaring is veel authentieker. Hier kan je nog het echte Catalonië ontdekken. En het grote voordeel: alles ligt maar op maximum 1 uur rijden van Barcelona. Dus de provincie Barcelona is heel goed bereikbaar.

Wil je met je medewerkers ook zo een gezellig druk weekend samen beleven?

Praat er gerust over met ons en we kunnen samen een memorabel weekend ontwerpen.

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven door Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK