Reizen met de trein naar Zwitserland

Reizen met de trein naar Zwitserland

Een andere manier van reizen met kinderen

De gedachte aan een treinreis wekt bij sommige mensen misschien dubbele gevoelens op. Wij denken dan vaak aan de Belgische IC treinen die weer vertraging hebben of overvol zitten op bepaalde uren van de dag. Je hebt het vast en zeker wel al eens meegemaakt. Maar het kan best anders! Gedaan met urenlange files, ellelange rijen aan tankstations of oponthoud bij het betalen van tol op de verschillende autosnelwegen. Ik zwijg nog even over de spelende en joelende kinderen in de auto..

Van auto naar trein

Ook wij waren een beetje sceptisch om de overstap te wagen van de auto vorig jaar naar de trein dit jaar. We vatten onze treinreis naar St. Moritz aan met de comfortabele en snelle ICE treinen naar Duitsland. Via Frankfurt en Zürich komen naderen we al snel de mooie Zwitserse landschappen. Voor de kinderen is het ondertussen een hele belevenis. We rijden door steile ravijnen steeds hoger klimmend door de bergen. Vooral de passages door de vele tunnels vinden ze geweldig. Wij ook trouwens! Het laatste gedeelte van de treinreis van Chur naar St. Moritz behoort trouwens tot het Unesco werelderfgoed. De uitzichten op de vallei en omringende bergen zijn fantastisch! Het moet een huzarenstukje geweest zijn voor de werkmensen destijds om al deze spoorlijnen te bouwen. Tegenwoordig worden er nog steeds nieuwe spoorlijnen en tunnels aangelegd met de allernieuwste technieken. Dit alles om het spoorwegennetwerk nog beter te maken. Wij zijn er van overtuigd dat dit de toekomst is.

De Zwitserse treinverbindingen

Vanuit St. Moritz vertrekt er nog een prachtig traject richting Italië. Je kan deze verbinding nemen met de gewone IC trein, de zogenaamde Rhätische Bahn ofwel kan je in stijl reizen met de legendarische Bernina Express. De trein beschikt over speciale panoramarijtuigen, die de uitzichten nog spectaculairder maken. Het traject loopt van St.Moritz tot in Tirano. Het gedeelte van St. Moritz naar Alp Grüm is werkelijk fenomenaal. Je klimt gestaag naar 2253 meter en passeert oa één van de grootste gletsjers van Europa, de Morteratsch. Bij helder weer kan je de top van de Piz Bernina, 4048 meter waarnemen. Het landschap wordt steeds ruiger naarmate we hoger klimmen. De trein slingert zicht langs watervallen en azuurblauwe gletsjermeren. We kijken onze ogen uit op de vele hoge alpentoppen. De uitzichten vervelen haast nooit. Op het volledige traject vanuit Chur passeert de trein in totaal maar liefst 55 tunnels en 196 bruggen De treinen rijden steeds klokvast en zijn erg betrouwbaar. Dat is altijd aangenaam als je veel wil zien in korte tijd. De Bernina Express is lang niet de enigste speciale trein die door Zwitsersland rijdt. 

Ruim aanbod

Er is een ruim aanbod waaronder één van de beroemdste en waar je vast en zeker al van gehoord hebt, is de Glacier Express. De boodschap is wel dat je deze speciale treinen vroeg genoeg boekt want ze zijn onder andere zeer populair op de Aziatische markt. We raden zelfs aan om de tickets 8 à 10 maanden op voorhand te bestellen. Bij ons ben je aan het juiste adres om je wegwijs te maken in het ruime aanbod van het Zwitserse treinnetwerk. Bovendien hebben we ook de beste contacten bij een aantal van de meest gerenommeerde hotels. We kunnen dus een onvergetelijk verblijf samenstellen. Ik zou zeggen.. instappen plaatsen nemen!

Ben je overtuigd van een reis met de trein?

Geef ons een seintje en wij werken samen met jou de ideale treinreis uit binnen of buiten Europa.

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

 

MAAK EEN AFSPRAAK