Ras al Khaimah en Abu Dhabi

Ras al Khaimah en Abu Dhabi

woestijn in Abu Dhabi

Wie aan de Verenigde Arabische Emiraten denkt, denkt in de eerste plaats aan Dubai. Maar er zijn nog 6 andere emiraten die elk hun eigenheid hebben. Ik kon er 2 ontdekken: Abu Dhabi en Ras al Khaimah.

Naar Abu Dhabi kan je rechtstreeks vliegen vanaf Brussel met Etihad Airways. Na een comfortabele vlucht van 6 uur ben je er al. In de zomer is het er bloedheet, maar in de wintermaanden is het er een aangename 25 graden. De Emiraten zijn dan ook de perfecte winterzon-bestemming.

Abu Dhabi

Wat me onmiddellijk opviel aan Abu Dhabi was ruimte. Hoewel Abu Dhabi stad (en ook hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten) best druk kan zijn, heb je overal het gevoel dat het er relatief kalm is. De stad zelf heeft enkele indrukwekkende shopping malls en ligt aan Corniche Road vlak aan enkele openbare stranden. Abu Dhabi voelt heel open en kosmopolitisch aan. Een instant vakantiegevoel!

De eilanden van Abu DhabiEen van de meest opvallende gebouwen van Abu Dhabi is de Sheikh Zayed Grand Mosque. Deze sprookjesachtige moskee is de grootste van de VAE. Het rijkelijk versierde gebouw in witte marmer komt tot zijn recht na zonsondergang, wanneer de moskee prachtig verlicht is.

Daarnaast heb je Yas Island. Dit eiland staat vooral bekend om zijn Formule 1 circuit en Ferrari World, het grootste indoor pretpark, en Yas Waterworld, een geweldig waterpark.

Saadiyat Island is dan weer de thuis van het Louvre. Dit moderne museum heeft een indrukwekkend brede collectie artefacten van over heel de wereld. En naast de collectie zelf vergaap je je aan de bijzondere architectuur! Ook op Saadiyat Island vind je enkele trendy luxe resorts. Een aanrader om tot rust te komen in parelwitte stranden aan een turquoise zee onder een stralende zon. Heerlijk!

Woestijn

Abu Dhabi heeft ook een van de grootste zandwoestijnen. Een van de leukste en meest spannende activiteiten die je hier kan doen is dunebashing. Een chauffeur rijdt met jou in hoge snelheid over de duinen en haalt indrukwekkende en akelige maneuvers uit. Wat een adrenaline! Wel een kleine tip: niet te veel eten op voorhand, als je nogal snel autoziek wordt. Maar het is zelfs de misselijkheid waard. Een unieke beleving! De dag in de woestijn wordt afgerond in een tentenkamp. Met een knipoog naar het verleden geniet je hier van een traditionele maaltijd met muziek en dans.

Het emiraat Ras al Khaimah

Ras al Khaimah is een ander verhaal. Dit emiraat is zich nog maar recent aan het richten op het toerisme. De stad zelf oogt een stuk ouder dan Abu Dhabi en Dubai. Hier kan je zien hoe Dubai was 30 jaar geleden. Maar tegelijk heeft dit net zijn charme.

In Ras al Khaimah heb je de kans meer te weten te komen over de geschiedenis van het oogsten en verhandelen van parels. Je krijgt zelfs de kans om zelf een oester te kiezen en zien of er een parel in zit.

Maar Ras al Khaimah is nu vooral beroemd/berucht geworden omwille van de Jebel Jais Flight. In een indrukwekkend berglandschap hang je “hoofd eerst” aan de langste zipline ter wereld! Op de bijna 3 kilometer haal je snelheden tot wel 150 km per uur!

Hotels in Ras al Khaimah

Ras al Khaimah heeft ook goede hotels, hoewel de selectie niet zo groot is als Abu Dhabi of Dubai. Prijs/kwaliteit is het aanbod super. Een aanrader is het grandioze Waldorf Astoria. Dit grote luxehotel ligt vlak aan het strand. Het gebouw is overdadig en overweldigend; de klassieke luxe opvallend. En het ligt vlak aan een golfterrein. Ideaal voor een onbezorgde luxe vakantie!

Ras al Khaimah is ongeveer 3 kwartier rijden van Dubai en 2 uur rijden van Abu Dhabi. Dus het is gemakkelijk te bereiken zowel vanaf de luchthaven van Dubai als die van Abu Dhabi.

Wil je Abu Dhabi en Ras al Khaimah zelf ontdekken?

Dankzij onze lokale partners kunnen we naar de Verenigde Arabische Emiraten een zorgeloze reis op maat samenstellen. De bestemming is zo divers dat je er keer op keer een unieke ervaring kan beleven.

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven door Tom Vleugels

Reis maart 2020

 

MAAK EEN AFSPRAAK