Vol vertrouwen op reis met kleine kinderen

Vol vertrouwen op reis met kleine kinderen

gezinsreizen van Masters in Travel

Op reis met kleine kinderen kan een uitdaging lijken, maar met deze tips maak je van je reis een onvergetelijke reis voor je kinderen EN voor jezelf! Pas deze travel hacks toe en je zal vol vertrouwen met je kids op vakantie gaan.

Je eigen mindset

Het begint bij jezelf. Op reis gaan met kleine kinderen wil zeggen dat je jezelf aanpast aan je jongste reisgenoten.

 • Wees flexibel. Verwacht het onverwachte.
 • Doe het rustig aan. Denk niet dat er te veel te doen is in te weinig tijd. Denk vooral hoeveel je zal missen als je overal gehaast voorbij loopt.
 • Bereid je voor om oncomfortabele situaties. Met kinderen kan je altijd in onverwachte situaties terecht komen. Dat is niet erg. Integendeel! Bereid je voor, handel en pas je aan.
 • Wees een voorbeeld! Je kinderen zullen zien dat jij flexibel bent en deze eigenschap ook van jou leren. Ze zullen ook zien hoe jij omgaat met stressvolle of onverwachte situaties. Jouw reactie zal een voorbeeld voor hen zijn.

Wees bewust van je eigen mindset en gedrag, want dit bepaalt ook de opvoeding van je eigen kinderen. Dit is je kans om van hen de reizigers te maken waarmee jij wil reizen.

Voor de reis

Betrek je kinderen bij het plannen van de reis. Ze zijn nog te jong om alles te beslissen natuurlijk. Maar als je dit met hen al bespreekt, weten ze ongeveer al wel waaraan ze zich kunnen verwachten.

Niet te veel pakken. Geef ze een eigen rugzakje waar ze hun eigen spulletjes in kwijt kunnen. Zo leren ze ook de belangrijke dingen te kiezen.

Vertrekken met het vliegtuig

Op reis met kleine kinderen wil ook zeggen op reis met het vliegtuig. Een luchthaven is voor sommigen een stresserende omgeving, zelfs voor volwassenen. Maar met een goede mindset kom je al ver. Maar er zijn nog dingen die je kan doen om de vliegtuigreis met de kids aangenamer te maken.

 • Kom op tijd. Je bespaart jezelf en je kinderen veel stress.
 • Oefen op voorhand geeuwen en slikken. De oren van je kind zullen je dankbaar zijn!
 • Hou je kids in drukke menigten altijd in het zicht. Hou ze voor jou of met je hand op zijn/haar schouders of rugzakje. Een rugzakje heeft ook een handig handvat dat je daarvoor kan gebruiken.
 • Is je kind nog geen grote mensenmassa’s gewoon? Oefen dan eerst in een drukke winkel of een park op een zonnige zondagnamiddag.
 • Investeer in een degelijke buggy of (als ze heel jong zijn) draagdoeken.
 • Laat ze zelf ook meezoeken in de luchthaven naar de gate. Pijltjes zoeken is een leuk spelletje.
 • Noise-Cancelling Headphones zijn een aanrader. Een vliegtuig kan lawaaierig zijn in volle vlucht.

Tijdens de reis

Neem een vertrouwd item mee op reis. Een snack die ze kennen (niet te veel suiker, want dat wreekt zich op het vliegtuig) of een knuffel. Is de knuffel het middelpunt van zijn of haar leven en ben je bang dat de knuffel verloren geraakt? Dan kan je eventueel een identieke “back-up” knuffel meenemen.

Neem ook een nieuw speelgoedje mee. Op lastige momenten zal dat perfect de aandacht van je kind even afleiden.

Genoeg drinken. Op reis met kleine kinderen is een heel ander ritme dan thuis. Zowel jij als je kids kunnen dan vergeten voldoende te drinken.

Vermijd te veel hotel-hopping. Te veel van hotel veranderen tijdens een rondreis is vermoeiend en je vergroot de kans dat jij of je kind iets kwijt geraakt.

Gebruik het openbaar vervoer. Welk kind (klein of groot) gebruikt er nu niet graag een bus of een metro?

Bonus tip!

Geniet van je vakantie met je kinderen!!! Koester deze quality time. Later zal je merken dat je je kinderen veel beter leert kennen en dat het voor hen een unieke leerschool is.

Wil je op vakantie met het gezin?

Op reis met kleine kinderen hoeft dus echt geen uitdaging te zijn. Met de goeie mindset en de aangepaste planning ben je zeker dat het een zorgeloze reis wordt. Wij staan je hierin bij en stellen je reis op maat samen zodat dit een herinnering wordt voor het leven!

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven voor Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK