De 5 leukste redenen voor een citytrip Thessaloniki

De 5 leukste redenen voor een citytrip Thessaloniki

de Witte Toren van Thessaloniki

Waarom een citytrip Thessaliniki? Thessaloniki is tegelijk historisch en modern. De hoofdstad van de provincie Macedonië is ook de tweede stad van Griekenland, na Athene. Naast architectuur uit de verschillende periodes van haar geschiedenis, heeft Thessaloniki nog 5 goeie redenen om dit jaar nog naartoe te gaan.

1. Dompel je onder in het nachtleven

Thessaloniki is een studentenstad met de beste en grootste universiteiten van het land. Dat heeft natuurlijk positieve gevolgen voor het nachtleven. Wil je een rustig avondje in een kleine bar aan Nikis Boulevard, of een echte kroegentocht langs Valaoritou en Syngrou Road, of dans je de nacht weg in  Mylos Warehouse, ervaar het allemaal tijdens je citytrip Thessaloniki!

2. Ontdek de stad langs en op het water

Dit prachtige, historische deel van de stad aan het water is perfect voor verkenning overdag  en avondwandelingen. Vergeet niet te stoppen bij de beroemde Witte Toren van Thessaloniki en wat snacks te pakken bij de straatverkopers. Ga daarna aan boord van een van de drijvende bars van Thessaloniki en maak een cruise langs de golf van Thermaikos. Gezellig, relax en altijd in goed gezelschap!

3. Ervaar de ongelooflijke rijkdom van musea en cultuur

Snuif cultuur en geschiedenis op tijdens je citytrip Thessaloniki. De stad heeft de reputatie als een zeer artistieke stad met tal van evenementen en musea. Bezoek zeker het Museum van Byzantijnse Cultuur en het Archeologisch Museum, maar vergeet niet om de kleinere musea te bezoeken, zoals het Volks- en Etnografisch Museum en de Teloglion Foundation of Art.

4. Proef de lokale zoetigheden

In heel Griekenland staat Thessaloniki vooral bekend om zijn zoetigheden, zoals de tsoureki van de winkel Terkenlis. Lokale winkels verkopen veel oosterse desserts. De stad staat bekend om zijn bougatsa – probeer er een paar samen met sterke lokale koffie in een van de vele hippe coffeeshops in de stad.

5. Verken het alternatieve Thessaloniki

Buurten zoals Ladadika zijn de afgelopen jaren erg populair als een lokale ontmoetingsplaats. De oude gebouwen van toen zijn vandaag trendy bars en restaurants waar de jongeren van de stad vaak komen rondhangen. Voor nog een geweldige plek voor jonge ontmoetingen, ga je naar het gebied rond Rotunda en Aristotelous Square. Je vindt hier alles, van gyroswinkels en bars tot tattoo-studio’s, en er zijn ook veel mensen die tot diep in de nacht rondhangen.

Voor je eerste bezoek aan Thessaloniki raden we je aan de stad te verkennen met de fiets. In een korte tijd leer je de stad goed kennen en ben je klaar om er alleen te voet op uit te trekken. Je fiets langs de Witte Toren, de bogen van keizer Galerius en de hippe street art.

Wil je een langer verblijf in Griekenland? Dan kan je Halkidiki ontdekken.

Heb je zin in een unieke citytrip Thessaloniki?

Wij zorgen ervoor dat je het Grieks avontuur van je leven beleeft!

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven door Tom Vleugels

Credit foto’s: Thessaloniki Travel

 

MAAK EEN AFSPRAAK