Onze top 7 redenen voor een reis naar Vietnam

Onze top 7 redenen voor een reis naar Vietnam

Halong Bay

Denk je aan een reis naar Vietnam? Er zijn veel redenen om dit fascinerende en diverse land te ontdekken. Dit lijstje van zeven verrassende redenen is een goed vertrekpunt. Alle zeven zijn het perfecte redenen om je reis naar Vietnam te beginnen dromen en plannen.

Ongelooflijk lekker eten

In Vietnam kan je het gezondste, meest verse, meest waanzinnig heerlijke eten ter wereld vinden. Bereid je voor om heerlijke hapjes met je handen te rollen en te dippen. Verlies jezelf in kommen met noedels die je doen zwijmelen. Vietnamezen zijn gewend om zulk heerlijk streetfood te eten dat de concurrentie op de trottoirs groot is. Het ontdekken van je favorieten – of het nu gaat om stomende pho, knapperige banh mi of rokerige bun cha – is op zichzelf de reis naar Vietnam waard.

Verscheidenheid van bestemmingen

Landschap tijdens je reis naar Vietnam

Een uniek aspect van reizen door Vietnam is dat geen twee bestemmingen hetzelfde zijn. De drie grote steden zijn totaal verschillend van elkaar. Je hebt er koude winters in de hooglanden in het noorden, maar het is het hele jaar door zwoel op de eilanden in het zuiden. Zelfs bestemmingen die maar een uur uit elkaar liggen, liggen vaak tientallen jaren uit elkaar qua karakter en uiterlijk. De keuze om zoveel verschillende plaatsen te verkennen, is een groot deel van het plezier.

Verslavende koffiecultuur

Ontdek koffie op een unieke manier tijdens je reis naar Vietnam. In Vietnam is koffie een traditie, een religie en een sociale lijm in één. Vietnamezen ontmoeten elkaar graag op het trottoir en praten urenlang bij de koffie. Daarom vind je overal in het land duizenden cafés, van cool tot koloniaal. Ze zijn ook graag creatief met koffie. Probeer een verfrissende kokoskoffie in de zomer of een romige eierkoffie in de winter. Pas op: veel reizigers raken verslaafd aan onze verscheidende brouwsels!

Ongeëvenaard landschap

Misschien heb je wel eens gehoord van de dromerige, met karst bezaaide zeegezichten in Ha Long Bay en de mistige, terrasvormige valleien in Sa Pa, maar wist je dat Vietnam de thuisbasis is van nog meer dramatische bezienswaardigheden? In ’s werelds grootste grot, Son Doong, kan je dagenlang kamperen, klimmen en verkennen. Vietnam heeft ook een adembenemend berglandschap in Ha Giang, donderende watervallen in Cao Bang en opvallende zandduinen in Mui Ne (vergeet niet je camera in te pakken!)

de oude keizerstad Hue

Een reis naar Vietnam vol geschiedenis

In Vietnam hoef je niet ver te reizen om schatten uit een andere tijd te vinden. Ze zijn verspreid over het platteland en weggestopt in de steden, maar ook op acht UNESCO-werelderfgoed locaties. De tijdloze hoofdstad Hanoi is een goudmijn voor liefhebbers van geschiedenis, met oude pagodes, poorten en huizen in het weefsel van de oude wijk. In het centrum van Vietnam is de voormalige keizerlijke stad Hue bezaaid met de graven van feodale koningen en hun vergeten paleizen.

Schilderachtige ritten op twee wielen

Er is iets aan het rijden op twee wielen waardoor je je weer jong en levend voelt. Je hebt Vietnam pas echt ervaren als je onze steegjes en het platteland hebt gezien vanaf de achterkant van een motorfiets. Verken als een local door op de fiets te springen en een vroege ochtendrit door smaragdgroene rijstvelden te maken, of neem in het donker een motor voor een romantische rit langs de oevers van onze meren en rivieren.

Homestay in de Mekongdelta

Authentieke avonturen

Af en toe is het fijn om te verdwalen op een nieuwe plek. In Vietnam, slechts enkele uren buiten de steden, waan je je in een andere wereld. Nieuwe avonturen zullen je op de beste manieren uitdagen. Onversaagde reizigers zullen genieten van de etnische dorpen en spectaculaire uitzichten in de noordelijke bergketens van Vietnam. Probeer rotsklimmen bij de rotsen in Huu Lung of canyoning bij Datanla Waterfall in Da Lat, of beleef het speleologie-avontuur van je leven in Phong Nha.

Wie heeft er zin in een reis naar Vietnam? Praat er eens over met ons.

Vietnam heeft veel te bieden, veel meer dan deze zeven redenen. We hebben alles in huis om van je eigen persoonlijke Vietnam-reis de reis van je leven te maken!

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven door Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK