7 onomstotelijke voordelen van een reisagent

7 onomstotelijke voordelen van een reisagent

gezin op de Malediven - banner Masters in Travel

Natuurlijk boek je best je vakantie via een professioneel reisbureau. De voordelen van een reisagent zijn niet te onderschatten en online reizen boeken is niet per se goedkoper. Zelfs wanneer je denkt geen reisagent nodig te hebben, je zal verrast staan van de voordelen van reserveren bij een reisbureau. Voor geldzaken ga je naar je boekhouder of je private banker, dus waarom laat je je meest kostbare bezit, je vrije tijd, niet beheren door een professional?

1. Je bespaart veel tijd

Wanneer je droomt van je volgende reis, zoek je alvast wat zaken op. Wat er te beleven valt, de hotels, de leuke restaurants… Alle leuke dingen. Maar wanneer je de zaken concreet wil vastleggen, merk je de overload aan informatie. En besteed je enorm veel tijd voor je echt iets hebt gereserveerd.

Dan heb je ook nog het hele reservatieproces en betaling. Een reisagent doorloopt alle leuke dingen met jou en neemt de minder leuke en tijdrovende dingen voor zijn rekening. Zo heb je de perfecte aanloop naar je droomvakantie.

2. Minder stress

Het internet geeft je letterlijk alle mogelijke informatie. Je reisadviseur selecteert de mogelijkheden die het meest geschikt zijn voor jou.

Zowel voor, tijdens als na je vakantie staat je reisagent aan jouw kant. Hij/zij adviseert over de nodige documenten, de coronamaatregelen, waar je je transfer op de luchthaven terugvindt. Je kan er altijd terecht voor advies. 

Een echte professional stelt voor jou een rondreis samen die niet alleen fantastisch is, maar ook realistisch. Geen dagenlange autoritten, geen gure hotels, geen onbetrouwbare taxi’s.

 Alle mogelijke stressmomenten zijn door je reisagent op voorhand ontzenuwd.

3. Meer waarde voor je geld

Soms kan je inderdaad goedkoper online boeken. Maar een reis is geen simpel product. Is het verlies van tijd en geld wel je besparing waard? Voor de goedkoopste prijs van een hotelkamer die je online boekt, krijg je ook echt de goedkoopste kamer van het hotel. En dat valt dikwijls tegen, zelfs in een 5 sterren hotel.

Een reisadviseur geeft door zijn goede contacten met aanbieders ook meer waarde voor je geld. Als lid van het exclusieve reisagenten netwerk Virtuoso bezorgen wij je in de beste luxe hotels extra’s zoals upgrade naar een hogere kamer categorie of gratis ontbijt.

4. Bewuster reizen

Als een echte reisprofessional weet je reisagent welke impact je vakantie heeft. Een ritje op een olifant of zwemmen met dolfijnen? Je reisadviseur zal dit voor je duiden waarom je dat beter niet doet.

Wil je een bepaald hotel dat de lokale bevolking meer ondersteunt? Of een resort waar alle opbrengsten uit de gemeenschap gaan? Ook deze achtergrondinformatie krijg je van een professioneel reisagent mee.

landschap van Indonesië

5. Je boekt je vakantie bij een professional

Je reisagent is een vakman/vakvrouw die zich constant bijschoolt. Jij ziet enkel je favoriete reisadviseur wanneer je denkt aan reizen, maar achter de schermen leert hij/zij constant bij. Van webinars tot beurzen en studiereizen, je reisprofessional is mee met alle evoluties. Deze actuele kennis is een van de belangrijke voordelen van een reisagent. Je reis is geboekt door rekening te houden met de laatste evoluties, van nieuwe hotelopeningen tot veranderende corona-kleuren.

6. Je vertrouwt je vakantie toe aan een mens, geen machine

Een reisadviseur zorgt voor het menselijke element. Geen zoekmachine, geen call center en geen onpersoonlijke standaard e-mails. Je reserveert je vakantie bij een mens die naar jou luistert, je suggesties geeft en je begrijpt. Onverwachte uitdaging of probleem op reis? Een telefoontje naar je reisagent volstaat!

7. Je reisadviseur kent de juiste mensen en de juiste middelen

Jarenlange ervaring zorgt ook voor goede relaties. Je reisadviseur kent de juiste mensen op de juiste plaatsen. 1 telefoontje volstaat om vanop afstand iets voor je te regelen.  

Een reisagent heeft ook toegang tot meer middelen en tools dan de doorsnee consument. B2B tools van leveranciers geven meer flexibiliteit dan een online reservatie website.

Ontdek de voordelen van een reisagent met Jeroen en Tom van Masters in Travel

Wil jij ook een zorgeloze reis?

Een vakantie kan je niet opnieuw doen. Daarom is vrije tijd je meest kostbare bezit. Dus vertrouw je dit toe aan professionals. Ervaar zelf de voordelen van een reisagent. Masters in Travel zijn gepassioneerd over reizen. Wij luisteren naar jou om samen met jou je ideale vakantie samen te stellen. Wil je onze voordelen ervaren? Wil jij het gemak en comfort ervaren?

Eens praten over je reis? Maak een online afspraak!

Ik maak liever een offline afspraak
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven door Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK