Citytrip Krakau

Citytrip Krakau

Grote Markt met Mariakerk

Krakau is een Poolse stad met een grootse geschiedenis. En dat merk je wanneer je door het centrum wandelt. Krakau is de tweede grootste stad van. Tot 1609 was Krakau ook de hoofdstad van Polen. Dit “Firenze van het Noorden” is een van de mooiste steden van Europa. Ideaal voor een citytrip Krakau!  

Het centrum van Krakau heeft de Tweede Wereldoorlog ongeschonden doorstaan. Hierdoor heeft het zijn oude authentieke karakter kunnen behouden. Een van de belangrijkste plaatsen van deze Tweede Wereldoorlog vind op een half uur rijden van de stad: Auschwitz-Birkenau. Deze rauwe getuigenis van de wreedheid van de mens komt hard binnen. Reizen is soms ook confronterend en leerrijk.

Krakau is ook een studentenstad. In normale tijden heb je hier een bruisend nachtleven waar je je kan amuseren in de vele kelderbars. Eten kan je heel goed, zoals overal in Polen. Er is een breed aanbod van restaurants, zowel lokale als exotische keuken. Eten en drinken kom je niks tekort tijdens je citytrip Krakau!

Het historische centrum

Het hart van het historische centrum is de Grote Markt, een van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. Aan/op de Grote Markt staan verschillende prachtige gebouwen: de Mariakerk, de Raadhuistoren en de Lakenhal. Het ganse historische centrum van Krakau is prachtig om door te flaneren. Iets buiten het centrum ligt de joodse wijk Kazimierz. Dit deel van de stad is eigenzinnig en alternatief, vol leuke trendy bars, vintage winkels en brocante marktjes.

Wawel kasteel

Ook net buiten het centrum, aan de rivier Wisla, ligt op een heuvel het Koninklijke Kasteel van Wawel. Hier vind je rond de grote binnenplaats het fantastische kasteel en de grote kathedraal. Hier kan je proeven van het leven van de vele Poolse koningen. De koningen werden begraven in de kathedraal. Deze traditie wordt verder gezet, maar in plaats van koningen, worden hier nu belangrijke kunstenaars, geestelijken, politici en vrijheidsstrijders begraven.

Wieliczka-zoutmijn

De Wieliczka-zoutmijn ligt net buiten Krakau. Zout was vroeger een kostbaar goedje, dus de mijn droeg bij aan de welvaart van de stad en de rest van Polen. Vandaag is deze gigantische zoutmijn UNESCO Werelderfgoed. De mijn zelf is niet meer actief, maar je wandelt door de gangen en indrukwekkende kamers (er is zelf een ondergrondse kerk). De mijn ligt op een half uur rijden van de stad en is gemakkelijk op een halve dag te ontdekken.

Krakau is geen grote stad. De ideale grootte om deze gezellige Poolse stad op een (lang) weekend te verkennen! Genoeg vluchten die je op anderhalf uur hier naartoe kunnen brengen. Krakau is een echte aanrader. Zin om een citytrip Krakau te maken? We maken er een onvergetelijke tijd van!
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven voor Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK