Heb je een reisverzekering nodig?

Heb je een reisverzekering nodig?

Masters in Travel - reisverzekering

Je kijkt al een heel jaar (of langer!) uit naar je reis. Een reisverzekering is dan het laatste waar je aan denkt. Want een reisverzekering betekent ook denken dat het wel eens kan mislopen met die reis. Toch raden we je aan deze oefening te doen. Doe dit op voorhand met ons en je moet er verder niet meer aan denken. En als het dan toch verkeerd afloopt, heb je alles bij de hand en ben je gerustgesteld dat je degelijk verzekerd bent. Waar moet je op letten bij een reisverzekering? Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen.

1. Is een verzekering nodig?

Ja! Uit een recent onderzoek van Touring is 47% bang om ziek te worden op reis en 43% vreest voor een ongeval. En toch heeft 38% geen interesse in reisbijstand. Een rare tegenstelling.

Speel op veilig en neem een reisverzekering. Het zal voor gemoedsrust zorgen voor en tijdens je reis.

2. Welke reisverzekering heb je nodig?

Ga je maar 1 keer per jaar op reis in Europa, dan neem je een kortlopende reisverzekering met enkel Europadekking. Ga je verder weg en wil je ook nog wat kortere trips maken? Dan neem je een doorlopende reisverzekering met werelddekking.

Een kortlopende verzekering dekt enkel de duur van je reis. Een doorlopende reisverzekering is een jaarpolis die je elk jaar vernieuwd.

Reisbijstand en/of annulering? Wij raden allebei aan. Een annuleringsverzekering dekt alleen maar de annulering. Heb je medische kosten in het buitenland, dan is een reisbijstandsverzekering nodig. Hou er ook rekening mee dat een mutualiteit niet alle medische kosten vergoed, dus reisbijstand is geen overbodige luxe.

Een Thais eiland

3. Wat wil ik doen ter plaatse en is dat wel verzekerd?

Ben je actief en avontuurlijk? Check dan zeker of jouw adrenaline-sport mee verzekerd is. Maar ook bijvoorbeeld een helikoptervlucht kan een hoog risico betekenen. Voor je reis is het nodig dit te controleren of dit allemaal wel gedekt is.

Medische kosten kunnen in het buitenland enorm oplopen. Dus naast je activiteiten controleer ook hoeveel kosten er gedekt zijn door je reisverzekering.

4. Hoe lang wil ik op reis gaan?

Zelfs met een jaarpolis heb je een maximum aantal dagen dat je verzekerd in het buitenland kan verblijven. Plan je een roadtrip van 3 maanden door Australië? Dan moet je je polis aanpassen zodat dit lang verblijf in het buitenland zeker gedekt is.

5. Wat staat er in de polis van mijn reisverzekering?

Het klink logisch, maar heb jij je verzekeringspolis al eens gelezen? Het is inderdaad niet de meest boeiende lectuur. Maar het is nodig je polis te lezen zodat je zeker weet wat gedekt is en wat niet en wat je moet doen wanneer er iets gebeurt. Het zal je extra gemoedsrust geven in stresserende tijden. Doen!

Een goedkope verzekering zoals de reisverzekering die deel uitmaakt van je kredietkaart, is niet altijd een goede verzekering. Lees aandachtig de polis en stel je de vraag of deze polis al het nodige wel voldoende dekt.

strand in Indonesië

6. Wie moet ik bellen?

Ook een logische, maar dikwijls vergeten, stap. Zet het noodnummer van de reisverzekering in je telefoon. Het zal je cruciale tijd besparen bij calamiteiten. Vergeet ook niet dat je de verzekeringsmaatschappij moet bellen vóór je stappen onderneemt. Zij zullen je verder helpen. Neem geen stappen op eigen houtje, want dan hoeft de verzekeringsmaatschappij geen verantwoordelijkheid te nemen. Is er een dringende opname, dan bel je uiteraard vlak nadat de eerste medische zorgen zijn toegediend.

En wanneer je toch bezig bent: zet ons nummer er ook maar in: +32 15 416 476. We zijn altijd bereikbaar met advies tijdens je reis.  

Gerust op reis met Masters in Travel

Een degelijke reisverzekering is deel van een zorgeloze reis. Praat met ons over je reisverzekering voor je reis. En liefst nog voor je de reis boekt. Dan kunnen we voor jou de polis voorstellen die voldoet aan jouw behoeften.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier je afspraak

Geschreven door Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK