Wat is het verschil tussen economy en premium economy?

Wat is het verschil tussen economy en premium economy?

premium economy stoel Brussels Airlines

Loont het de moeite om meer te betalen voor premium economy?

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden verschillende klasses aan boord aan. Elke klasse heeft zijn eigen type stoel, beenruimte en service, maar dit verschilt ook wel van luchtvaarmaatschappij tot luchtvaarmaatschappij. Een van de meest onduidelijke verschillen is het verschil tussen economy en premium economy. Of het de meerkost waard is, zetten we hier op een rijtje.

Het begint in economy class

Tegenwoordig kan je in economy class op de meeste vluchten je stoel op voorhand reserveren. Hier kan je al je keuze maken tussen een plaats aan het raam of aan de gang. Maar je kan ook een stoel aan de nooduitgang reserveren. Het voordeel van zo een “exit seat” is de extra beenruimte, die voor een economy class heel ruim is. Het nadeel is dat je vaak je trolley niet boven jou kwijt kan omdat de opbergruimte er beperkter is. En een exit seat is niet mogelijk voor kinderen of mensen met een beperking. De reden is dat in geval van nood de nooduitgang snel en veilig kan worden open- en vrijgemaakt. Als je aan de nooduitgang zit, is dat jouw taak!

Een trapje hoger dan economy class: Economy Comfort/Plus

Luchtvaartmaatschappijen als KLM en United hebben dan de mogelijkheid om een stoel te kopen op de voorste rijen van economy class. Wat is hier het voordeel: extra beenruimte en de stoel kan wat meer naar achter leunen. Verder is de service (zoals catering) hetzelfde als de andere economy class stoelen. Deze “comfort” stoelen worden als supplement verkocht, vergelijkbaar met de stoelen aan de nooduitgang.

En dan zitten we in premium economy!

Wat is nu het verschil tussen economy en premium economy? Over het algemeen is premium economy een aparte cabine. Dit wil zeggen dat dit deel afgescheiden is van economy class en business class. Je kan het echt beschouwen als een “tussen-klasse” tussen economy en business. De stoelen zijn groter en ruimer dan economy class, maar niet zo groot en ruim als businessclass. Vaak heb je meer recht op wat meer bagage en is het eten en drinken wat uitgebreider dan economy class. De prijs van premium economy varieert van enkele 100€ meer tot het twee- of drievoudige van het economy tarief. Het je een frequent flyer kaart? Dan spaar je ook meer mijlen dan in economy class.

Let op dat niet alle luchtvaartmaatschappijen premium economy aanbieden. En als ze het aanbieden, is dit niet altijd op elke route of elk toestel. En het product (m.a.w. de stoel en de service) verschillen ook van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij.

Maatschappijen die dit aanbieden zijn onder andere Brussels Airlines, Lufthansa, Air France, maar ook Singapore Airlines, Emirates en vele andere.

De juiste stoel

Net zoals er verschillen zijn in business class stoelen en service, zijn die verschillen er ook in premium economy. Het gevaar is dat je vooruitzichten niet gaan overeenkomen met wat je gekocht hebt. Onze job is jou correct te informeren zodat je reis voldoet aan je verwachtingen. Of je nu vliegt voor zaken of voor vakantie, we staan je bij met je zoektocht naar de stoel die het beste bij jou past.

Contacteer ons wanneer je hier meer over wil weten:

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier je afspraak

Foto’s source:brusselsairlines.com

Geschreven door Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK