Patagonië reis

Patagonië reis

Torres del Paine

Een Patagonie reis is onvergetelijk. Bij het naderen van het einde van de geografische wereld kom je terecht in Patagonië. Het gebied van duizenden kilometers beslaat 2 immens uitgestrekte landen: Chili en Argentinië. Bergen, gletsjers, vulkanen en besneeuwde bergtoppen bepalen voor een groot deel het uitzicht. De indrukwekkende aanblik van majestueuze pieken, ongerepte rivieren en stoffige oases zijn het ultieme hoogtepunt van hun reis door Zuid-Amerika.

De kennismaking met dit deel van het continent zal een blijvende indruk op je maken. De stilte die je ervaart in het wondermooie Torres del Paine National park is uniek.

Ideale periode

De seizoenen zijn omgekeerd als in Europa. De ideale reisperiode is vanaf begin november tot en met eind april. De temperaturen zijn dan meestal wat aangenamer maar het weer kan op elk moment van de dag omslaan.

Reistijd

De vlucht Brussel-Santiago de Chile duurt ongeveer 15 uur.

Duur van de rondreis

Deze Patagonie reis duurt 4 dagen. Alle andere programma’s op onze website in Chili en Argentinië zijn mogelijk om onderling te combineren. Vraag ons naar de vele mogelijkheden!

Vanaf prijs

Richtprijs 4790 € per persoon op basis van 2 personen
Op basis van 2 personen in 1 kamer
Internationale en binnenlandse vluchten
3 overnachtingen in comfortabele hotels
Privétransfers en excursies met Engelssprekende gids, toegangsprijzen.

De drie toppers van deze rondreis

  1. Nationaal Park Torres Del Paine
  2. Rio Verde
  3. Asado al palo, de typische lamsbarbecue

Programma van de rondreis

4-daagse verlenging Spirit of Patagonia

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van Punta Arenas wacht onze transfer om ons naar Rio Verde en de Olga Teresa Estancia te brengen. Tijdens de rit zullen we de onmetelijkheid van dit ruige land gaan voelen, ver weggestopt in het Chileense Patagonië. Bij aankomst op de ranch krijgen we een rondleiding krijgen over het landgoed. We zullen de kans hebben om te helpen met het scheren van de schapen en het hoeden van de schapen door de trouwe honden. Geniet daarna van een heerlijke ‘asado al palo’ (typisch lamsbarbecue). Na deze geweldige excursie gaan we verder op onze rijden naar onze eindbestemming van de dag, Puerto Natales.

Dag 2

Na een vroeg ontbijt worden we naar de pier gebracht om aan boord te gaan van een kleine schip en navigeer door de Última Esperanza-baai. We genieten van de spectaculaire landschappen van de bergen, inheemse bossen en de Balmaceda-gletsjer. Als de boot Monte Balmaceda nadert kan je mogelijk zeehonden, aalscholvers en condors spotten. Zodra we aankomen, hebben we tijd om een korte wandeling te maken naar de imposante Río Serrano Gletsjer en zijn lagune.

Na de lunch gaat de reis verder ongeveer 1 uur stroomopwaarts op de Río Serrano aan boord van een modern en veilige zodiac boot. We naderen het Torres del Paine Nationaal Park, waar we kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht op de zuidelijke ijsvelden en het Paine-gebergte. We stappen uit de zodiac-boot voor een korte wandeling langs de Victoria Watervallen en beginnen aan een tweede zodiac naar de ingang van Torres del Paine.

Dag 3

We hebben de hele dag om het imposante Paine Nationaal Park te verkennen. We bezoeken de meren van Pehoe, Nordenskjold en Sarmiento alsook de Salto Grande-watervallen. Waar je ook staat, overal krijg je een prachtig uitzicht op het Paine-gebergte en de beroemde Torres del Paine. Onvergetelijk!

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Punta Arenas
We genieten onderweg van enkele laatste schilderachtige stops tijdens je Patagonie reis. De lunch wordt geserveerd in een restaurant op de terugweg naar Punta Arenas. Van hieruit vertrek je binnenlandse vlucht naar Santiago met de aansluitende vlucht terug naar België.

Heb je zin gekregen in een Patagonië reis? Wil je een eigen gepersonaliseerde reis naar Chili? Wij ontwerpen jouw reis op maat. Heb je een andere bestemming in gedachten? Contacteer ons en maak je eigen reisdroom waar! Binnen 1 werkdag nemen wij contact met je op.

Andere Chili reizen

Nieuwsgierig naar wat je nog kan doen in Chili? Hier zijn nog voorbeeldreizen en blogs om je te inspireren.

 

MAAK EEN AFSPRAAK