Paaseiland

Paaseiland

De moai van Paaseiland

Het Paaseiland ligt op Chileens grondgebied en is een afgelegen vulkanisch eiland in Polynesië. De oorspronkelijke naam is Rapa Nui. Het tot de verbeelding sprekende Paaseiland is beroemd om zijn archeologische vindplaatsen, waaronder bijna 900 monumentale standbeelden genaamd moai, gemaakt door inwoners in de 13e tot 16e eeuw. De moai zijn uitgehouwen menselijke figuren met extra grote hoofden, die vaak rusten op massieve stenen sokkels die ahus worden genoemd. Ahu Tongariki heeft de grootste groep rechtopstaande moai.

Ideale periode

De ideale reisperiode is tussen december en maart. Dan is het over het algemeen wat warmer, rond de 24 graden en ook wat droger. In de andere maanden kan het wat meer regenen en daalt de temperatuur naar gemiddeld 20 graden. Er komen geen extreme weersvormen op het eiland voor.

Reistijd

De vlucht Brussel-Santiago de Chile duurt ongeveer 15 uur.

Duur van de rondreis

Deze rondreis duurt 4 dagen. Alle andere programma’s op onze website in Chili en Argentinië zijn mogelijk om onderling te combineren. Vraag ons naar de vele mogelijkheden!

Vanaf prijs

Richtprijs 1740 € per persoon op basis van 2 personen
Op basis van 2 personen in 1 kamer
Binnenlandse vluchten vanuit Santiago de Chile
3 overnachtingen in een comfortabel boutique hotel
Privétransfers en excursies met Engelssprekende gids, toegangsprijzen.

De drie toppers van deze rondreis

  1. De monumentale moai
  2. Het parelwitte strand van Anakena
  3. De uitgedoofde vulkaan Rano Kau

Programma van de rondreis

4-daagse verlenging Paaseiland

Dag 1

Bij onze aankomst op de luchthaven Mataveri in Hanga Roa worden we verwelkomd met een traditionele bloemenketting.
Na een korte transfer naar het hotel kunnen we de rest van de dag naar believen besteden.

Bezoek de nabij gelegen kerk en dorp. Daar krijg je de gelegenheid om zowel katholieken als de lokale bevolking met hun symbolen en standbeelden te observeren (zondagsmis beschikbaar als de tijd het toelaat). Ook een optie is naar de kerk te wandelen. Daar ligt de lokale markt en het museum rijk aan Rapa Nui-artefacten.

Dag 2

Vandaag leren we meer over de fascinerende geschiedenis van Rapa Nui en in het begin van de dag rijden we in zuidelijke richting langs de kust. Tijdens onze rit kunnen we langs de weg de kustlijn met zwart vulkanische rotsen observeren en genieten van het geweldige uitzicht op de uitgestrekte Stille Oceaan.

Onze eerste stop is een plaats die bekend staat als Hanga Te’e, waar we een verscheidenheid aan omgevallen Moai (standbeelden) van Ahu Vaihu zullen aanschouwen.

Van daar gaan we verder en komen we aan in Rano Raraku. Deze vulkaan is de thuisbasis van een oude steengroeve die steen leverde waarvan ongeveer 95% van de sculpturen van het eiland waren uitgehouwen. Hier zullen we genieten van een box-lunch en verken onze omgeving.

Vervolgens rijden we naar het volgende hoogtepunt, Ahu Tongariki. Dit is de grootste
gerestaureerde Ahu op Paaseiland en beschikt over 15 moai.

Daarna rijden we naar de oostkust en komen we aan in Te Pito o Te Henua.
Deze locatie wordt beschouwd als de “navel” van de wereld die het nabijgelegen Ahu Te Pito Kura
opschept.

Last but not least zullen we het strand bezoeken van Anakena, bekend om zijn prachtige witte zand en kokosnoot palmbomen.
Na een bezoek aan de nabijgelegen gerestaureerde Ahu Nau Nau zullen we tijd hebben voor wat rust en vooral een verfrissende duik in de warme Stille Oceaan.

Dag 3

De volgende ochtend maken we een rit naar de uitgedoofde vulkaan Rano Kau. Onderweg zullen we panoramische uitzichten hebben over het hele eiland. We maken een korte stop bij een uitkijkpunt dat een kratermeer toont.

Van daaruit gaan we naar de ceremoniële dorp dat bekend staat als Orongo. Daar leren we over zijn verleden, cultuur en de geschiedenis van de birdman cult. We zullen ook
een verscheidenheid aan rotstekeningen kunnen observeren. Van hieruit kunnen we ook 3 afgelegen eilandjes zien tegenover de kustlijn.

Daarna rijden we de vulkaan af naar de Ahu Vinapu die een ahu bevat met interessante steenmetselarij.

Vervolgens onze laatste stop van de ochtend zal een grot zijn waar we
interessante muurschilderingen zullen vinden.

In de middag reizen we naar Ahu Akivi met zeven heropgerichte moai landinwaarts gelegen. De legende beweert dat deze beelden de zeven ontdekkingsreizigers vertegenwoordigen die waren
verzonden naar Rapa Nui door wijlen koning Hotu Matua.

Vanaf daar zullen we zuidwaarts verder gaan naar Hanga Poukura. Dit is een buitengewone ahu-site
waar een aantal tuimelde moai-beelden en verspreide topknopen zich bevinden.

Vervolgens zullen we de belangrijke steengroeve van Puna Pau bezoeken. Deze vormde de enige bron van de rode slakken die de Rapa Nui dorpelingen gebruikten om de Pukaos (typische beelden) uit te hakken.

Voor het laatste bezoek van de dag gaan we naar de ceremoniële site van Tahai met 3 gerestaureerde ahus standbeelden, overblijfselen van botenhuizen en een boothelling. Dit is een dag vol met geschiedenis, cultuur en adembenemende bezienswaardigheden!

Dag 4

We zullen op tijd naar de luchthaven gaan om aan boord te gaan van de retourvlucht naar Santiago de Chile.

Heb je zin gekregen in een ontdekking van het Paaseiland? Wil je een eigen gepersonaliseerde reis naar Chili? Wij ontwerpen jouw reis op maat. Heb je een andere bestemming in gedachten? Contacteer ons en maak je eigen reisdroom waar! Binnen 1 werkdag nemen wij contact met je op.

Andere Chili reizen

Nieuwsgierig naar wat je nog kan doen in Chili? Hier zijn nog voorbeeldreizen en blogs om je te inspireren.

 

MAAK EEN AFSPRAAK