Selfdrive Chili

Selfdrive Chili

flamingo's in Atacama

Ontdek het noorden met een selfdrive Chile. Het noorden van het land kenmerkt zich door zijn ruigheid. De contrasten van de droogste woestijn ter wereld, de Atacama woestijn met de ongekende hoogtes van de Altiplano tot meer dan 4800 meter maken van een roadtrip door dit deel van het land een echt avontuur. Het Nationale Park Lauca op maar liefst 4500 meter hoogte zal je zeker en vast betoveren. De geisers van El Tatio spreken tot de verbeelding en in de warmwaterbronnen van Puritama kan je het einde nogmaals genieten van het magistrale decor.

Ideale periode

De seizoenen zijn omgekeerd als in Europa. De ideale reisperiode is vanaf begin november tot en met eind april. In de zomermaanden december en januari kan het wat drukker zijn op de toeristische plaatsen omdat de Chilenen dan zelf vakantie hebben.

Reistijd

De vlucht Brussel-Santiago de Chile duurt ongeveer 15 uur.

Duur van de rondreis

Deze rondreis duurt 8 dagen. Alle andere programma’s op onze website in Chili en Argentinië zijn mogelijk om onderling te combineren. Vraag ons naar de vele mogelijkheden!

Vanaf prijs

Richtprijs 3565 € per persoon op basis van 2 personen
Op basis van 2 personen in 1 kamer
Internationale en binnenlandse vluchten
7 overnachtingen met ontbijt
8 dagen autohuur inclusief onbeperkt onbeperkte kilometers
Roadmap en beschrijvingen
Internationale toestemming om de grens met Argentinië over te steken

De vijf toppers van deze rondreis

  1. Codpa
  2. Tambo de Zapahuira
  3. Lauca National Park
  4. Atacama woestijn
  5. El Tatio geiser en Puritama warmwaterbronnen

Programma van de rondreis

8-daagse autoreis door Noord Chili

Dag 1

Haal uw auto op de luchthaven of bij het autoverhuurkantoor in Arica.


Vanaf daar begin je aan je rit richting de Codpa-vallei. Aan je de stad uitrijdt, bezoek je El Morro; een steile heuvel ten zuiden van Arica’s centrum. Daar kun je een deel van de Azapa-vallei observeren. Dat is een vruchtbaar bassin waar olijven, tomaten en tropisch fruit worden verbouwd. Het is ook beroemd om zijn archeologische vindplaatsen die dateren uit de 10e eeuw na Christus en voor zijn museum “San Miguel de Azapa”. Daarna vervolg je je rit naar het zuiden in de richting van Iquique tot aan de ongerepte hooglandvallei van Codpa. Overnachting in Codpa.

Dag 2

De schilderachtige route van vandaag brengt je naar de rotstekeningen van Ofragía en passeren de dorpen Timar, Tignamar, Saxamar, Belen en Chaquipiña. Onderweg kun je ook de Tambo de Zapahuira bezoeken . Deze rustplaats en gebouwen bevinden zich op 107 km van Arica en zijn uitgeroepen tot Nationaal Monument. Onder het Inca-rijk diende het ook als opslag voor textiel, voedsel en wapens.

Eenmaal aangekomen in het hooglanddorp Putre, gelegen op een hoogte van 3.600 m boven zeeniveau, zal je versteld staan bij de omliggende bezienswaardigheden en de nabijgelegen met sneeuw bedekte vulkaanpieken. Overnachting in Putre.

Dag 3

Tijdens deze rit ontdek je de betoverende schoonheid van het Lauca National Park met zijn indrukwekkende verscheidenheid aan exotische flora en dieren in het wild zoals vicuña’s, alpaca’s, Andes-flamingo’s en vele andere soorten. Ook in het park kun je het Chungará-meer bezoeken, ook bekend als het hoogste meer ter wereld. Bovendien kan het dorp Parinacota en zijn prachtige kerk kunnen verkennen.

Daarna vervolg je je reis naar Arica. In de middag na de afdaling naar zeeniveau, kan je genieten van het uitzicht op de Lluta-vallei. Overnachting in Arica.

Dag 4

Na het ontbijt rijd je zuidwaarts in de richting van de droge “Pampa” woestijn gelegen op 1.000 – 1.200 m boven zeeniveau. Daar kruisen verschillende diepe canyons deze uitgestrekte vlakte. Van deze locatie rijd je dan verder naar de havenstad Iquique die zich ontwikkelde tijdens de hoogtijdagen van de salpeterwinning in de Atacama-woestijn in de 19e eeuw. Overnachting in Iquique.

Dag 5

Op de lange rit van vandaag rijd je door de Pampa naar het zuiden
del Tamarugal voordat u naar het oosten gaat in de richting van de beroemde
Atacama-woestijn. Verharde wegen zijn beschikbaar tijdens het woon-werkverkeer.
Zuidwaarts
Overnachting in San Pedro de Atacama.

Dag 6

Een bezoek aan de bekende Atacama Salt Flat en Moon Valley is een must. De Atacama
Salt Flat is de grootste zoutvlakte van Chili, omringd door bergen en wordt gedomineerd door grote vulkanen en het Andesgebergte.

De vallei van de maan ligt in de Atacama-woestijn. Het heeft verschillende
steen- en zandformaties die zijn uitgehouwen door wind en water. Het heeft een indrukwekkend scala aan kleuren en texturen enigszins vergelijkbaar met het oppervlak van de maan. Overnachting in San Pedro de Atacama.

Dag 7

Voor het ochtendgloren vertrek je vanuit San Pedro en ga je naar het noorden naar de beroemde El Tatio Geisers; een geothermisch veld geflankeerd door stijgende pieken. El Tatio ligt op 4.300 m boven zeeniveau op de Altiplano. Het is het hoogste geothermische veld ter wereld en heeft een spectaculair landschap.

Bij zonsopgang kan je de verschillende geisers, spuitgaten en dampende vijvers bezoeken van waaruit krachtige stoomstoten naar omhoog schieten.

Daarna vervolg je je weg terug naar San Pedro en stop je bij de Puritama-warmwaterbronnen, waar je kan genieten van wat rust en ontspanning in de natuurlijke thermale zwembaden. Overnachting in San Pedro.

Dag 8

Na het ontbijt brengt u uw auto terug naar de Calama of Antofagasta.

Autoverhuurkantoor op de luchthaven of in de stad. Van hieruit vertrekt je binnenlandse vlucht terug naar Santiago de Chili met de aansluitende internationale vlucht naar België. Einde van je selfdrive Chili.

Heb je zin gekregen in een rondreis door de Atacama woestijn van Chili? Wil je een eigen gepersonaliseerde reis naar Chili? Wij ontwerpen jouw reis op maat. Heb je een andere bestemming in gedachten? Contacteer ons en maak je eigen reisdroom waar! Binnen 1 werkdag nemen wij contact met je op.

Andere Chili reizen

Nieuwsgierig naar wat je nog kan doen in Chili? Hier zijn nog voorbeeldreizen en blogs om je te inspireren.

 

MAAK EEN AFSPRAAK