Rondreis door de Atacama woestijn van Chili

Rondreis door de Atacama woestijn van Chili

oase in de Atacama woestijn

Tijdens een rondreis door de Atacama woestijn bezoek je San Pedro de Atacama en verken je de unieke landschappen, zoals nergens anders op aarde kan vinden. Uitgestrekte zoutvlakten, actieve geisers en intens blauwe lagunes zijn slechts enkele van de buitengewone kenmerken van deze regio. Reis naar de sterren en leer meer over de sterrenbeelden in één van de vele beroemde astronomische observatoria in de noordelijke helft van Chili.

De Atacama woestijn van Chili is een woestijn, maar bruist van het leven. De oude culturen bieden moderne reizigers een warm welkom en vruchtbare oases ondersteunen een verbazingwekkende diversiteit aan leven hier in de droogste woestijn ter wereld. Op het hoge Andesplateau vind je kleine dorpjes tot 4.000 meter boven zeeniveau waar tijdloze tradities blijven hangen in extreme en wonderbaarlijk fotogenieke landschappen.

Ideale periode

De seizoenen zijn omgekeerd als in Europa. De ideale reisperiode is vanaf begin november tot en met eind april. In de zomermaanden december en januari kan het wat drukker zijn op de toeristische plaatsen omdat de Chilenen dan zelf vakantie hebben.

Reistijd

De vlucht Brussel-Santiago de Chile duurt ongeveer 15 uur.

Duur van de rondreis

Deze rondreis duurt 4 dagen. Alle andere programma’s op onze website in Chili en Argentinië zijn mogelijk om onderling te combineren. Vraag ons naar de vele mogelijkheden!

Vanaf prijs

Richtprijs 2375 € per persoon op basis van 2 personen
Op basis van 2 personen in 1 kamer
Internationale en binnenlandse vluchten
3 overnachtingen in een comfortabel boutique hotel
Privétransfers en excursies met Engelssprekende gids, toegangsprijzen.

De drie toppers van deze rondreis

  1. De Instagramwaardige landschappen!
  2. Sterren kijken
  3. De eeuwenoude cultuur

Programma van de rondreis

4-daagse verlenging naar de Atacama woestijn

Dag 1

Na aankomst op Calama Airport worden we naar San Pedro de Atacama gebracht voor het begin van je rondreis door de Atacama woestijn. Tijdens rit valt dadelijk het schril contrast tussen de droge woestijn en de vruchtbare oase van San Pedro op.

Dit dorp van pre-Inca origine herbergt verschillende archeologische vindplaatsen. De stad heeft ook
een kerk gebouwd in 1577 door de Spaanse conquistadores en heeft vele sporen van de Spaanse cultuur die het dorp hebben gevormd tot wat het nu is.

’s Avonds zullen we getuige zijn van de steeds veranderende kleuren van de Atacama-woestijn terwijl de zon ondergaat. We zullen ook het fascinerende bezoeken Catarpe Valley ligt ten noorden van San Pedro. Deze vallei is bekend voor zijn indrukwekkende rotsformaties, witgekalkte kerken en
kronkelende San Pedro River.

Dag 2

Vandaag wordt een dag buiten de platgetreden paden. Het begint met een wandeling naar de
prachtige Canyon van Guatín bekend om zijn indrukwekkende cactussen die groeien in de buurt. Ze voeden zich met het water van de canyons.

Deze wandeling van 3 uur eindigt op de Puritama-thermiek waar we kunnen genieten van een leuke picknick lunch. Een ontspannen duik in één van de warmwaterbronnen behoort ook tot de mogelijkheden.

In de middag bezoeken we een “chacra” (kleine boerderijen), waar we opgewacht en begroet worden door Atacameñan families.

Hier zullen we het dagelijkse leven van de Atacama-woestijn kunnen ervaren tijdens een
diner en delen we samen de verhalen van onze dag.

Dag 3

Ervaar de Atacama-woestijn vanuit een ander perspectief met deze spectaculaire ballonvlucht en geniet van de zonsopgang in de Andes! Geniet terwijl de zon achter de Licancabur-vulkaan opkomt en de Cordillera de la Sal in dramatisch licht plaatst. Deze ballonvlucht voor maximaal 8 gasten
Is een intieme en exclusieve ervaring bieden.

Observeer dit schouwspel van de natuur vanuit een comfortabele en veilige positie. Vlucht
tijd is ongeveer 1 uur. Terwijl je uiteindelijk terug naar de aarde afdaalt, word je getrakteerd op een ontbijt met verse croissants en baguettes,fruit, champagne en chocolaatjes. Wat een prachtig orgelpunt om deze onvergetelijke ervaring compleet te maken.

Keer terug naar je hotel tegen 09.00 uur en geniet van de rest van jevrije dag in de stad San Pedro de Atacama.

Dag 4

Vandaag zullen we een tour van een halve dag beleven die geschiedenis combineert met
geologie en cultuur. We beginnen met een bezoek aan de rotstekeningen bij
Yerbas Buenas die ons over de geschiedenis en manier van leven van het Atacameñan-volk zullen vertellen door de afbeeldingen van dieren en het nomadisch leven vroeger.

Daarna gaan we verder naar de stad Matancilla en volgen we een nabijgelegen rivier om bij de verborgen Rainbow Valley te komen. De kleuren die hier in de bergen te vinden zijn, zijn spectaculair gaande van groen, paars en rode tinten. Gecombineerd met de schaduwen van de zon maken van deze plaats een magisch einde van onze trip in de Atacama woestijn.

Daarna keren we terug naar het hotel of gaan we direct naar de luchthaven voor ons vertrek naar Santiago of elders in Chili, Argentinië of Bolivië.

Heb je zin gekregen in een rondreis door de Atacama woestijn van Chili? Wil je een eigen gepersonaliseerde reis naar Chili? Wij ontwerpen jouw reis op maat. Heb je een andere bestemming in gedachten? Contacteer ons en maak je eigen reisdroom waar! Binnen 1 werkdag nemen wij contact met je op.

Andere Chili reizen

Nieuwsgierig naar wat je nog kan doen in Chili? Hier zijn nog voorbeeldreizen en blogs om je te inspireren.

 

MAAK EEN AFSPRAAK