Het merengebied van Chili

Het merengebied van Chili

Lake District Chili

In deze rondreis door het merengebied van Chili ontdek je tal van parken en natuurgebieden, elk met hun eigen charme. Het gebied bevindt zich ongeveer halverwege het 5000 kilometer lange land. Het ligt op 8 uur rijden of een goed uur vliegen van de Chileense hoofdstad. De uitzichten op de vele vulkanen in de regio zijn indrukwekkend. De bekendste vulkaan Osorno is zichtbaar vanuit heel wat plaatsen in het Lake District. De belangrijkste en meest toeristische centra zijn Pucón en Puerto Varas.

Ideale periode

De seizoenen zijn omgekeerd als in Europa. De ideale reisperiode is vanaf begin november tot en met eind april. In de zomermaanden december en januari kan het wat drukker zijn op de toeristische plaatsen omdat de Chilenen dan zelf vakantie hebben.

Reistijd

De vlucht Brussel-Santiago de Chile duurt ongeveer 15 uur.

Duur van de rondreis

Deze rondreis duurt 4 dagen. Alle andere programma’s op onze website in Chili en Argentinië zijn mogelijk om onderling te combineren. Vraag ons naar de vele mogelijkheden!

Vanaf prijs

Richtprijs 3835 € per persoon op basis van 2 personen
Op basis van 2 personen in 1 kamer
Internationale en binnenlandse vluchten
3 overnachtingen met volpension
Privétransfers en excursies met Engelssprekende gids, toegangsprijzen.

De drie toppers van deze rondreis

 1. Osorno vulkaan, zichtbaar vanuit bijna het hele gebied
 2. De vele parken in dit merengebied
 3. De toeristische centra Pucón en Puerto Varas

Programma van de rondreis

4-daagse verlenging in het Chileens merengebied

Een unieke verblijf combineren we met de flexibiliteit en persoonlijke benadering van een privégids.

Dit programma biedt een ruime flexibiliteit bij het kiezen van activiteiten. Het richt zich op specifieke interesses, zodat je het meeste uit je reis kan halen. Je kan meren, vulkanen en de Valdiviaanse bossen bewonderen, terwijl je geniet van de dramatische achtergrond van de mooiste vulkanen en het Andesgebergte.

Je verblijft in het geweldige AWA Hotel, gelegen aan de oever van het prachtige meer Llanquihue. AWA Hotel ligt dichtbij Puerto Varas en is de ideale uitvalsbasis om optimaal te genieten van het merengebied van Chili.

Je kan kiezen uit een breed aanbod van buitenactiviteiten zoals wandelen, vogels kijken, wildwatervaren en fietsen. Tijdens één van de excursies heb je de kans om het beeldschone landschap van meren, vulkanen en weelderige groenblijvende bossen te bewonderen.

Dit deel van Chili combineert twee belangrijke en onderscheidende invloeden: de inheemse Mapuches en de Duitse en Europese immigrantenkolonisten, die aankwamen in de jaren 1850.

Tegenwoordig kan je beide culturen ervaren met hun kenmerkende architectuur, de gastronomie en de tradities van de regio.

De Chiloé-archipel van het Lake District is ook een belangrijke site met kenmerkende etnische invloeden en veel mythische folklore.

De archipel bestaat uit verschillende eilanden die voor de kust liggen en is het gescheiden van het vasteland van Chili. De afwisseling van beroemde Palafito-huizen, nationale parken en houten kerken maken er een unieke beleving van.

Mogelijke excursies

 • Trekking El Callao Valley (dagexcursie)
 • Nationaal park Alerce Andino (dagexcursie)
 • Mountainbiken (halve of hele dag)
 • Vogels kijken (halve of hele dag)
 • Wandelen en zeilen door de geschiedenis (halve dag)
 • Bezienswaardigheden rond het Llanquihue-meer (dagexcursie)
 • Een medley van markten (halve dag excursie)
 • Koloniale inspiratie en moderne kunst (halve dagexcursie)
 • Raften of kajakken (halve of hele dag)
 • Osorno-vulkaan en Petrohue-watervallen (dagexcursie)
 • Chiloé-excursies (pinguïns of cultureel) (dagexcursie)
 • Plant een boom op het eiland Chiloé (dagexcursie)

Het is steeds mogelijk om het programma uit te breiden naar 5 tot 7 dagen afhankelijk van de tijd dat je in de rest van Chili wil doorbrengen. Wij raden minstens 4 dagen aan.

Heb je zin gekregen in een rondreis door het Chili Lake District? Wil je een eigen gepersonaliseerde reis naar Chili? Wij ontwerpen jouw reis op maat. Heb je een andere bestemming in gedachten? Contacteer ons en maak je eigen reisdroom waar! Binnen 1 werkdag nemen wij contact met je op.

Andere Chili reizen

Nieuwsgierig naar wat je nog kan doen in Chili? Hier zijn nog voorbeeldreizen en blogs om je te inspireren.

 

MAAK EEN AFSPRAAK