Rondreis langs de zuidelijke schiereilanden

Rondreis langs de zuidelijke schiereilanden

Cliffs of Kerry - zuidelijke schiereilanden van Ierland

Deze individuele rondreis Ierland met de auto langs de zuidelijke schiereilanden tonen je de ruwe landschappen van de Atlantische kust. De zuidelijke schiereilanden maken deel uit van de toch al adembenemende Wild Atlantic Way, maar steken nog een tandje bij met de schiereilanden die zich ver in de Atlantische Oceaan uitstrekken – dit is het pure Ierland!

Ideale periode

De beste tijd om Ierland te bezoeken is tussen maart en mei, en van september tot november, wanneer het niet zo druk is als in de zomer, of zo koud als in de winter. Ierland heeft een mild, gematigd klimaat en hoewel het soms regent, kun je het het hele jaar door bezoeken.

Reistijd

De vlucht Brussel-Dublin duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten.

Duur van de rondreis

Deze roadtrip duurt 9 dagen.

Vanaf prijs

Richtprijs vanaf 1479€ per persoon
Op basis van 2 personen in 1 kamer

Inclusief vlucht, huurwagen categorie C, accommodatie
Exclusief maaltijden, inkomgelden en alle persoonlijke uitgaven

De vijf toppers van deze rondreis

  1. Ring of Kerry
  2. Dingle
  3. Mizen Head
  4. Kinsale
  5. Kenmare

Programma van de rondreis

Dag 1

Vertrek per vliegtuig naar Dublin. Bij aankomst pik je de huurwagen op en rij je naar Limerick. Onderweg kan je in county Kildare de geheimzinnige High Crosses bekijken.
Overnachting in Limerick.

Dag 2

Van Limerick rij je verder naar Tralee, bekend om zijn “Rose of Tralee” festival. Tralee ligt aan het begin van de weg die je rond het schiereiland Dingle zal voeren. Stop eerst nog wel aan de Blennerville Windmill, een van de grootste windmolens in Europa. Je rijdt naar het puntje van dit schiereiland langs de spectaculaire Slea Head Drive (stop onderweg zeker aan het verbluffende Coumeenoole Beach).
Overnachting in de buurt van het charmante Dingle.

Dag 3

Eerst stop je bij Inch Beach, bekend om zijn eindeloos zandstrand en duinen. Van daar rij je naar het schiereiland Iveragh. Hier begin je aan de Ring of Kerry. In de voormiddag rij je over de brug bij Portmagee op Valentia Island. Hier moet je Fogher Cliffs gezien hebben! Terug bij Portmagee bezoek je het Skellig Experience Visitor Centre. Ben je een Star Wars fan en heb je de tijd, neem dan zeker de boot naar Skellig Michael en wandel waar Luke Skywalker heeft gelopen!
In de namiddag bezoek je nog de Kerry Cliffs. Van hier heb je het beste vergezicht op de Skellig eilanden en Puffin Island (papegaaiduikers kan je hier ook spotten).
Overnachten doe je in de buurt van Waterville.

Dag 4

Je vervolgt de Ring of Kerry tot in Kenmare. Van hieruit begin je aan het volgende schiereiland: Beara. Het landschap onderweg is bezaaid met enorme bergen, kronkelende wegen, baaien, inhammen en stranden. Aan het tipje van die schiereiland is het eiland Dursey. Dit eiland is verbonden met Beara met de enige cable car van Ierland. Hier zijn geen mogelijkheden om te eten, dus je brengt wel best je picknick mee.
Je overnacht in de buurt van Bantry. Dit dorpje ligt aan Bantry Bay met in deze baai Garnish Island.

Dag 5

Vandaag staat Sheep’s Head op het menu. Dit smalle schiereiland is amper bewoond en je bent altijd vlakbij de oceaan. De landschappen zijn onbeschrijflijk! Op het puntje van het schiereiland kan je een wandeling van ongeveer 4,5 km nemen naar de vuurtoren.
Voor de lunch moet je terug naar Bantry.
In de namiddag begin je aan je ontdekking van het schiereiland Mizen Head. Dit schiereiland is een indrukwekkende verzameling landschappen en rollende golven die zich tegen de kliffen storten. Ook hier heb je op het tipje een vuurtoren: Mizen Head Signal Station.
Overnachting in de buurt van Schull.

Dag 6

Vanuit Schull kom je aan in Baltimore. Baltimore heeft een Zuid-Franse flair en is populair voor jachtboten. Bezoek zeker ook Baltimore Castle.
Vanuit Baltimore kan je de ferry nemen naar Cape Clear en Sherkin. Of je kan een whale watching tour doen en met wat geluk spot je 3 verschillende soorten walvissen!
Overnachting in de buurt van Rosscarbery.

Dag 7

De eerste stop van deze dag is Clonakilty. Dit stadje staat bekend om zijn traditionele muziek en zijn Clonakilty Black Pudding. Het is ook de geboorteplaatse van de Ierse revolutionair Michael Collins. Wanneer je in Ierland bent, zal je ook merken hoe belangrijk deze revolutionaire figuren zijn voor de Ieren!
In de namiddag bezoek je nog de 13de eeuwse Timoleague Abbey. Deze abdij ligt aan de rand van een inham. Zeker een bezoek waard.
Overnachting in de buurt van Inchydoney Island of Clonakilty.

Dag 8

Je vervolgt je rondreis naar Old Head of Kinsale, je laatste schiereiland(je) van de reis. Nu is het een spectaculaire golf course, maar er is een wandeltocht van ongeveer 6 km rondom het schiereiland.

Na Old Head of Kinsale ga je naar het 17de eeuwse Charles Fort. Dit fort is een van de grootste militaire bouwwerken van Ierland en was bedoeld om de stad van Kinsale te beschermen. Het uitzicht is indrukwekkend!
Kinsale is een kleurrijke zuid-Iers stadje en zal een van de mooiste stadjes op deze ganse route zijn. Bezoek zeker de pubs en de restaurants.
Overnachting in Kinsale.

Dag 9

Mogelijkheid tot verlening in Cork of Dublin.
Van Kinsale rij je naar Dublin. Je levert de huurwagen in en vliegt terug naar Brussel.

Heb je zin gekregen in deze individuele rondreis Ierland met de auto langs de zuidelijke schiereilanden? Of wil je een eigen gepersonaliseerde reis naar Ierland? Wij ontwerpen jouw reis op maat. Heb je een andere bestemming in gedachten? Contacteer ons en maak je eigen reisdroom waar! Binnen 1 werkdag nemen wij contact met je op.

Andere Ierland reizen

Nieuwsgierig naar wat je nog kan doen in Ierland? Hier zijn nog voorbeeldreizen en blogs om je te inspireren.

 

MAAK EEN AFSPRAAK