Intense rondreis langs 50 tinten groen

Intense rondreis langs 50 tinten groen

Ierland

Deze 12-daagse individuele rondreis Ierland met de auto neemt je mee langs de hoogtepunten van het Ierse eiland. Je ziet de machtige natuur en de gezellige stadjes. Een echte Ierse roadtrip!

Ideale periode

De beste tijd om Ierland te bezoeken is tussen maart en mei, en van september tot november, wanneer het niet zo druk is als in de zomer, of zo koud als in de winter. Ierland heeft een mild, gematigd klimaat en hoewel het soms regent, kun je het het hele jaar door bezoeken.

Reistijd

De vlucht Brussel-Dublin duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten.

Duur van de rondreis

Deze roadtrip duurt 12 dagen.

Vanaf prijs

Richtprijs vanaf 1749€ per persoon
Op basis van 2 personen in 1 kamer

Inclusief vlucht, huurwagen categorie C, accommodatie
Exclusief maaltijden, inkomgelden en alle persoonlijke uitgaven

De vijf toppers van deze rondreis

  1. Ring of Kerry
  2. Cliffs of Moher
  3. Belfast
  4. Dublin
  5. De filmlocaties van Star Wars en Game of Thrones

Programma van de rondreis

Dag 1

Vertrek per vliegtuig naar Dublin. Bij aankomst pik je de huurwagen op en rij je naar Waterford. Onderweg bezoek Mount Cashel en Kilkenny.
Overnachting in Waterford.

Dag 2

Vanuit Waterford rij je richting Cork. De tweede stad van Ierland is een onverwacht hippe stad waar je enkele uren kan rondwandelen. Na Cork gaat het richting Atlantische kust. Na enkele indrukwekkende passages kom je aan in Kenmare. ’s Avonds kan je nog eten in dit gezellige dorpje.

Dag 3

Vanuit Kenmare rij je de ganse dag langs de “Ring of Kerry”. Je zal prachtige groene landschappen zien, maar vooral de dramatische Atlantische kustlijn. Je stopt aan de Kerry Cliffs, duizelingwekkend hoog (en niet zo druk bezocht als de meer bekende Cliffs of Moher). Langs de kust zie je ook in de verte het eiland Skellig Michael liggen, bekend van de Star Wars films.
Na een goed gevulde dag doe je nog het stadje Killarney aan om terug aan te komen in Kenmare.

Dag 4

Via Killarney en het Killarney National Park reis je door naar Ballybunion. Vergaap je aan dit prachtige strand, gelegen tussen hoge rotsen. Van daaruit is het richting Tarbert voor een korte ferry. Heb je meer tijd, dan kan je ook via Limerick rijden.
Je einddoel van de dag zijn de Cliffs of Moher. Je wandelt langs deze wereldberoemde kliffen. Zo indrukwekkend!

Dag 5

Je laat de Cliffs of Moher achter je en rijdt naar Sligo. Onderweg kan je je route kiezen: kort door het groene landschap of wat langer langs de imposante Atlantische kust. Na een drukke dag kom je aan in Sligo.

Dag 6

Je kan deze dag gebruiken om even tot rust te komen in het leuke stadje Sligo. Of je kan de dag gebruiken om het vissersdorpje Killybegs te bezoeken en de hoogste kliffen van Ierland: Slieve League, 3 keer zo hoog als de Cliffs of Moher.

Dag 7

Je zet je reis verder naar Londonderry. Deze Britse (!) stad heeft een heel turbulent recent verleden. Getuigen hiervan zijn nog de hoge hekken tussen de katholieke en protestantse wijken. Gelukkig is Londonderry vandaag een heel gezellig klein stadje waar je een paar uur kan rondwandelen. Verken zeker de nog intacte stadsmuren en Shipquay Street.
Overnachten doe je de komende 3 dagen in Noord-Ierland in dezelfde accommodatie.

Dag 8

Je begint de dag met Ballycastle, een slaperig dorpje langs de Noord-Ierse kust. Ben je avontuurlijk? Dan moet je zeker de touwbrug van Carrick-a-Rede over wandelen! Van daaruit ga je verder richting Giant’s Causeway. Deze wereldberoemde rotsformatie is heel toeristisch met een enorm bezoekerscentrum, maar het is echt de moeite waard.

Maak onderweg ook nog een stop in de kleine haven van Ballingtoy. Liefhebbers van “Game of Thrones” zullen dit zeker herkennen.

Heb je nog niet genoeg van dramatische uitzichten, bezoek dan Dunluce Castle. Dit kasteel is gebouwd op een hoge rots in de oceaan. Hoewel nu een ruïne, heb je nog een heel goed beeld van hoe het leven er was.

Onderweg naar “huis” rij je nog langs een andere iconische “Game of Thrones” locatie: Bregagh Road (Kingsroad).

Dag 9

Vandaag staat een dagje Belfast op het programma. Belfast is een stad die je misschien nog kent uit hetzelfde turbulente verleden als Londonderry, maar vandaag is Belfast een gezellige trendy stad. Bezoek zeker het Titanic Museum. Van ver zie je ook nog Samson en Goliath, de grote gele kranen in de haven die symbool staan voor het rijke verleden van Belfast. Ben je met kinderen? Dan is W5, het wetenschapsmuseum, een echte aanrader.

Dag 10

We verlaten Noord-Ierland en rijden terug de Republiek Ierland binnen. Vandaag staat Newgrange op het menu. Dit is een van de grootste tumuli uit de prehistorie en zijn 600 jaar ouder dan de piramides van Gizeh.

Na bezoek aan dit monument (het kan heel lang duren eer je binnen kan!), rij je verder ofwel naar Dublin, ofwel naar de kust iets boven Dublin.

Dag 11

Je kan kiezen tussen een dag tot rust komen aan het strand of een dag Dublin. Kies je voor Dublin, dan kan je je onderdompelen in deze geweldige stad! Tegen de avond aan moet je zeker Temple Bar verkennen, een wijk met typisch Ierse cafés vol live muziek en Guinness.

Dag 12

Het einde van een goed gevulde individuele rondreis Ierland met de auto. Je levert de huurwagen in en vliegt terug.

Heb je zin gekregen? Wil je een eigen gepersonaliseerde reis naar Ierland? Wij ontwerpen jouw reis op maat. Heb je een andere bestemming in gedachten? Contacteer ons en maak je eigen reisdroom waar! Binnen 1 werkdag nemen wij contact met je op.

Andere Ierland reizen

Nieuwsgierig naar wat je nog kan doen in Ierland? Hier zijn nog voorbeeldreizen en blogs om je te inspireren.

 

MAAK EEN AFSPRAAK