Ontdek tijdloos Rome

Ontdek tijdloos Rome

Kleine auto in Rome

Magisch, tegenstrijdig, mooi en hooghartig: Rome is een van de meest veelzijdige en spraakmakende steden van de wereld, tot het punt dat het bijna onmogelijk is om het op een geheel nieuwe manier te beschrijven. De stad laat zich niet in één hokje zetten. En op het moment dat we het door lijken te hebben, heeft Rome zijn uiterlijk al veranderd. Hoog tijd voor een exclusieve citytrip om tijdloos Rome te ontdekken.

Rome is al eeuwenlang een onuitputtelijke bron van inspiratie voor iedereen, ook voor kunstenaars en vooraanstaande figuren van over de hele wereld. Elke keer je er komt, is het alsof je er tegelijk thuis komt en voor de eerste keer komt.

Rome is over heel de wereld bekend als de Eeuwige Stad. Het is onmogelijk om te bepalen waar Rome begint en eindigt. Het is een verleidelijke, bijna arrogante stad die een enorme verzameling schatten presenteert – een spektakel van vormen en kleuren dat ons concept van ontdekking voor altijd verandert.

Beleef deze fascinerende stad op een nieuwe, geïnspireerde, intelligente en respectvolle manier. Duurzaam toerisme voor de stad en haar inwoners: niet door ze te verbergen voor het publiek, maar door ze te onthullen aan bezoekers die de ziel van de stad kunnen waarderen. In haar straten, vanaf haar terrassen, in haar kerken, op de marktkramen of in de boetieks.

Capitool van Rome

Enkele onvergetelijke hoogtepunten

Domus Aurea

De Domus Aurea was één van de favoriete plekken van de controversiële keizer Nero na de brand in Rome in 64 na Christus. Het dankt zijn naam aan weelderig versierde, weelderige tuinen, wijngaarden en zelfs een kunstmatig meer tussen de Palatijn en de Opiumheuvel, in het archeologische park van het Colosseum . Na de dood van Nero werd het paleis helaas geplunderd en vernietigd om zijn herinnering aan deze keizer te wissen, maar vandaag kunnen we ons nog steeds voorstellen hoe majestueus het ooit was dankzij moderne VR-apparaten.

De Thermen van Diocletianus

De thermen waren het kloppende hart van het sociale leven en een favoriete hobby van de Romeinen. Ze waren gebouwd voor het welzijn, maar waren ook een krachtig propagandamiddel voor politici. De immense baden van Diocletianus, die dateren uit de vierde eeuw na Christus, zijn waarschijnlijk de best bewaarde en de grootste ooit gebouwd in Rome. Tegenwoordig herbergen ze een deel van het Nationaal Romeins Museum en beschikken ze over meer dan 400 kunstwerken, waaronder standbeelden, reliëfs, altaren en sarcofagen.

Ara Pacis Museum

Een prachtig voorbeeld van fusie tussen oud en hedendaags, de museumruimte van de Ara Pacis is ontworpen met als doel de schoonheid van het Altaar van de Vrede van Augustus te beschermen en te versterken. Het altaar, gemaakt rond 9 voor Christus om de overwinningen van de keizer in Gallië en Spanje te vieren, is slechts een van de wonderen die worden bewaard in het museum dat onder meer interessante tijdelijke tentoonstellingen op de begane grond en evenementen in het auditorium organiseert.

Engelenburcht

Vroeger een keizerlijk mausoleum, toen pauselijk fort en gevangenis, tegenwoordig is het een nationaal museum met een uitgebreide collectie schilderijen, sculpturen, militaire voorwerpen en middeleeuwse wapens. Dit alles wordt gecompleteerd door een terras met een spectaculair uitzicht over Rome en de beroemde “Passetto di Borgo”, een bekende 800 meter lange loopbrug die Castel Sant’Angelo verbindt met de Vaticaanse paleizen.

Sixtijnse Kapel

In de Vaticaanse musea, te midden van de prachtige fresco’s, kostbare wandtapijten en beelden, steekt één schatkist boven alle andere uit: de iconische Sixtijnse Kapel. In opdracht van paus Sixtus IV en vervolgens zijn neef Julius II, is de kapel een ware en rechtvaardige uiting van kolossale Bijbelse figuren die tot leven lijken te komen op de pagina’s van de heilige geschriften, het werk van uitstekende kunstenaars zoals Perugino, Botticelli, Ghirlandaio en natuurlijk Michelangelo, de maker van twee van ’s werelds beroemdste meesterwerken: Het Laatste Oordeel en de  en De Schepping van Adam.

Sint-Pïetersplein in het Vaticaan - Rome

Galleria Borghese

In het midden van de weelderige en monumentale Villa Borghese verrijst de weelderige en barokke Galleria Borghese – een van de meest verbazingwekkende musea van de Eeuwige Stad. De galerij toont eindeloze schatten van onschatbare waarde met enkele van de hoogste uitingen van renaissancekunst in Italië: “Ratto di Proserpina”  en “Apollo en Daphne “ van Bernini, het trotse standbeeld van Pauline Bonaparte door Canova, de David met het hoofd van Goliath door de schilder Caravaggio, om nog maar te zwijgen over de talloze kunstwerken van het genie van Raphael, Titiaan, Rubens en vele anderen.

We kunnen hier nog oneindig doorgaan. Rome is inderdaad een eeuwige tijdloze stad. Elke keer kan je er iets nieuws ontdekken. Wij ontwerpen je exclusieve citytrip naar Rome, inclusief unieke adresjes om te logeren.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier je afspraak

Geschreven door Tom Vleugels

Triomfboog Rome

Foto’s: Masters in Travel

 

MAAK EEN AFSPRAAK