Ontdek authentiek en onbekend Griekenland

Ontdek authentiek en onbekend Griekenland

Lipsi Griekenland

Jullie kennen ongetwijfeld de eilanden Kreta en Corfu in Griekenland maar wij willen jullie nu warm maken voor de wat minder gekende eilanden. In dit geval is onbekend echt wel onbemind. Wij gaan onze klanten in de toekomst nog meer bewust maken van de mogelijke alternatieven weg van de massabestemmingen of populaire hotspots. De zoektocht naar rust, beleving, natuur en dan nog liefst met mooie uitzichten is voor ons een uitdaging die we nu meer dan ooit met veel goesting en plezier aangaan. De eilanden Erikoussa, Diasporos en Lipsi stellen we graag voor aan jullie.

Erikoussa

Dit is één van de Diapontische eilanden ten noorden van Corfu. Het is genoemd naar de heideplant. Deze is samen met olijfbomen, oregano en andere aromatische bomen alom tegenwoordig op het eiland. Het eiland is vrij klein maar erg gevarieerd. Natuurlijk zijn er de witte stranden met turquoise water met de witte, soms steile kliffen die het landschap mooi contrasteren. Er is een klein gezellig haventje dat tevens het enige dorpje van het eiland. Hier geraak je al gauw aan de praat met de bevolking. Het voelt al snel heel vertrouwd aan en als je geluk hebt, wordt je gewoon uitgenodigd door de lokale vissers voor een heerlijke zwaardvis. Die is dezelfde ochtend gevangen en wordt klaar gemaakt op de oorspronkelijke wijze. De oude wandelpaden kronkelen langs oude olijfpersen, die nog steeds in gebruik zijn, en oude kapelletjes. Onderweg zijn er meer dan genoeg adembenemende uitzichtpunten op de prachtige baaien en stranden.

Erikoussa Griekenland

Diasporos

In het noorden va Griekenland ligt één van de zogenaamde Vourvourou eilanden, verborgen aan de buitenkant van één van de schiereilanden van Chalkidiki. Diasporos krijgt vaak de bijnaam ‘the Blue Lagoon’ omwille van zijn kristal helder en blauw water. Het eiland heeft een oppervlakte van 3,2 km en is praktisch een privé eilandje met nauwelijks een paar villa’s en enkele lokale inwoners. Dit paradijsje nodigt natuurlijk uit tot allerlei watersporten. Snorkelen vlak voor Myrsini beach is magisch. Niet voor niets wordt dit ook wel eens Hawaii genoemd. Indien je je echt wat te eenzaam zou beginnen voelen dan kan je altijd oversteken naar het nabijgelegen schiereiland Sithonia. Hier zijn er enkele leuke dorpjes zoals Perthenon, Vourvourou, Porto Koufo en Sarti met meerdere paradijselijke stranden.

Diasporos Griekenland

Lipsi

Lepsa werd het ook in de oudheid genoemd, is één van de grotere eilanden van de 30 eilanden van de Dodekanesos, waarvan Rhodos het grootste en meest toeristische is. Lage heuvels, smalle valleien en alweer beeldig mooie stranden bepalen het uitzicht hoofdzakelijk. Slenter rustig over de promenade en verbroeder met de lokale mensen. Geniet van een zoete rode wijn, de Fokiano, ooit gebruikt in de heilige communie in het Vaticaan. Een bezoek aan de Kastro overblijfselen is een must. Deze bewijzen de prehistorische oorsprong van Lipsi. Je kan ook een traditionele viering bijwonen ter ere van de heilige maagd Maria in de Byzantijnse kerk van Panagia tou Harou. Lipsi kan je ook gerust combineren met enkele andere eilanden zoals Arki, Marthonissi, Agathonisi, Manolis en het unieke Patmos niet te vergeten. Kortom opties genoeg voor een geweldige island hopping vakantie.

Griekenland

Griekenland is een micro mozaïek met duizenden verschillende stukjes. Allemaal even boeiend, kleurrijk en verschillend met elk hun eigenheid, hun eindeloze verhalen en culturen. Griekenland ontdek je stap per stap met de nodige nieuwsgierigheid en bovenal met een open geest.

Wens je ook eens een onbekender deel van Griekenland te ontdekken? Geef ons gerust een seintje.
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier je afspraak

Blog geschreven door Jeroen Adriaenssens
Source pictures: Fly me to the moon travel

 

MAAK EEN AFSPRAAK