Bier, gotiek en nog 5 andere redenen om Praag te bezoeken

Bier, gotiek en nog 5 andere redenen om Praag te bezoeken

Skyline van Praag

Praag! De Gouden Stad!  In deze bloeiende stad, die ooit nog de hoofdstad van Bohemen was, glinsteren geschiedenis en cultuur als de gouden torens en koepels die de skyline van Praag vullen. Wat zijn onze 7 aanraders om te doen tijdens je bezoek hier?

Praag

1. Dromerige 3D-architectuur

Romaanse kapellen en kelders, gotische kathedralen, barokke paleizen en tuinen, wereldse art nouveau-gebouwen en unieke kubistische architectuur – Praag heeft het allemaal. Mis het oudste nog bestaande gebouw van de stad niet, de elfde-eeuwse Rotunda van Saint Martin of Wallenstein Paleis. Het Dansende Huis van architect Frank Gehry is een icoon van de moderne architectuur geworden.

2. Veel en uitstekend bier

Kenners zeggen dat de Zly casy van de wijk Nusle het beste bier van Praag serveert. De 48 tapkranen schenken bieren van kleine en middelgrote brouwerijen uit binnen- en buitenland. Voor een meer historische sfeer, stop bij een klassieke pub zoals U Jelinku, die meer dan 100 jaar oud is.

3. Een van Europa’s meest levendige muziekscènes

Klassieke muziekinstellingen zoals het Rudolfinum of het gemeentehuis hebben de traditionele kunstvormen lang in stand gehouden. Fans van dansmuziek kunnen naar een van de beroemde clubs van de stad gaan (zoals de multimedia MeetFactory of de vijf verdiepingen tellende Karlovy Lazne, waar elke verdieping is gewijd aan een ander genre). In de zomer neemt het openluchtmuziekfestival van de United Islands de eilanden en parken van Praag over.

De ondergrondse, doolhofachtige Lucernapassage is gevuld met boetiekjes, cafés en verbluffende architectuur.

4. Een goudmijn van antiek

Ja, reizigers kunnen uren doorbrengen in winkelcentra zoals Palladium en Novy Smichov, of in de grote Lucerna Passage of exclusieve boetieks in Parizska straat. Maar je kunt fijn porselein vinden in de Karmelitska straat. Voor Europese schilderijen uit de zeventiende tot en met de negentiende eeuw ga je naar Galerie Petr Brandl – zeker een bezoek waard, zelfs als je geen meesterwerk mee naar huis neemt.

5. Cafés waar je dagenlang wilt blijven hangen

Ontsnap aan de drukte van de stad in Café Slavia aan de rivier, één van de favoriete adressen van Praag sinds 1881; ervaar een Parijse sfeer bij Café Louvre; en het Grand Café Orient zal u overtuigen met zijn kubistische interieurs en meubels.

Moderne cafés zijn ook in opkomst: Kavarna Prazirna biedt speciale koffie van kleine boerderijen, en Monolok Café heeft een gestroomlijnd ontwerp en een eigen binnenplaats die geweldig is voor een glas wijn in de avond.

6. Meer dan 200 parken (het oudste dateert uit de middeleeuwen)

De eerste tuinen van Praag ontwikkelden zich in kloosters, terwijl privétuinen, grenzend aan paleizen of dure herenhuizen, pas later tijdens de Renaissance kwamen. Elke periode introduceerde zijn eigen unieke stijl in het lokale tuinlandschap. Een bezoek aan de paleistuinen onder de Praagse Burcht, de Petrin-tuinen en de uitkijktoren, of de Wallenstein-tuinen zijn praktisch een vereiste voor alle bezoekers die Praag voor het eerst bezoeken.

7. Een bruisende sfeer aan de rivier

De rivier de Moldau, ook wel de ziel van de stad genoemd, slingert zich rond de stad onder meer dan dertig bruggen en loopbruggen door. Het mooiste voorbeeld is de middeleeuwse Karelsbrug met zijn barokke beelden. Bij warm weer vind je verschillende markten langs de dijk en in de winter veranderen sommige verankerde boten in drijvende sauna’s.

Ben je nieuwsgierig en wil je eindelijk eens Praag verkennen? Of wil je deze mooie stad herontdekken? Of wil je Praag het beginpunt laten worden van een rondreis door Tsjechië?

Praat er gerust een keer over met ons.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier je afspraak met ons.

 

MAAK EEN AFSPRAAK