Zagreb en de eilanden

Zagreb en de eilanden

Kroatië is een prachtig mooi land. Eerder heb ik al Dubrovnik en Split mogen ontdekken. Deze keer was het de beurt aan het midden van Kroatië. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar deze route hebben we gedaan.

We landen in de hoofdstad Zagreb. De luchthaven zelf is klein, maar heel praktisch; de vluchten van Croatia Airlines comfortabel. Vanuit Zagreb nemen we een huurwagen richting Plesivica. Plesivica is een van de vele wijnregio’s van Kroatië waar je goede wijnen kan degusteren. Van daaruit is het richting kust. Op amper 2 uur tijd sta je aan de Adriatische zee. Langs een wondermooie kustweg rijden we richting ferry om ons naar het eiland Rab te brengen.

Kroatië heeft honderden eilanden en de meeste zijn vlot te bereiken met de ferry. Je kan dus op een gemakkelijke manier “island hoppen”!

De eilanden zijn wat rustiger. Je kan er meer van de natuur genieten en, weeral, de prachtige kust. Op het eiland Rab heb je de historische stad Rab, met banden met San Marino.

Cres is dan weer een heel andere vibe. Weeral ongelooflijk mooie stranden en kliffen. Via een klein brugje beland je op een ander eiland: Losinj. Hier vind je enkele prachtige luxe boutique hotels. Een aanrader!

Kroatië is een land dat je met de auto moet verkennen. De natuur en de landschappen zijn te mooi om links te laten liggen. Wij kunnen je de mooiste rondreizen door dit prachtige land voorstellen.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier je afspraak.

 

MAAK EEN AFSPRAAK