Ierland

Ierland

Ballybunion Beach Ierland als deel van de rondreis Ierland met de auto

50 shades of green

Ierland is opvallend dichtbij (maar anderhalf uur vliegen) maar je bent in een heel andere wereld. Ierland wordt ook wel “Emerald Island” genoemd en dat is niet overdreven. Het eiland is groen in oneindig veel tinten.

Omdat Ierland (en Noord-Ierland) zo bereikbaar is en een prachtige natuur heeft, is het een ideale bestemming voor een kortbij roadtrip. En je kan dit perfect doen met kinderen. En dat heb ik (Tom) dan ook gedaan.

Vanuit Brussel vlieg je het gemakkelijkste naar Dublin. Aan de luchthaven pik je de huurwagen op en dan begint het avontuur. Wat kan je zoal verwachten op je Ierse roadtrip?

Gezellige trendy steden

Cork, Londonderry, Belfast en natuurlijk ook Dublin zijn geweldig om door te verdwalen. En je kan het wandelen ook wat reduceren door een hop on-hop off bus.

Groene landschappen

Onderweg rij je door rollende heuvels langs velden, meren en bossen. Onderweg zijn er stops voor korte wandelingen mogelijk, o.a. naar watervallen, rond meren, door oude bossen, middeleeuwse kerkhoven…

Adembenemende kust

De Atlantic Highway is de wilde kust van de Atlantische Oceaan. Verlaten stranden en hoge kliffen. En natuurlijk de wereldberoemde Giant’s Causeway en Cliffs of Moher. De Kerry Cliffs zijn even indrukwekkend en een pak minder toeristisch.

Kastelen

Door de turbulente geschiedenis van Ierland is het landschap bezaaid met middeleeuwse kastelen. Sommige zijn ruïnes, sommige kan je ook bezoeken. Een leuke en leerrijke inkijk in het leven van toen.

Steencirkels en menhirs

Ierland heeft een heel oude geschiedenis. Het leuke is dat je op veel plaatsen tussen de steencirkels kan wandelen. En dan is er natuurlijk Newgrange: het grootste neolithische grafmonument van Europa.

Filmlocaties

De oudere kinderen en zeker voor volwassenen herkennen zeker Skellig Michael, waar Luke Skywalker zijn laatste jaren heeft doorgebracht. De volwassenen herkennen dan ook weer de Dark Hedges en andere filmlocaties van Game of Thrones.

Dublin

Ik had het al aangehaald, maar Dublin verdient het om nog eens vermeld te worden. Het is een bruisende stad waar veel te beleven valt. En Dublin op zich is een goeie reden voor een citytrip.

Vluchten naar Ierland zijn op zich geen probleem. Genoeg mogelijkheden. Hotels en B&B’s is wat lastiger, zeker in het hoogseizoen. De betere kleinschalige accommodaties zijn snel volgeboekt in de zomer.

Zin gekregen in dit prachtige land? We stippelen met plezier jullie gepersonaliseerde rondreis uit!

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier je afspraak met ons.

 

MAAK EEN AFSPRAAK