Luxe citytrip Wenen

Luxe citytrip Wenen

Wenen

Of je nu op zoek bent naar unieke culturele ervaringen, luxe hotels, restaurantsuggesties of privétransfers en gidsen, we ontwerpen voor jou de ideale exclusieve ontdekking van Wenen. 

Winkelen in Wenen

Er gaat niets boven winkelen in Wenen – de stad met keizerlijke flair. Je zal je omringd voelen door de residenties en paleizen van keizers en prinsen. Het Goldenes Quartier in de oude stad is een van de meest exclusieve winkelstraten van Wenen. De flagshipstores van Louis Vuitton, Chanel, Valentino, Saint Laurent, Prada, Miu Miu, Brioni, Alexander McQueen en nog veel meer zijn daar te vinden.

De voormalige leveranciers van het keizerlijke en koninklijke hof leverden ooit aan het keizerlijke huishouden en staan vandaag de dag nog steeds voor de beste ambachtelijke kwaliteit. Het traditionele Weense bedrijf Scheer produceert al generaties lang elegante schoenen op maat.

Andere hofleveranciers van het koninklijk en keizerlijk hof zoals glas- en verlichtingsfabrikant J. & L. Lobmeyr, porseleinfabriek Augarten of juwelier A.E. Köchert garanderen tot op de dag van vandaag unieke producten en bieden ook een kijkje achter de schermen.

Fans van luxe zullen ook een heleboel juwelen van topkwaliteit vinden op Kohlmarkt, waar Cartier, Chopard en Tiffany vertegenwoordigd zijn naast traditionele Weense firma’s zoals Wagner, Bucherer en Schullin. En een paar stappen verder, bij de rechtbank banketbakker Demel, lokken de artistiek vormgegeven vitrines het winkelend publiek naar binnen voor een welverdiende koffiepauze tussen de aankopen door.

Bijzondere gastronomische momenten

De Weense keuken wordt geïnterpreteerd en geperfectioneerd met een moderne twist door vooraanstaande Oostenrijkse restauranthouders. In de restaurants worden tal van internationale gerechten bereid volgens de hoogste standaard. Ongeveer 133 Weense restaurants houden momenteel de felbegeerde koksmutsen van Gault & Millau, terwijl in totaal negentien Michelin-sterren worden gedeeld tussen dertien restaurants in Wenen.

Restaurant Amador is het eerste driesterrenrestaurant van Oostenrijk. Vier andere restaurants hebben elk twee sterren gekregen van de Michelingids: het Steirereck im Stadtpark, Konstantin Filippou, het Silvio Nickol Gourmet Restaurant in Palais Coburg en het restaurant Mraz & Sohn.

De Steirereck staat ook op de 17e plaats in de ‘50 beste restaurants ter wereld’ en is een pionier als het gaat om koken met groenten en kruiden. De wijnkelder van Palais Coburg is een van de beste ter wereld en biedt echte wijnrariteiten voor liefhebbers en connaisseurs.

Privé culturele ervaringen

Afgezien van de culturele mainstream, kunnen privé-ervaringen worden geregeld, zoals een avondrondleiding door de collecties in het Kunsthistorisches Museum Wenen, de Albertina of het Belvedere, de ‘Exclusieve ochtendervaring’ in de dierentuin van Schönbrunn, of een rondleiding met een individu programma in het Wiener Konzerthaus.

Kunstliefhebbers en verzamelaars kunnen terecht in de vele galerieën in Wenen, maar ook bij kunstbeurzen zoals Vienna Contemporary, Vienna Art Week of de veilingen in het Dorotheum, Palais Kinsky en de WestLicht Gallery. Hier werd in 2012 een Leica geveild voor de recordprijs van 1,68 miljoen euro.

Voor een exclusief en zorgeloos weekend kan je in Wenen terecht. Naast deze unieke ervaringen zorgen wij ook voor een VIP-service. De meest exclusieve VIP-service betekent dat er een limousine tot uw beschikking staat tijdens uw bezoek. De uitstekende allround aandacht in een luxe Weens hotel zorgen allemaal voor een onvergetelijke reis.

Zin gekregen om Wenen te (her)ontdekken? Laat het ons weten!
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier je afspraak met ons

 

MAAK EEN AFSPRAAK