Luxe citytrip Wenen

Luxe citytrip Wenen

Wenen

Of je nu op zoek bent naar unieke culturele ervaringen, luxe hotels, restaurantsuggesties of privétransfers en gidsen, we ontwerpen voor jou de ideale luxe citytrip Wenen. 

Winkelen in Wenen

Er gaat niets boven winkelen in Wenen – de stad met keizerlijke flair. Omring je met de residenties en paleizen van keizers en prinsen. Het Goldenes Quartier in de oude stad is een van de meest exclusieve winkelstraten van Wenen. Ga shoppen in de flagshipstores van Louis Vuitton, Chanel, Valentino, Saint Laurent, Prada, Miu Miu, Brioni, Alexander McQueen en nog vele anderen.

De voormalige leveranciers van het keizerlijke hof leverden ooit aan het keizerlijke huishouden. Vandaag staan ze nog steeds voor de beste ambachtelijke kwaliteit. Het traditionele Weense bedrijf Scheer produceert al generaties lang elegante schoenen op maat.

Andere hofleveranciers van het keizerlijk hof zoals glas- en verlichtingsfabrikant J. & L. Lobmeyr, porseleinfabriek Augarten of juwelier A.E. Köchert garanderen tot op de dag van vandaag unieke producten en bieden ook een kijkje achter de schermen.

Fans van luxe vinden een heleboel juwelen van topkwaliteit op de Kohlmarkt, waar Cartier, Chopard en Tiffany vertegenwoordigd zijn naast traditionele Weense firma’s zoals Wagner, Bucherer en Schullin. Een paar stappen verder, bij de banketbakker Demel, lokken de vitrines het winkelend publiek naar binnen voor een welverdiende koffiepauze.

Bijzondere gastronomische momenten

Vooraanstaande Oostenrijkse restauranthouders interpreteren en perfectioneren de Weense keuken met een moderne twist. De restaurateurs bereiden tal van internationale gerechten volgens de hoogste standaard. Ongeveer 133 Weense restaurants houden momenteel de felbegeerde koksmutsen van Gault & Millau, terwijl dertien restaurants in totaal negentien Michelin-sterren bezitten.

Restaurant Amador is het eerste driesterrenrestaurant van Oostenrijk. Vier andere restaurants hebben elk twee sterren gekregen van de Michelingids: het Steirereck im Stadtpark, Konstantin Filippou, het Silvio Nickol Gourmet Restaurant in Palais Coburg en het restaurant Mraz & Sohn.

De Steirereck staat ook op de 17e plaats in de ‘50 beste restaurants ter wereld’. Het is een pionier als het gaat om koken met groenten en kruiden. De wijnkelder van Palais Coburg is een van de beste ter wereld en biedt echte wijnrariteiten voor liefhebbers en connaisseurs.

Privé culturele ervaringen

Afgezien van de culturele mainstream, regelen wij ook privé-ervaringen. Ervaar een avondrondleiding door de collecties in het Kunsthistorisches Museum Wenen, de Albertina of het Belvedère, de ‘Exclusieve ochtendervaring’ in de dierentuin van Schönbrunn, of een rondleiding met een individu programma in het Wiener Konzerthaus.

Kunstliefhebbers en verzamelaars kunnen terecht in de vele galerieën in Wenen, maar ook bij kunstbeurzen zoals Vienna Contemporary, Vienna Art Week of de veilingen in het Dorotheum, Palais Kinsky en de WestLicht Gallery. Hier werd in 2012 een Leica geveild voor de recordprijs van 1,68 miljoen euro.

Ontdekking op maat

Voor een exclusief en zorgeloos weekend is een luxe citytrip Wenen een absolute aanrader. Naast deze unieke ervaringen zorgen wij ook voor een VIP-service. De meest exclusieve VIP-service betekent dat er een limousine tot uw beschikking staat tijdens uw bezoek. De uitstekende service van Weens hotel zorgen voor een onvergetelijke reis.

Zin gekregen om Wenen te (her)ontdekken? Laat het ons weten!

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven door Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK