5 redenen waarom Kroatië zo speciaal is

5 redenen waarom Kroatië zo speciaal is

Dubrovnik

Kroatië is een land met een van de mooiste kustlijnen van Europa. Naast zon en strand biedt het land ook een rijke geschiedenis aan zijn bezoekers. Maar wat maakt het land zo speciaal? Wij lijsten alvast 5 goeie redenen op.

Het amfitheater van Pula

De Pula Arena in Pula (Istrië) is het enige Romeinse amfitheater ter wereld dat zijn zijn vier originele zijtorens heeft behouden. Het is ook één van de drie originele Romeinse gebouwen die volledig bewaard zijn gebleven.

De Egyptische sfinx in Split

Jawel, in Kroatië staat een originele Egyptische sfinx! In 297 brachten de Romeinen 12 sfinxen over naar Split. Vandaag staat er enkel nog de sfinx in zwart graniet. Je kan hem bewonderen in het Peristyle van het paleis van Diocletianus.

Een eiland in de vorm van een hart

Kroatië heeft een eiland in de vorm van een hart: Galešnjak. Het wordt daarom ook wel het “Island of Love” of “Lover’s Island” genoemd.

Meer dan 1200 eilanden

Kroatië heft meer dan 1200 eilanden en eilandjes. Van deze 1200 zijn er maar 48 bewoond. Hvar en Korčula zijn de drukst bezochte. Het grootste eiland is Krk, met een oppervlakte van 405 km².

Hum, de kleinste stad ter wereld

De kleinste stad van de wereld vind je in Kroatië. Hum is zo klein dat het aantal bewoners schommelt tussen 17 tot 23 mensen.

Dit zijn natuurlijk “maar” 5 leuke redenen. Maar Kroatië heeft enorm veel te bieden. Je kan je beperken met de eigen wagen tot Istrië, maar het land leent zich perfect tot een legendarische roadtrip!

Wil je meer weten? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor je eigen persoonlijke rondreis.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier een afspraak

 

MAAK EEN AFSPRAAK