Welkom in Sydney!

Welkom in Sydney!

Sydney

Als er één stad tot de verbeelding spreekt in Australië en zelfs in de rest van de wereld, is het vast en zeker Sydney.

Het is niet enkel de oudste maar ook de grootste stad van het land. Sydney is tevens de hoofdstad van de deelstaat New South Wales. Het is niet de hoofdstad van het land maar het voelt wel zo aan. De 2 absolute hoogtepunten en eyecatchers van de uitgestrekte stad zijn de Sydney Harbour Bridge en het iconische opera house.

Het zijn niet enkel de grootste trekpleisters van het land maar elk apart met hun geschiedenis vormen zij het kloppende hart van de stad. Het beklimmen van de 134 meter hoge Sydney Harbour bridge is een unieke ervaring die elke reiziger ongetwijfeld op zijn of haar bucketlist moet zetten. De constructie van de brug moet een huzarenstukje geweest zijn en tot op de dag van vandaag blijft dit het reusachtige middelpunt van de stad. Het orgelpunt is elk jaar het tot de verbeelding sprekende vuurwerk dat op 1 januari vanaf de top van de brug wordt afgestoken.

Sydney Opera House

Het Sydney Opera House heeft een magische aantrekkingskracht gehad op toeristen en maakt op mij een zeer grote indruk. Zowel de speciale vormen aan de buitenkant als de zalen binnen geven tegelijkertijd een moderne knipoog naar de jonge geschiedenis alsook een frisse blik op de toekomst van Sydney en Australië. Jammer dat ik hier geen voorstelling heb kunnen meepikken..

Het Sydney Opera House ligt op de rand van de mooie koninklijke botanische tuin. Het is het herkenningspunt bij uitstek voor de vele boten, die de drukke haven in en uitvaren. De mix van het jonge verleden en de bruisende toekomst is een constante in de stad. Op zoek naar het beste van 2 werelden: strand en stad kom je natuurlijk al snel terecht in het wereldbekende deel van Sydney: Bondi Beach. Surfers zijn hier kind aan huis en vinden hier een waar paradijs. Toeristen en locals flaneren hier graag en vergapen zich aan de metershoge golfen. Aan hippe bars en restaurants geen gebrek in Bondi net zoals in de rest van Sydney. Zoals bijvoorbeeld in één van de opkomende wijken die wij graag naar voren schuiven als de nieuwe ‘place to be’: Surry Hills. Hier hebben zich onlangs een aantal nieuwe hippe hotels gevestigd.

Omgeving van Sydney

Om de drukte van de stad te ontvluchten heb je een aantal mogelijkheden. Ik vertrok eerst naar de Blue Mountains op een 2-tal uren rijden van de stad. Het uitzicht met diepe ravijnen, watervallen en de vele eucalyptusbomen is adembenemend. Genieten doe ik in één van de kleinschalige, familiale hotels. Een korte wijnproeverij met een eindeloos uitzicht maken het plaatje compleet.

De dag erna rijd ik naar Hunter Valley. Dit is ongetwijfeld één van de bekendste wijnstreken in Australië. In één va de boutique wijnhuizen proef ik een aantal wijnen van topkwaliteit vergezeld van een deskundige uitleg. Ik leer erg veel bij over de diverse wijnen en streken in het land. Voldaan keer ik terug naar Sydney, waar mijn eerste kennismaking met Australië eindigt.

Wil je zelf Australië en Sydney in het bijzonder ontdekken, contacteer ons dan gerust. Wij stellen met veel plezier jouw droomreis in Australië samen.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier een afspraak

 

MAAK EEN AFSPRAAK