Waarom jij naar Thessaloniki en Halkidiki moet gaan?

Waarom jij naar Thessaloniki en Halkidiki moet gaan?

Griekenland! Athene, de eilanden… Maar er is ook meer!

Thessaloniki is de tweede stad van Griekenland. De stad heeft vergeleken met Athene een wat mindere rijkdom wat betreft oud-Griekse overblijfselen, maar je kan er de ganse geschiedenis van de regio ontdekken. Van Grieken tot Byzantijnen en Turken. Het centrum van Thessaloniki is relatief klein, maar is bezaaid met simpele maar oergezellige tavernes waar je buiten op het terras kan eten en drinken. Thessaloniki is een levendige stad! En haar inwoners leven graag buiten. Met een fietstocht kan je de stad op een rustige en unieke manier ontdekken. Je fietst langs oude vervallen gebouwen, Romeins forum, musea en de Witte Toren. Als je een verrassende citytrip zoekt, moet je Thessaloniki bezoeken.

Halkidiki is een schiereiland met daaraan vast nog 3 smalle schiereilanden, een beetje zoals vingers aan een hand. De landschappen zijn prachtig. De bergdorpjes zijn de moeite waard om te bezoeken. Traag lunchen terwijl de wereld voorbij kabbelt. Geweldig! Maar waar de meeste mensen voor naar Halkidiki komen, is het strand. Je vindt er alle soorten accommodaties, van simpel hotel tot luxe resort. Wat Halkidiki heel speciaal maakt, is de monnikenstaat Athos. Deze “staat in een staat” ligt op 1 van de 3 schiereilanden en wordt enkel bewoond door monniken in een aantal kloosters. Een bezoek aan deze staat is bijna onmogelijk (en helemaal onmogelijk als je een vrouw bent). Maar je kan wel een boottocht nemen langs de kust en de eeuwenoude kloosters vanaf de zee zien.

Halkidiki is een geweldig stukje Griekenland. Vermits het noordelijker ligt dan de eilanden, zijn de resorts enkel tijdens het zomerseizoen open. Er kan zelfs sneeuw liggen op de bergen in het binnenland! Thessaloniki is een leuke citytrip bestemming het hele jaar door. Wil je beide ontdekken? Halkidiki en Thessaloniki kan je perfect combineren met een huurwagen.

Meer weten over deze toffe bestemming?

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier een afspraak met ons

 

MAAK EEN AFSPRAAK