Reizen met een prijskaartje?

Reizen met een prijskaartje?

ierland kliffen

De voorbije jaren is perceptie ontstaan dat reizen goedkoop is. Iedereen gaat op reis naar overal. Geen enkele plaats is ondertussen nog onontdekt en je kan niet meer exclusief genieten van een bepaald plekje of bestemming ter wereld. Maar laten we nu eens teruggaan naar hoe het ooit is begonnen in de jaren 60 en 70. Laten we de romantiek herontdekken van een bestemming. De pioniersrol die onze grootouders of overgrootouders vroeger vaak hebben gespeeld. Dagenlang onderweg met de trein, auto of zelfs met het vliegtuig met meerdere tussenstops. Dat lijkt lang geleden maar dat is nauwelijks meer dan een halve eeuw.

Dichtbij reizen is goedkoop en verre reizen zijn duur of is het nu omgekeerd?

Over de prijs van een reis is onze perceptie is in de loop van de laatste 25 jaar ook sterk beïnvloed. Dit komt vooral door de opkomst en sterke groei van de pakketreis. De grote touroperators zijn er in geslaagd om dankzij hun grote inkoopkracht heel wat bestemmingen te commercialiseren en uit te bouwen tot belangrijke toeristische plaatsen. Of dit een gunstige evolutie is laten wij in het midden. Het is een evolutie zoals een andere maar één gunstig gevolg voor de klant is zeker dat heel wat bestemmingen betaalbaar zijn geworden de laatste jaren. Helaas is de keerzijde dat deze plaatsen nu vaak overspoeld worden door toeristen in het hoogseizoen met alle gevolgen voor de omgeving en de natuur. Op lange termijn is dit gewoon onhoudbaar.

rots zee

Terug naar vroeger of toch een beetje…

Maar zou het niet geweldig zijn als we vanaf morgen terug allemaal een beetje met de vroegere spirit zouden reizen? We nemen opnieuw die pioniersrol op. Is dit misschien ijdele hoop of verre toekomstmuziek? Wij denken in ieder geval van niet. We hebben allemaal nood aan reizen en liefst aan ontsnappen aan het dagdagelijkse gebeuren. Maar moet dit nu steeds op dezelfde bestemmingen zijn in Europa of op andere continenten? Wij willen een lans breken voor het verspreiden van de reizigers over de diverse bestemmingen en landen. Er is zoveel moois te ontdekken buiten de platgetreden paden. Je kan er boeken, gidsen en ontelbare apps over raadplegen. Toch beslissen de meesten telkens weer om te kiezen voor de klassieke zonbestemming of de cliché citytrip. Namen mogen jullie deze keer zelf invullen.

ruine monument kerk

Maar dat is dan toch duur?

Dit is vaak een groot misverstand. Niet of minder bezochte bestemmingen in Europa of elders zijn zeker niet duurder dan de platgelopen hotspots. In tegendeel zelfs; In onze zoektocht naar minder gekende bestemmingen komen we vaak leuke hotels of andere overnachtingsmogelijkheden tegen die bijzonder goed meevallen qua prijs. Het is kwestie er voor open te staan om andere gebieden eens een kans te geven en je nieuwsgierigheid aan te scherpen bij de volgende zoektocht naar een nieuw reisdoel. Ons advies, gewoon doen! Wij wijken graag samen met jou af van de platgetreden paden en stellen graag een unieke reis samen. Contacteer ons gerust om je volgende reis te bespreken met ons.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Credit pictures:
konstantin-dyadyun- unsplash
george-potter-BZiwMANjPKc-unsplash

 

MAAK EEN AFSPRAAK