India in een notendop

India in een notendop

India is een immens groot land. Het is eigenlijk een continent op zich. Wil je heel India ontdekken, dan moet je je ontdekkingstocht opsplitsen in meerdere reizen. Maar waar moet je beginnen? Wel, je kan starten met de “Top 5 van India”.

1) Taj Mahal

Dit gebouw heeft geen introductie nodig. Dit mausoleum in Agra moet je bezocht hebben op je eerste India reis. Een bezoek aan de Taj Mahal maakt deel uit van een rondreis Noord-India en Rajasthan. Samen met Jaipur en Delhi vormt Agra de Gouden Driehoek. Dit is een ideaal startpunt voor je eerste ervaring (cultuurshock?) met India. Deze rondreis is ook mogelijk langs een van de meest luxueuze hotels ter wereld.

2) Tijgers

In India lopen deze dieren nog in het wild rond. Helaas zijn er soms ook conflicten met mensen. Soms wint de mens, soms de tijger. In sommige nationale parken kan je de tijgers spotten in de jungle en moeraslanden. Ze leven er naast wilde waterbuffel en olifanten. India heeft een indrukwekkende biodiversiteit.

tijger India

3) Forten en paleizen

India is een lappendeken van koninkrijken en prinsdommen. Het bekendste is dat van Rajasthan. Maar over het hele land heb je indrukwekkende forten en paleizen die de plaatselijke koningen hebben laten bouwen. Sommige zijn te bezoeken (zoals het Rode Fort in Jaipur), in andere kan je zelfs verblijven. Een absolute aanrader om toe te voegen aan je rondreis!

Rajasthan India

4) Spiritualiteit

India is de thuis van 3 grote religies: hindoeïsme, boeddhisme en sikh-religie. En in het noorden heb je ook nog de Islam. De rivier Ganges is al millennia lang de levensader van Noord-India en een belangrijke betekenis voor Hindoes. Er zijn verschillende spirituele centra, zoals Varanasi, Amritsar en Pushkar. En dan zijn er nog de vele verlaten landschappen van Ladakh die je spirituele ziel raken.

Ladakh India

5) Gastronomie

Indische keuken is even gevarieerd als het land zelf. Je kan er heerlijk eten. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten, specerijen en verse kruiden die tot garam masala’s (kerriemengsels) gemalen worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Door invloed van het hindoeïsme heeft de Indische keuken ook een zeer rijk aanbod voor vegetariërs.

Een rondreis naar India is een hele onderneming. Het land is gigantisch groot en het is best wel een uitdaging. Vertrouw daarom je avontuur toe aan ons. We verzorgen dit voor jou, zodat je enkel maar moet genieten van India.

Interesse om dit enorme land te ontdekken in de toekomst? Praat eens met ons of leg hier je afspraak vast.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Photo by Tiago Rosado on Unsplash
Photo by Sam Power on Unsplash

 

MAAK EEN AFSPRAAK