Malta op film en televisie

Malta op film en televisie

Iedereen kent Malta wel als dat prachtige eiland onder Italië, in een straalblauwe zee onder een stralende zon. Maar wist je ook dat er door zijn unieke ligging en landschap er ook heel veel bekende films en televisieseries zijn opgenomen? Hieronder vermelden we enkele van onze eigen favorieten:

Game of Thrones (2011-2019)

Naast de vele filmlocaties in Noord-Ierland, zijn er ook veel scenes opgenomen in Malta. Zo kan je doorheen de reeks de oude stad van Mdina herkennen, maar ook St Dominic’s Convent in Rabat en de Mhtaleb kliffen. De indrukwekkende middeleeuwse architectuur is ideaal om deze middeleeuws-achtige wereld tot leven te wekken.

Helaas bestaat de locatie van het huwelijk van Khal Drogo en Daenerys Targaryen niet meer. Het Azure Window in Gozo stortte in de zee in 2017.

(voormalig) Azure Window, Gozo

Popeye (1980)

Iedereen kent wel deze goedlachse spinazie-etende zeebonk. In 1980 werd de film van Popeye opgenomen in Anchor Bay met de beroemde Robin Williams als Popeye. Tegenwoordig kan je een reproductie van de filmset bezoeken in het pretpark Popeye Village. Een ideale daguitstap voor de ganse familie!

Popeye Village, Malta
www.viewingmalta.com

World War Z (2013)

Deze zombie apocalyps met Brad Pitt toont hoe de stad Jeruzalem wordt bestormd door hordes zombies. Maar als je goed kijkt, herken je Valletta, de hoofdstad van Malta!

Midnight Express (1978)

Deze filmklassieker van alan Parker en Oliver Stone speelt zich vooral af in Turkije, maar de film zelf is grotendeels gefilmd in Malta. De filmproductie liet zelfs enkele gesprekken in het Maltees in de film en liet uitschijnen dat het Turks was, als een soort hommage aan die kleine land.

Deze korte lijst is niet compleet. Zo zijn er ook nog Troy, Munich, Captain Philips,  The Count of Monte Cristo en zelfs Mega Mindy versus Rox! Zo zie je dat je zelfs Malta kan ontdekken van thuis uit met een zak popcorn.

Maak nu ook kans om dit jaar Malta te ontdekken! Om onze vijfde verjaardag te vieren, kan je kans maken op een luxe short break Malta!
Wil je meedoen? Dat is simpel: schrijf je in op onze nieuwsbrief op deze link:
https://www.mastersintravel.be/win-een-luxe-short-break-malta/
Deze actie loopt van 15 januari tot en met 5 februari 2021.

Zin gekregen om Malta te ontdekken? Wil je meer informatie? Laat het ons zeker weten.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44

📧 mastersintravel@travel-experts.be

 

MAAK EEN AFSPRAAK