Melbourne

Melbourne

Op verkenning in één van de meest leefbare steden ter wereld

Toegegeven, het is niet de meest voor de hand liggende keuze om je reis in Australië te starten met het bezoek aan een miljoenenstad als Melbourne. Nochtans heeft de tweede stad van Australië en hoofdstad van de deelstaat Victoria alles te bieden wat de moderne toerist naar op zoek is. Ik verken de stad per fiets. Op Deze manier krijg ik een goed zeer goed beeld van deze bruisende metropool aan de Yarra rivier. Wat me eigenlijk onmiddellijk opviel was de ontspannen sfeer die er hangt in de stad. Iets wat je totaal niet verwacht van een metropool van bijna 5 miljoen inwoners. Met een lokale gids kom je ook op verrassende hoekjes en steegjes in de stad met mooie graffiti van de hand van lokale kunstenaars. Kunst en cultuur zijn alomtegenwoordig in de stad. Misschien wat verrassend voor een stad zonder een lange geschiedenis en toch weet deze stad je op vele vlakken te imponeren. Niet in het minst in het hippe epicentrum van de stad in de wijken Brunswick en Fitzroy. Deze buurten, met zijn hippe bars en restaurants, zijn representatief voor de bruisende dynamiek van Melbourne.

Aan de andere kant van de stad ligt de wat alternatieve en excentrieke wijk St.Kilda. het enigste deel van de binnenstad dat aan de kust ligt . Genieten van een coctail met zicht op de pinguïns op de pier in de ondergaande zon. Meer moet dan niet zijn..

Een bezoekje aan Queen Victoria Market mag zeker niet ontbreken op je lijstje. Je geraakt hier eenvoudig door gebruik te maken van de gratis tram, die door de stad rijdt. Foodies en souvenirjagers zijn hier aan het juiste adres. Melbourne is ook de ‘sport city’ van Australië. De jaarlijkse hoogtepunten zijn de Australian Open tennis en formule 1 in maart. De sport nummer 1 in de stad is echter Australian Rules Football. Dit is een contactsport die lijkt op rugby en zijn oorsprong heeft in Melbourne. Iedereen is er gek van in Melbourne.

Op amper een uur rijden ten zuiden van de stad kom je in een totaal andere wereld terecht, Mornington Peninsula. Het is een afgesloten nog ongerepte baai. Dit is werkelijk uniek en totaal onverwacht zo vlak bij een grote metropool. Je kan hier lange wandelingen maken langs de kust en genieten van prachtige vergezichten.

Op 100 kilometer van Melbourne ligt het toeristische stadje Torquay. Dit is de vertrekplaats van een ander hoogtepunt die niet mag ontbreken op je Australiërondreis namelijk de ‘Great Ocean Road’. Eén van de mooiste roadtrips ter wereld met et uitzicht op de kalkstenen rotsen van de ’twelve apostles’ als absolute smaakmakers van deze geweldige rit langs de kust.

Wil je meer te weten komen of je hebt al zin gekregen in een boeiende rondreis door Australië geef ons dan gerust een seintje.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

 

MAAK EEN AFSPRAAK