Met zijn allen terug op reis dit jaar?

Met zijn allen terug op reis dit jaar?

De vraag van 1 miljoen die iedereen zich stelt aan het begin van het jaar is nog steeds moeilijk te beantwoorden. Ondanks de vele hoopvolle signalen in verband met de vaccinaties die nu stilaan op volle snelheid aan het komen zijn, willen wij als ervaren reisadviseurs hierbij toch nog steeds het nodige voorbehoud bij maken. Wij zijn in onze functie natuurlijk de laatsten om jullie tegen te houden om te vertrekken. In tegendeel, we zouden jullie maar al te graag naar de startblokken duwen. Maar de realiteit brengt ons dagelijks weer met de voetjes op de grond en nog lang niet in het zand.

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het advies is dat we dagelijks moeten geven aan onze klanten in verband met de vele documenten, testen en quarantaineregels, die dagelijks per land en zelfs per regio van een land veranderen. Vooral voor onze zakenreizigers, die belangrijke en soms letterlijk levensnoodzakelijke verplaatsingen moeten maken voor hun werkgever blijft dit een lastige evenwichtsoefening vermits bijna heel Europa zich nog steeds in een rode zone bevindt. Maar nu meer dan ooit is het onze taak om onze klanten gerust te stellen en ze te begeleiden in dit lastige proces.

Toeristen mogen niet reizen?

Betekent dit dat gewone vakanties echt verboden zijn? Het antwoord is neen, maar het wordt wel sterk afgeraden. Hier kunnen we natuurlijk heel wat bedenkingen bij maken en ook veel mensen met de vinger gaan wijzen die toch tegen alle advies zijn vertrokken naar een bestemming waar het deze tijd van het jaar wat aangenamer toeven is dan hier. Wij zijn en blijven allemaal mensen die vrije keuzes mogen maken. Gelukkig kan dat hier. Zijn deze dan verantwoord? Misschien niet, misschien wel, maar als iemand toch beslist om te vertrekken dan doen wij er als professionals er alles aan om dit in de best mogelijke en veilige omstandigheden te laten verlopen. We houden steeds rekening met alle regels die gelden in zowel het land van vertrek als het land van aankomst.

Voorspelling voor de komende maanden…

Om terug te komen op onze vraag van 1 miljoen wil je van ons natuurlijk graag horen hoe alles gaat verlopen de komende maanden. Net zoals de versoepelingen in het dagelijkse leven zullen verlopen, verwachten wij dat dit patroon zal gevolgd worden in onze sector. Zolang er te veel rode zones zijn in Europa en elders blijft het risico gewoon te groot om vrij rond te reizen. En uiteindelijk is dat toch wat we uiteindelijk allemaal willen? Stapsgewijs zal er meer kunnen en zal er ook terug meer open gaan. Wat misschien veel mensen niet weten, is dat de heropstart van de volledige toeristische infrastructuur niet zomaar van vandaag op morgen kan gebeuren. Dit is vaak een serieus huzarenstukje en vergt een serieuze planning. Deze inspanning geldt zowel voor de hotels, de verschillende luchtvaartmaatschappijen, de autoverhuurbedrijven en de vele andere onzichtbare toeleveranciers in onze sector.

We leven allemaal op hoop en kijken zeer erg uit naar dit ongetwijfeld uitdagende jaar maar we zijn realistisch en weten dat het nog een erg lange weg is naar een nieuw normaal in 2021 en zelfs 2022. Wij begeleiden je graag hierin en dromen maar al te graag mee. Laat ons je nieuwste reisdromen weten en wie weet zit jij net zoals onze olympische atleten voor Tokyo straks klaar in de startblokken voor een ongetwijfeld geweldig avontuur.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
πŸ“§ mastersintravel@travel-experts.be

 

MAAK EEN AFSPRAAK