Online boeken kost je geld!

Online boeken kost je geld!

Stel, je hebt een zakenreis gepland en je kijkt wat online rond.
Online kost: 650€
Kost bij een reisagent: 680€

Waarom zou je 30€ meer betalen voor dezelfde stoel op dezelfde vlucht? Het is normaal dat je als bedrijf je kosten goed in de gaten houdt. En op het eerste zicht is de perceptie inderdaad zo dat een reisagent geld kost.

Het klopt inderdaad dat een reisagent kosten aanrekent. Maar net zoals een goede boekhouder je geld kan besparen, kan een goede reisagent je ook geld besparen.

Als je een vergelijking maakt over een langere periode, zijn er inderdaad tickets of hotels die je goedkoper zou kunnen boeken dan een reisagent. Maar tegelijk mis je ook de creativiteit en kennis van een reisagent die je een heel pakket aan diensten en besparingen kan opleveren.

Hoe doen we dit? Hier zijn (één van de) 14 goeie redenen waar een reisagent het verschil maakt:

 1. Discounted fares: grote reisagenten (waar we deel van uitmaken) kunnen dankzij hun volume beroep doen op kortingen, sommige specifiek voor zakenreizen.
 2. Inclusive deals: als je hotel en/of huurwagen boekt in combinatie met bepaalde tarieven, kan je soms veel goedkoper uitkomen als je dit als pakket verkoopt.
 3. Flexibele tarieven: een drukke planning kan dikwijls wijzigen. Dit betekent dat je het vliegticket moet wijzigen of afschrijven. Als reisagent kunnen wij heel gemakkelijk de verschillende tarieven identificeren zodat je de eventuele wijzigingskosten kan beperken.
 4. Opties: als je veel online rondkijkt, zie je ook dat tarieven heel erg fluctueren en mogelijk stijgen. Op heel veel routes kunnen we vluchten vasthouden, samen met het tarief, voor enkele uren tot dagen. En dit zonder bijkomende kosten (in tegenstelling tot online). Dit geeft je te tijd om je planning te finaliseren.
 5. Inclusieve huurwagen: een huurwagen zelf boeken is dikwijls een kluwen van kosten en belastingen. En vaak merk je dit maar bij de afrekening van je kredietkaart. Wij hebben toegang tot verschillende leveranciers die totaalpakketten verkopen, inclusief alle noodzakelijke verzekeringen. Op die manier kan je zonder zorgen en bijkomende kosten met je huurwagen rondrijden.
 6. Jouw tijd vs. onze tijd: tijd is geld. In het voorbeeldje hierboven zou je 30€ bespaard hebben. Als het je minder dan 5 minuten duurt om een vliegticket of hotel online te boeken, dan is dit inderdaad een goede besteding van de tijd voor het bedrijf. Maar voor je echt een boeking maakt, doe je ook een hele boel opzoekwerk. Volgens een recent onderzoek is de ganse tijd van je online boekingsproces tot 10 keer zo lang als via een reisagent. Reken uit je tijdswinst!
  Daarbij komt ook nog het tijdsverlies wanneer je je zelf geboekte vliegtickets en hotels/huurwagen moet wijzigen.
  Dus wij besparen je tijd. Niet alleen als bij de reservatie zelf, maar ook bij het opzoekwerk, vergelijken en follow up bij wijzigingen.
 7. Annuleringen: onvermijdelijk kan het gebeuren dat je tickets moet annuleren en afschrijven. Het opvolgen van annuleringen en de kosten proberen te minimaliseren, bespaart je tijd en geld.
 8. Opvolgen van je travel policy: een travel policy brengt structuur en voorspelbaarheid in je reisuitgaven. Een travel policy opvolgen is gemakkelijker met een onafhankelijke derde partij, je reisagent. Samen met jou beheren we je travel policy en herbekijken deze ook regelmatig, zodat we qua tijd en geld efficiënter kunnen werken.
 9. Een andere vertrek- of aankomstluchthaven vergelijken: soms is een vertrek vanuit een regionale luchthaven goedkoper; soms is het goedkoper om te vliegen naar een bestemming op minder dan een uur rijden (bv. Abu Dhabi en Dubai). Ook dit vergelijken we allemaal voor jou.
 10. Betrouwbaar advies van een expert: experten online vind je overal, je kan naar een anoniem call center bellen voor gratis advies, maar je hebt een persoonlijke relatie nodig voor echt betrouwbaar en proactief advies.
 11. Crisis management: dit is de dag van vandaag een open deur intrappen. Wij zijn als het orkest op de Titanic. Wij blijven spelen! Enige uitzondering is dat wij NIET zinken. Wat er ook gebeurt, je kan bij ons terecht voor het wijzigen van je reis. Je bent niet één van de honderden voor een ticket desk op de luchthaven of in wacht van een callcenter.
 12. Administratie: de tijd die je nodig hebt om alles administratief te regelen loopt hoog op. Ervoor zorgen dat alle reizigers al hun documenten hebben, hun kosten uit elkaar houden, opzoeken van gemaakte kosten,… Als reisagent zorgen we ervoor dat we je alle bevestigingen in 1 keer van ons krijgt. En voor de boekhouding is het ook handig dat ze de kosten duidelijk op één factuur krijgen ipv de overzichten van de kredietkaarten uit te pluizen.
 13. Fouten: we zijn mensen en vergissen is menselijk. Een verkeerde spelling van een naam, een verkeerde datum, hotel op de verkeerde locatie… Deze zaken rechtzetten kan enorm veel tijd en geld kosten. Een reisagent verkleint drastisch de kans op fouten en in het slechtste geval is de verantwoordelijk (en de kost) voor zijn rekening, niet voor jou.
 14. Onze toegevoegde waarde: dit is niet onmiddellijk een rechtstreekse besparing, maar via een reisagent heb je allerlei diensten die je er zo bij krijgt. Zo is er een 24/7 noodnummer met persoonlijke service waar je altijd terecht kan.

Er zijn nog vele andere voordelen van een reisagent. Iedereen heeft zijn eigen prioriteiten en voorkeuren. En een reisagent kan ze allemaal bevredigen.

Wil je weten hoe wij je zakenreis aanpakken? Contacteer ons gerust voor een persoonlijk gesprek.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Photo by Ian Schneider on Unsplash

 

MAAK EEN AFSPRAAK