Naar waar reizen in 2021? Deel 6

Naar waar reizen in 2021? Deel 6

Landschappen

Het samenstellen van rondreizen op maat is onze specialiteit. We willen er voor zorgen dat onze klanten beelden en indrukken opslaan voor het leven. Het is bijna onmogelijk voor ons om een keuze te maken tussen al die bestemmingen. Daarom hebben wij een select lijstje gemaakt van bestemmingen waar je kan genieten van prachtige landschappen en een kleurrijke cultuur.

Japan bestaat uit bijna 7.000 eilanden en roept een betoverende mix van beelden op, maar natuurlijk niets is te vergelijken met een bezoek aan het land zelf.

Eeuwenlang afgeschermd van de rest van de wereld, evolueerde het land naar een cultuur met weinig externe invloeden, wat een deel van de reden is waarom Japan tegenwoordig zo’n unieke en intrigerende reisbestemming is.

Olympisch Japan

Er is geen betere tijd dan nu om Japan te bezoeken.

Een bezoek aan Japan is een onvergetelijke ervaring met een verleidelijke mix van privé-sightseeingtours, lekker eten, rustige natuurexcursies en ervaringen die zich verdiepen in de Japanse cultuur.

Je kunt gemakkelijk van de ene stad naar de andere springen met de beroemde bullet train. Klokvast vertrekken zoals typisch is voor Japanse stiptheid, en onderweg genieten van het groene landschap.

Japan staat bekend om zijn kenmerkende seizoenen, met de dromerige kersenbloesem, die centraal staat in de lente, en levendige rode en gouden tinten die de landschappen verlichten in de herfst. Van de met sneeuw bedekte bergen van Hokkaido in het noorden tot de tropische zeeën en stranden van Okinawa in het zuiden, het landschap van Japan is net zo divers als de cultuur.

Of je nu in een traditionele Japanse ryokan wilt verblijven, of in een supermoderne stadswolkenkrabber, misschien een beetje van beide; we zorgen er met onze expertise dat elk detail speciaal voor jou op maat wordt gemaakt. 2021 wordt vast en zeker een speciaal jaar met de uitgestelde Olympische Spelen.

Instagram-proof Indonesië

In Indonesië mag je op het eiland Bali zeker Ubud niet overslaan. Het schilderachtige bergdorp ligt op ongeveer een uur rijden ten noorden van de hoofdstad Denpasar.

Het bergklimaat is koeler dan aan de kust en afgezien van een paar uitgaansgelegenheden is het dorpsleven sereen en stil.

Als je een centrale locatie en een breed scala aan faciliteiten in een rustige en landelijke omgeving wilt voor je tijd op Bali, dan is de omgeving van Ubud echt iets voor jou. Je kan rond het dorp genieten van tientallen schilderachtige natuurwandelingen – de beste tijd is bij zonsopgang.

De hotels en restaurants liggen ver boven de Ayung-kloof en de rivier en bieden een prachtig uitzicht op de uitgestrekte vallei en de berghellingen bedekt met rijstterrassen. Die foto’s die je zeker wel al eens hebt zien verschijnen op Instagram.

Kunstgalerijen, studio’s en kraampjes met kunst en handwerk liggen langs de straten – Ubud is een centrum van Balinese kunst en cultuur, en we vinden hier enkele van de mooiste voorbeelden van steen, hout en zilver terug.

Net ten oosten van Ubud ligt de voormalige hoofdstad van Bali, Pejeng, het centrum van het Balinese Heilige Land en de thuisbasis van de hoogste concentratie oudheden op het eiland. Binnen handbereik zijn de prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden van Pujung, Gunung Kawi, Goa Gadjah, Tirta Empul, Yeh Pulu. De mogelijkheden in Bali zijn eindeloos.

Uitmuntende uitzichten in Sri Lanka

Sri Lanka is de ’traan’ van de Indische Oceaan, een land met rijke kleuren, adembenemende schoonheid en heerlijke contrasten.

Sri Lanka is een land dat zich perfect leent voor rondreizen, omdat je in relatief korte tijd van uitgestrekte stranden naar fascinerende oude steden kunt reizen, of van een tropisch safaripark naar de koelere klimaten van een theeplantage.

Op het hele eiland kan je de meest uiteenlopende ervaringen beleven met een overvloed aan exotische vogels en dieren in het wild, waaronder olifanten en luipaarden. De keuken is heerlijk en de lokale bevolking is vriendelijk met een gemakkelijke glimlach, wat betekent dat u zich overal welkom voelt, waar u ook bent.

We geven je graag een opsomming van enkele van de beste locaties in Sri Lanka

Kandy, een grote stad in de centrale provincie van Sri Lanka, is de tweede in grootte na Colombo. Gelegen tussen theeplantages in de heuvels. Het is een oase van rust om te genieten van de koelte van het klimaat op 500 meter hoogte en is cultureel fascinerend. Het wordt gedomineerd door het meer en de nabijgelegen Tempel van de Tand; een van de meest heilige plaatsen voor aanbidding in het boeddhisme en gelegen naast het Koningspaleis in de heuvels – een UNESCO-werelderfgoed. Bezoek onderweg naar de stad de SpiceGardens of Matale aan de Kandy Matale-weg.

Galle is een oude handelshaven en ligt in het zuidwestelijke puntje van Sri Lanka. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste knooppunten van het land. Fort Galle, een versterkte stad, gebouwd door de Portugezen, staat op de werelderfgoedlijst.

Nuwara Eliya ligt in de centrale provincie van Sri Lanka en wordt beschouwd als de belangrijkste locatie voor theeproductie in het land.

Vraag onze naar de beste plekjes in Sri Lanka met de nodige geschiedenis, diverse cultuur en adembenemende landschappen, die je in je opneemt en je nooit meer loslaat.

Al altijd gedroomd om deze bestemmingen eens te ontdekken? Wij zetten je graag op weg naar een zeer afwisselende en boeiende rondreis.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

 

MAAK EEN AFSPRAAK