Naar waar reizen in 2021? Deel 5

Naar waar reizen in 2021? Deel 5

Unieke ervaringen  

In het vijfde deel van onze reeks over bestemmingen in 2021 (en 2022), spreken we over unieke ervaringen. Unieke ervaringen zijn tegelijk ook heel persoonlijke ervaringen. Dit is voor iedereen anders. Voor de een is een unieke ervaring langs een kilometerlange zipline door de lucht klieven, voor de ander is het een romantische zonsondergang. Maar we doen ons best en lijsten 3 unieke ervaringen op waarvan we zeker zijn dat het ongelooflijke belevingen zijn die je de rest van je leven bijblijven.

Wild Rwanda

Een echte bucketlist-bestemming, of je nu een natuurliefhebber bent of niet, een bezoek aan de inheemse berggorilla’s van Rwanda is een onvergetelijke ervaring. Een beperkt aantal bezoekers kan met lokale gidsen de dichte bossen intrekken om deze majestueuze wezens in hun natuurlijke habitat te observeren.

Rwanda wordt begrensd door Oeganda, Tanzania, Burundi en de Republiek Congo en ligt in een van de grootste merengebieden van Afrika. Het klimaat en de temperaturen variëren het hele jaar door en het land kent twee regenseizoenen en twee droge seizoenen. Het toerisme door het hele land is in de loop der jaren aanzienlijk toegenomen, met veel reizigers die dit prachtige land graag willen verkennen en de unieke cultuur en geschiedenis willen ervaren.

Wat bezoeken in Rwanda?

De Afrikaanse cultuur komt tot leven wanneer je het Akagera National Park bezoekt, gelegen in het oosten van Rwanda. Dit natuurpark biedt je een unieke kijk op de traditionele Oost-Afrikaanse Safari. Hoewel het vrij klein is in vergelijking met andere dierenparken, heeft het populaties van veel Afrikaanse zoogdieren zoals olifanten, buffels, nijlpaarden, giraffen en ook luipaarden en leeuwen.

Daarnaast zijn er geweldige mogelijkheden om vogels te spotten met meer dan 530 soorten in het gebied. Daarnaast zijn er geweldige schilderachtige uitzichten van het Nyungwe-bos en het Kivumeer te ervaren, evenals tal van mogelijkheden voor zowel ontspanning als verkenning.

Wanneer bezoek je best Rwanda?

Rwanda heeft verschillende weersklimaten, waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van de beste reistijd. Het land kent lange droge seizoenen en regenseizoenen. Het lange regenseizoen begint in maart en duurt tot mei, met het kortere tweede regenseizoen van oktober tot november. Daarnaast lopen de langere droge seizoenen van juni tot eind september, waarbij het kortere droge seizoen begint in december en eindigt in februari.

Op avontuur met de huurwagen!

Met een fly-drive beleef je de ultieme gepersonaliseerde vakantie. Afhankelijk van de bestemming rij je langs spectaculaire kustlijnen, maak je een stop bij een wijngaard of bezoek je een wereldberoemd attractiepark. Wil je die zonsondergang op dat verlaten strand bewonderen? Het kan gewoon! We ontwerpen je rondreis volgens je wensen, waar ook ter wereld.

Dankzij een huurwagen kan je op plaatsen komen waar je minder vlot geraakt met het openbaar vervoer of met een excursie. Op die manier ontdek je een bestemming heel intens.

Wat bedoelen we met “rondreis”? Het is een soort reis om ten volle een gebied of land te ervaren.

Het reisschema is gevuld met spannende bezienswaardigheden en must-sees, maar wanneer je wil, zijn er ook momenten van rust. Je hebt tijd om na te denken over elk opwindend nieuw element van je reis en het beste uit een nieuwe omgeving te halen. Omdat elke reis van Masters in Travel op maat wordt gemaakt, zijn er ook eindeloze mogelijkheden om uw reis persoonlijker te maken. Wil je al jaren in dat speciale hotel verblijven? Wil je eindelijk dat puntje van je bucketlist afpunten? Of wil je wat meer luxe toevoegen aan je rondreis door vluchten in first class? Het is allemaal mogelijk!

Wat we aanbevelen, is of u al weet wat voor soort tour u zoekt, of dat u deskundige ondersteuning zoekt voor een tour op maat; je spreekt eerst met een inspirerende reisspecialist voor begeleiding en persoonlijk inzicht, waardoor je tour buitengewoon onvergetelijk wordt.

Wil je een rondreis maken met een huurwagen? Spreek ons aan voor ons advies en begeleiding. We zullen er samen een onvergetelijke reis van maken.

Tea time in Japan

Japan is een unieke plek, waar oud en nieuw samenkomen. Dompel jezelf onder in de verbazingwekkende cultuur van het land met een traditionele Japanse theeceremonie, een proces dat echt doordrenkt is van geschiedenis. Leer meer over hun authentieke kostuums, gebruiken en overtuigingen, en geniet ondertussen van heerlijke thee!

Japan is een land in het Verre Oosten dat uit bijna 7.000 eilanden bestaat. Eeuwenlang geïsoleerd van de rest van de wereld, evolueerde de cultuur met weinig externe invloeden, wat een deel van de reden is waarom Japan tegenwoordig zo’n unieke en intrigerende reisbestemming is.

Een bezoek aan Japan tijdens een luxe vakantie is een onvergetelijke ervaring, boordevol een verleidelijke mix van privé-sightseeingtours, lekker eten, rustige natuurexcursies en ervaringsactiviteiten die zich verdiepen in de Japanse cultuur.

Japan staat bekend om zijn kenmerkende seizoenen, met de dromerige kersenbloesem die centraal staat in de lente, en levendige rode en gouden tinten die de landschappen verlichten in de herfst. Van de met sneeuw bedekte bergen van Hokkaido in het noorden tot de tropische zeeën en stranden van Okinawa in het zuiden, het landschap van Japan is net zo divers als de cultuur. In feite is het geen cliché om te zeggen dat je het ene moment kunt verwonderen over een shinto-heiligdom en het andere moment waanzinnige winkelstraten, aangezien de tweedeling van modern en oud in het land deel uitmaakt van zijn allure.

Je kunt gemakkelijk van de ene stad naar de andere springen met de beroemde bullet train. Deze treinen vertrekken precies op de minuut, typisch is voor Japanse stiptheid. Onderweg geniet je van het groene landschap.

Of je nu in een traditionele Japanse ryokan wilt verblijven, of in een supergladde wolkenkrabber, misschien een beetje van beide; we zorgen ervoor dat elk detail speciaal voor u op maat wordt gemaakt.

Zoals je ziet zijn dit maar 3 van de oneindige lijst van unieke ervaringen die 2021/2022 in petto heeft voor jou. Wil je eindelijk eens beginnen aan die bucketlist? Praat er met ons over.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Foto 1 Rwanda: Photo by Simbi Yvan on Unsplash

Foto 2 roadtrip: Masters in Travel

Foto 3 Japan: Photo by 五玄土 ORIENTO on Unsplash

 

MAAK EEN AFSPRAAK