Naar waar reizen in 2021? Deel 3

Naar waar reizen in 2021? Deel 3

Steden

In het derde deel van onze reeks over bestemmingen in 2021 (en 2022), gaan we het hebben over citytrips. Een levendige stad bezoeken geeft je zoveel energie en leert je zoveel op korte tijd. De lijst met grote en kleine steden die een citytrip waard zijn, is bijna oneindig. Maar we lijsten er 3 op waarvan we denken dat ze het komende jaar net dat tikje meer te bieden hebben.

Op avontuur in Parijs

Parijs is een stad die hoog op het verlanglijstje van elke nieuwsgierige reiziger staat. Bekend om zijn romantiek, kunst, mode en cultuur… Er is meer dan één manier om je dagen hier door te brengen. De Eiffeltoren beklimmen, waterspuwers spotten aan de Notre Dame of genieten van de wereldbefaamde schatten die zijn ondergebracht in musea zoals het Louvre. Het zijn slechts enkele van de opties die je zeker zullen prikkelen.

Gastronomische ontdekkingen zijn verzekerd in de eetgelegenheden van de stad, variërend van de vele Michelin-sterrenrestaurants zoals L’Arpège tot de bescheiden, traditionele bistro. En als u op zoek bent naar een subliem, kunstzinnig stadshotel, zullen plaatsen als Le Bristol iets voor jou zijn!

Heb je nood aan een goeie snelle dosis Frankrijk, dan is de Stad van het Licht zeker iets voor jou. We zitten graag met jou samen om een citytrip tot in de puntjes te bespreken.

Magisch Marrakech

Marrakesh is een krachtige mix van Arabische, Afrikaanse en Europese invloeden. De stad biedt een spectaculaire setting voor een korte vakantie met een twist. Een citytrip naar Marrakech zorgt voor een spectaculaire setting en een dramatische achtergrond van een levendige oasis. En wist je dat Marrakesh in 2020 de eerste culturele hoofdstad van Afrika is?

De dag begint met angstaanjagende oproepen tot gebed vanuit de minaretten van de stad voordat het verplichte gekibbel over tapijten en sieraden in de beroemde souks van Marrakech begint.

Tegen de avond hebben eetkraampjes in de open lucht hun unieke aroma’s toegevoegd aan de chaotische bezienswaardigheden en geluiden van de stad. ’s Avonds geeft een kakofonische drumbeat bezoekers een dramatische eerste indruk van Djemaa el-Fna, het enorme plein in de oude stad waar slangenbezweerders, waarzeggers, acrobaten, muzikanten, en dansers spraken hun betoverende spreuk uit.

Voor een meer ontspannende ervaring kan je een rondleiding volgen door de intrigerende Marokkaanse architectuur of de onberispelijke tuinen van de stad. De Majorelletuinen en het museum van Yves St Laurent bieden bijvoorbeeld een glamoureuze onderbreking van de waanzin van Marrakech.

Marrakech is ook de perfecte plaats van waaruit naar de rest van Marokko te verkennen en met veel afwisseling als het gaat om accommodatie, dan heb je keuze te over op je luxe vakantie.Wil je deze magische stad ontdekken als citytrip of als onderdeel van een rondreis door Marokko? We hebben alles in huis om je reis op maat voor je uit te werken.

Foto Marrakesh: Photo by CALIN STAN on Unsplash

The Big Apple

Afhankelijk van je favoriete tijdverdrijf zijn er eindeloze manieren om van New York te genieten. Central Park is adembenemend en “The City That Never Sleeps” heeft veel van de meest herkenbare bezienswaardigheden ter wereld. Als je eenmaal naar New York City bent gereisd, zul je begrijpen waarom Frank Sinatra zong over het verlangen om ‘wakker te worden in die stad die niet slaapt’.

Hou je van theater en musical? Er zijn de levendige Broadway-musicals of het kleinere aanbod van off-Broadway om in je op te nemen. Voor meer entertainment kan je genieten van een concert of sportevenement in Madison Square Garden. Plan een New York Yankees, Knicks of Giants-game in je reisschema en onthoud dat de US Tennis Open wordt gehouden in Queens.

New York heeft een ongeëvenaard aanbod aan warenhuizen en boetieks, vooral in Manhattan. Een citytrip New York wordt een waar winkelparadijs.

Central Park beslaat 843 hectare van het hart van New York en fungeert als de plek voor de lokale bevolking en bezoekers om een ​​pauze te nemen van de drukte van het stadsleven.

De stad herbergt veel van de meest erkende en bewonderde bezienswaardigheden en attracties ter wereld. Enkele van de must-see attracties zijn onder meer het zien van het torenhoge Vrijheidsbeeld en het verkennen van het historische Ellis Island. Vanaf de Brooklyn Bridge heb je een prachtig uitzicht over de stad, of klim je 450 meter boven straatniveau naar de 86e verdieping van het art deco Empire State Building.

De openbare bibliotheek van New York is idyllisch, met zijn majestueuze leeszalen, en de mooie collecties van het Metropolitan Museum of Modern Art worden internationaal gevierd. Het prestigieuze Guggenheim Museum en het American Museum of Natural History zijn evenmin te missen.

Rockefeller Center is de plek om naar toe te gaan voor bezienswaardigheden van de beroemde sierlijke kerstboom en ijsbaan, die deel uitmaken van de weelderige kerstversieringen wanneer New York echt een winterwonderland wordt. Times Square, of zoals het toepasselijk wordt genoemd, ‘het kruispunt van de wereld’, is het hele jaar door een centrum van felle flitsende lichten en videoschermen die 24/7 draaien.

De geschiedenis van New York als uitvalsbasis voor immigranten heeft de keuken van de stad gediversifieerd. De stad is beroemd om zijn bagels, pizza in New York-stijl en cheesecake. In één dag kunt u het echte New York ervaren met een krakeling of een hotdog van een van de duizenden straatverkopers, voordat u de haute cuisine uitprobeert in een van de meest diverse selecties van verfijnde eetgelegenheden in het land.

New York is een wereld op zich. En daarom blijft deze stad een absolute topper die je moet ervaren hebben. En opnieuw en opnieuw!

Foto New York: Photo by Clay Banks on Unsplash

Heb je zin in 2021 (of 2022) in een korte break? Ontdek dan een stad! De mogelijkheden zijn oneindig. Laat het ons gerust weten. We zorgen ervoor dat het een onvergetelijke citytrip wordt!

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Foto Parijs: Masters in Travel

Foto Marrakesh: Photo by CALIN STAN on Unsplash

Foto New York: Photo by Clay Banks on Unsplash

 

MAAK EEN AFSPRAAK