Belgrado

Belgrado

Belgrado

Een ongewone citytrip naar het hippe Belgrado

Ik vermoed dat Belgrado bij de meeste mensen niet hoog op hun bucket list staat wat betreft het keuze maken voor hun volgende citytrip. Toegegeven het stond ook niet op mijn lijstje. En toch moet ik mijn mening bijstellen na een leuk bezoek aan de hoofdstad van Servië.

Belgrado is gelegen aan de samenvloeiing van de Donau en de Sava en langzaam geef de stad zijn interessante verhalen en geheimen prijs. Een originele manier om de stad te leren kennen zijn de gratis stadswandelingen. De zeer bekwame en supervriendelijke gidsen vertellen uitgebreid over de oude en meer recentere geschiedenis van de stad. Ook over de donkere periode van eind jaren 90, toen de stad gebombardeerd werd door de NAVO wordt open gepraat.

De focus ligt nu gelukkig volledig op de toekomst. En die toekomst oogt mooi. De jonge bevolking van de stad wilt de zwarte bladzijde van de vorige eeuw duidelijk achter zich laten. Dat merk je aan alles. De straten lopen vol, de terrasjes zijn goed gevuld en het uitgaansleven is hier levendiger dan in eender welke stad in het zuiden van Europa. Hippe adresjes zijn er in overvloed.

De typische nationale drank rakija mag zeker niet ontbreken als je jezelf hier in het uitgaansleven stort. Gelukkig zijn er voor liefhebbers van kunst en cultuur genoeg trekpleisters aanwezig. Het zichtbaar aanwezige hoger gelegen fort is het ideale startpunt voor een bezoek aan de stad. Hier heb je een mooi overzicht over de verschillende delen van de stad waaronder ook het historische deel Zemun. In een ander deel van de stad kan je één van de grootste orthodoxe kerken ter wereld bezoeken namelijk de St. Sava Temple.

Ook de vele kunstgalerijen en musea zijn meer dan een bezoekje waard. Als je echt wilt doordringen tot de balkanziel van Belgrado kan je misschien één van de vele zomerfestivals bijwonen. Misschien een tip voor de zomer of het najaar?

Laat je net zoals mij verrassen door deze nu nog onbekende trendy stad.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

 

MAAK EEN AFSPRAAK