Trendy Tenerife

Trendy Tenerife

Tenerife

Eén van de belangrijkste Canarische eilanden is en blijft Tenerife.

In december (2018) heb ik samen met mijn gezin het eiland verkend. Tenerife is en blijft de ‘place to be’ als je wilt ontsnappen aan onze donkere dagen in de winter. Toch wist ik niet wat ik kon verwachten want het was namelijk de eerste keer dat ik het eiland bezocht. De bestemming probeert sinds enkele jaren van zijn stoffige image af te geraken. Hoe proberen ze dat te doen: door in te zetten op kwaliteit op alle vlakken in de toeristische sector. De nieuwe hotels die er nu bij komen op het eiland moeten 5-sterren accommodaties zijn. De klant kan hier maar wel bij varen bij deze evolutie. Niet enkel de hotelfaciliteiten krijgen een serieuze facelift maar ook het algemene uitzicht van Tenerife. Er zijn vele hippe strandbars, leuke boutiques en vele nieuwe opties om met jonge kinderen te doen. Het eiland en haar hotels hier ook steeds beter op afgestemd.

Wij bezochten het dierenpark Loro Parque in het noorden van het eiland. Het is er niet zo goedkoop maar het is absoluut de moeite waard om in je bezoek van het eiland een keer op te nemen. Loro Parque is ooit gestart als opvangplaats van schildpadden. Ondertussen is het uitgegroeid tot een serieus dierenpark met dieren in het water in een hoofd-en glansrol. De kinderen hadden een geweldige tijd.

1 van de andere topattracties van het eiland is de vulkaan ‘de Teide’. De 3718 meter hoge vulkaan is de hoogste van Spanje en domineert het volledige eiland. Als je geluk hebt, kan je helemaal naar boven met de kabelbaan maar wanneer wij er waren, was er te veel wind en was het bijgevolg te gevaarlijk. We maken nog enkele mooie foto’s van zijn perfecte vormen langs de verschillende kanten en dalen dan terug of naar het warmere, lager gelegen deel van het eiland.

Wil je ook genieten van de culinaire, lokale specialiteiten dan is La Laguna in het noorden een must. De stad zelf is meer dan de moeite waard om eens te bezoeken. Het historische centrum staat op de lijst van het Unesco werelderfgoed.

Tenerife heeft me aangenaam verrast. Natuurlijk helpen de altijd milde lentetemperaturen om op vakantie te gaan naar Tenerife maar het eiland heeft zo veel meer te bieden voor elk publiek. Wil je graag zoals ons het eiland ontdekken? Geef ons dan gerust een seintje en we stellen je graag een volledig pakket samen inclusief een huurwagen want daar kan je niet zonder als je wat meer van het eiland wilt ontdekken.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

 

MAAK EEN AFSPRAAK