Reizen onder de radar in Griekenland

Reizen onder de radar in Griekenland

Naast het aanbod van de overbekende bestemmingen zoals Mallorca, Kreta of de Canarische eilanden zijn wij ook altijd op zoek naar de minder gekende en vooral minder bezochte plaatsen in de wereld. In Griekenland vind je zo talloze plaatsen die hun eigenheid nog volledig hebben kunnen behouden. Het is op deze plaatsen dat je jezelf volledig kan losmaken van de drukte en dagelijkse beslommeringen van het thuisfront. Wij beweren niet dat je dat niet kan doen in een mooi 5 sterren hotel ergens in de wereld maar wij geloven dat er nog meer is dan een mooie spa met jacuzzi, 4 zwembaden en een grote marmeren badkamer. Dit is een andere luxe die wij ook aan onze klanten willen aanbieden. Op deze bestemmingen heb je ook automatisch meer contact met en leef je meer tussen de lokale mensen.

Wij willen bovendien ook de kans geven om iets anders te tonen en we willen vooral de nieuwsgierigheid van onze klanten stimuleren. Niet iedereen zal zich hier comfortabel bij voelen maar de kans om iets nieuws, iets ‘onder radar’ te ontdekken, dat is nu net wat wij beogen met dit korte lijstje van 4 bestemmingen.

Kythira

Het is geen toeval dat Kythira wordt genoemd als geboorteplaats van Aphrodite, godin van de liefde en schoonheid. Dit is niet enkel een eiland met een grote natuurlijke schoonheid, het is ook een eiland dat zijn middeleeuwse dorpjes, culinaire specialiteiten en culturele gebruiken heeft kunnen bewaren. Heel eenvoudig is het eiland in de zuidelijke Peloponnesos niet te bereiken maar dat draagt natuurlijk extra bij tot het speciale karakter. Het is bijna een verborgen schat. Het is een eiland met vele versterkte stenen bouwwerken vele verhalen herbergen van lokale zeevaarders en piraten. Er rond verspreid liggen vele kristalheldere strandjes en baaien die het eiland rijk is. Qua aanbod om te verblijven geen nood. Er zijn bovendien voldoende mooie villa’s of boutique hotelletjes te vinden hier. (foto hierboven)

Symi

Een kleurrijke en verborgen parel ten noorden van Rhodos was ooit een strategische plaats voor de ridders van Sint-Jan en een kosmopolitische handelsplaats in de 19de eeuw. De typische architectuur van de impressionante gebouwen in het belangrijkste plaatsje van het eiland Yialos toont de grandeur van weleer. Het uitzicht op dit kleurrijk tafereel in de kleine vissershaven nodigt uit tot een luilekkere namiddag met een koffie en een boek. Je kan dit eiland ook perfect combineren met een bezoek aan de oude stad van Rhodos. Probeer hier zeker de beroemde Symi garnalen. Authentieker kan haast niet.

Mani

Mani heeft een oude geschiedenis die teruggaat naar de afstammelingen van de Spartanen. Het is hier dat zij hun toevlucht zochten na de totale vernieling van Sparta. Het wat ruigere en imposante karakter vertaalt zich perfect op dit schiereiland van de zuidelijke Peloponnesos. Één van de attracties hier zijn de grotten van Diros. Je kan de regio ook perfect verkennen met een huurwagen. Dan rijd je langs adembenemende kustwegen, Byzantijnse kloosters en eeuwenoude, slapende dorpjes. Na een stop in één van de vele visrestaurantjes kan je nog één van de oudste vuurtorens van Griekenland bewonderen. Met een boottrip krijg je nog een beter overzicht over de vele verborgen pareltjes die deze streek te bieden heeft. Qua accommodatie heeft voldoende chique boutique hotelletjes of een mooie villa in lokale architectuur behoren tot de vele slaapmogelijkheden.

Kimolos

Kimolos is een klein eilandje dat wat overschaduwd wordt door zijn grotere buur Milos. Het ligt op een 10-tal minuten varen hier vandaan. Volgens de Griekse mythologie werd Kimolos genoemd naar de eerste bewoner van het eiland, Kimolos, die was getrouwd met Side, de dochter van Poseidon. Zij zou speciale krachten gehad hebben wat dan weer een gunstige invloed zou hebben op de huidige rijke vulkanische ondergrond. De diverse strandjes met turquoise water zijn meer dan uitnodigend. Dit is de perfecte combinatie met de geschiedenis van de hoofdstad Chorio met zijn diverse eeuwenoude ruïnes van middeleeuwe kastelen. Verse vis ontbreekt natuurlijk ook hier niet op het menu. De lokale specialiteiten van Ladenia, Tirenia en Kolokithenia zijn werkelijk subliem. Vergeet ook niet het nabijgelegen eiland van Poliaigos, letterlijk het eiland van de ‘vele geiten’.

Een combinatie met Milos is de perfecte combinatie voor een zuidelijk Cycladenavontuur. Hier kan je één van mooiste zonsondergangen van Griekenland bewonderen. Zeker niet te missen!

Wens je meer informatie over Griekenland of wil je ook eens een keer een reis iets ‘onder de radar’ ontdekken, contacteer ons gerust voor meer info.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
? mastersintravel@travel-experts.be

Source pictures: Fly me to the moon travel

 

MAAK EEN AFSPRAAK