Thuiswerken: onze tips

Thuiswerken: onze tips

Wij werken beiden van thuis. Dit geeft ons de flexibiliteit om zeer snel onze klanten te helpen wanneer dat nodig is. Maar zoals velen de laatste maanden ook gemerkt hebben, zijn er een aantal valkuilen en uitdagingen aan thuiswerken. Hier zijn enkele persoonlijke tips van wat wij hebben geleerd over thuiswerken.

Motivatie

Routine is de moeder van motivatie. Discipline is de vader.

De verleiding is groot om tot het laatste moment in je bed te blijven liggen of, als je kinderen hebt, je tijd aan de kinderen te spenderen. Dit werkt niet om zaken gedaan te krijgen. Bouw een vaste structuur in om de dag te beginnen. Een goed ontbijt maakt daar ook deel van uit. Je zal merken dat de motivatie om de andere werk-gerelateerde zaken gedaan te krijgen gemakkelijker volgt.

Doelen

Zet voor elke werkdag duidelijk afgelijnde doelen. Dit heeft 2 redenen. Het zorgt ervoor dat je met volle goesting aan je werkdag begint (het deel motivatie). Maar het zorgt er ook voor dat je op het einde van de dag het gevoel hebt dat je werk van deze dag voltooid is. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker de avond met je gezin kan doorbrengen zonder dat je gedachten nog aan je bureau zitten.

Wees ook niet bang om deze doelen te communiceren met je gezin, collega’s en zelfs klanten. Op deze manier weten ze waar je mee bezig bent en brengen ze je niet van je doel af wanneer ze je nodig hebben.

Beweging

Begin de dag met een goeie wandeling voor het ontbijt. Dit hoeft geen marathon te zijn, maar je lichaam even in beweging brengen en de frisse lucht ademen, geeft je een goeie boost om aan je planning van je dag te beginnen. Lukt dit niet (het gezinsleven kan soms chaotisch zijn ’s morgens), doe dan een korte lichaamsoefening (plank, stretchen, wat je graag doet).

Heb je tijd over de middag, kan je even gaan zwemmen of fitnessen. Het zal je helpen je hoofd even weg te halen van je werk zodat je op volle kracht aan de namiddag kan beginnen.

Omgeving

Van een propere tafel kan je goed eten. Aan een proper bureau kan je goed werken! Maar het is niet alleen het bureau. Zorg ervoor dat de ruimte waar je werkt, rust uitstraalt. Het zal je minder afleiden van je doelen van de dag.

Als je huis het toelaat, zonder je ook af van de rest van je gezin. Hoe graag je hen ook ziet, ze leiden je af. Als ze je afleiden, geraken je doelen niet afgewerkt. En onafgewerkte doelen zorgen voor rusteloze avonden met je gezin. Dus het is in ieders voordeel!

Focus

Dit is de (voor ons persoonlijk) de lastigste. Wanneer je de 4 voorgaande tips volgt, is het heel gemakkelijk je te focussen. Maar er komen altijd onverwachte dingen tussen. Hoe krijg je die focus terug op de rails? Het draait vooral om verwachtingen. Leg jezelf niet te hoge verwachtingen en stress op. Heb je een mindere dag? Morgen is een nieuwe dag waarin je steengoed kan werken!

Laat ook ruimte voor je persoonlijke leven in de planning. Las af en toe rustmomenten in of momenten met de kinderen. Op je werk zit je toch ook niet 8 uur non-stop achter je bureau?

Dit zijn onze 5 tips voor thuiswerken. We weten dat deze heel persoonlijk zijn. Het gaat er vooral om je eigen evenwicht te vinden met je werk en je thuisomgeving. Lukt je dit, dan kan je ten volle genieten van de voordelen van thuiswerken.

Wil je met ons praten over thuiswerken? Of over je reis die je voor je job moet gaan doen? We staan voor je klaar.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
M mastersintravel@travel-experts.be
Of maak hier je afspraak

Photo by Mikey Harris on Unsplash

 

MAAK EEN AFSPRAAK