Je reis 1 jaar op voorhand boeken

Je reis 1 jaar op voorhand boeken

Je had een grote reis gepland afgelopen maanden, maar je kon niet vertrekken? Dat is geheel begrijpelijk. Los van het feit dat het niet mocht, waren bijna alle vluchten geannuleerd en hotels gesloten of gedeeltelijk open.

Je hebt een voucher of een terugbetaling gekregen en je wil deze inzetten voor een reis volgend jaar? Groot gelijk! Maar waar moet je zoal rekening mee houden met een reis één jaar op voorhand te plannen?

Waar naartoe?

Wil je je originele bestemming houden, dan is het simpel. We polsen voor jou ter plaatse naar de nieuwe voorwaarden van volgend jaar. Wil je een nieuwe bestemming, dan hangt het er vooral vanaf wat je juist in gedachten hebt. Een goede stelregel is: hoe exclusiever, hoe meer op voorhand. Die unieke expeditiecruise van Hapag-Llyod in Antarctica, die reis op de exclusieve Rocky Mountaineer trein in Canada, die ene kamer in het exclusieve Danai Resort in Chalkidiki, die avontuurlijke ontdekking van Groenland… Allemaal bestemmingen waar je goed op voorhand wil bij zijn om de eerste keuze te hebben.

Het reisgezelschap is ook een bepalende factor. Reis je alleen, heb je waarschijnlijk ook meer flexibiliteit met de reisdatum. Reis je als gezin, of als familie met meerdere generaties, dan moet je met meerdere agenda’s rekening houden. En doe je er goed aan meer op voorhand een datum vast te leggen.

Uiteindelijk is dit de leukste fase. Je kan dromen van alle mogelijke bestemmingen in de wereld! De enige moeilijkheid is een beslissing maken. Wij kunnen je hierin bijstaan.

En de vluchten?

Vluchten worden ongeveer 11 maanden op voorhand geprogrammeerd. Uitzonderingen zijn charters en lowcost airlines; die worden seizoen per seizoen geprogrammeerd en zijn soms maar 8 tot 10 maanden op voorhand te boeken. We merken wel dat in de huidige situatie deze maatschappijen hun vluchten vroeger programmeren dan normaal.

Voor vluchten geldt in het algemeen de regel: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper. Maar dit moet je relativeren. Luchtvaartmaatschappijen beïnvloeden hun prijzen naargelang de verwachte vraag. Dit wil zeggen dat bijvoorbeeld het eerste weekend van een vakantieperiode al onmiddellijk dure prijzen heeft. Wij kunnen je hierin het beste adviseren.

Wil je je vluchten boeken met je mijlen die je de afgelopen jaren hebt gespaard? Dan ben je altijd goed af met dit zo snel mogelijk te doen.

Vermits er nog altijd geen vaccin is tegen covid-19, raden we aan om flexibele of semi-flexibele tickets te boeken. Dit geeft je wat meer bewegingsruimte als er toch nog gewijzigd moet worden.

En verder?

Met onze partners ter plaatse werken we jouw reis verder uit. De noodzakelijke zaken zullen we al boeken, in samenspraak met jou. Het is mogelijk dat sommige zaken nog niet beschikbaar zijn. Dit kan gaan over bijvoorbeeld sommige attracties waar je de tickets nog niet van kan kopen, gidsen, restaurants,… Klinkt als een heel gedoe? Helemaal niet! Je moet je hier niets van aantrekken. Wij volgen dit op voor jou en zorgen ervoor dat je droomreis langzaamaan vorm krijgt.

Tot slot

Nu nog meer dan ooit raden we een degelijke reisbijstands- en annuleringsverzekering aan. Je hebt de keuze uit een jaarpolis of een eenmalige polis, enkel voor je reis. We bespreken dit met jou zodat je de beste formule hebt.

Onze aanraders

Wat raden we aan voor 2021, denk je dan? In Europa denken we aan Ierland, Montenegro en Halkidiki. Wil je het wat rustiger in Europa? Wat dacht je van de Baltische staten of Georgië?

Verder weg in de wereld blijven Thailand, Zuid-Afrika en Canada de absolute droombestemmingen. Maar laat je vooral niet beperken door onze keuzes. Droom en bespreek het met ons. Samen werken we je droom uit en maken we herinneringen voor de rest van je leven!

Bespreek gerust je reisplannen voor 2021 met ons:

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
? mastersintravel@travel-experts.be

Photo by Rana Sawalha on Unsplash

 

MAAK EEN AFSPRAAK