Moskow Diskow

Moskow Diskow

Denk je aan Moskou, dan denk je aan een grijze koude stad met het Rode Plein en het Kremlin. Maar Moskou is zoveel meer dan dat! Op amper 3 uur vliegen ligt deze stad met 12 miljoen inwoners. Zoveel inwoners betekent ook bij momenten een hels verkeer, eigen aan een grootstad. Maar dat is het enige negatieve. Moskou is een prachtige grootstad met een heel eigen geschiedenis en cultuur. De grootste gebouwen en de brede boulevards zijn proper en de stad is veilig. Je weg vinden is relatief gemakkelijk want de laatste jaren zijn er alsmaar meer borden met straatnamen in Latijns schrift. Ook in de metrostations kan je ons alfabet nu lezen. Dus je kan je weg goed in de stad vinden.

Moskou is een stad van cultuur, van klassieke muziek en het ballet in het Bolstoj theater. Maar ook een stad met prachtige orthodoxe kerken en kloosters. De meeste iconische is de Basiliuskathedraal aan het Rode Plein. Aan het Rode Plein ligt het Kremlin, het hart van de het verleden en heden van Rusland. De president heeft er zijn kantoor, maar je kan er ook de kerken bezoeken en de wapenkamer van de tsaren.

Buiten Moskou bevindt zich het St Sergius Klooster. Dit klooster heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van het hertogdom Moskou naar het keizerrijk Rusland. Na een bezoek van dit klooster kan je aan de rand van Moskou het Kosmonautenmuseum bezoeken. Het museum biedt een overzicht van het Russische ruimtevaartprogramma. En het monument bovenop het museum is uniek!

In Moskou vind je eten en drinken voor alle smaken. Niet alleen vodka, maar ook lekkere craft beers. Als je niet in de exclusieve eet- en drankgelegenheden gaat, kan je goedkoop eten en drinken.

Kortom, Moskou is gemakkelijk te bereiken. Een aantal zaken bezoek je best met gids, op voorhand geboekt, om de lange wachtrijen wat te vermijden. Omdat de stad zo groot is, is de locatie van het hotel heel belangrijk. Het lastigste deel van de reis is het visum aanvragen, maar daar kunnen we je mee helpen. Je gaat best in het tussenseizoen, dan is het niet te koud en niet te warm. Moskou is een aanrader voor wie een unieke citytrip wil of wie de stad wil combineren met een rondreis of riviercruise naar Sint Petersburg.

Contacteer ons voor meer informatie over deze prachtige citytrip.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
? mastersintravel@travel-experts.be

(oktober 2018)

 

MAAK EEN AFSPRAAK