Ladakh – Op eenzame hoogte

Ladakh – Op eenzame hoogte

Sommige bestemmingen krijg je maar 1 keer in je leven de kans om ze te bezoeken. Ladakh is er eentje van.

Ladakh is India, maar voelt niet aan als India. Helemaal in het noorden van het land, in de provincie Jammu and Kasjmir, voelt het eerder aan als Tibet dan als India. Het enige wat je altijd doet herinneren aan India is de aanwezigheid van het Indische leger. Pakistan is namelijk niet ver af…

Aankomen in Ladakh doe je met het vliegtuig. Na een spectaculaire afdaling tussen de bergen van de Himalaya, land je in Leh. Kleine tip: voor het beste uitzicht, probeer links aan het raam te zitten!

De “hoofdstad” van Ladakh ligt op 3500 meter, dus je hebt wel minstens 1 dag nodig om te acclimatiseren aan de hoogte. Leh is een sympathiek stadje in de schaduw van Leh Castle. Je hebt er ook winkels en restaurants. Het geheel doet wat Tibetaans aan. Je vindt er trouwens ook redelijk wat Tibetaanse marktjes, uitgebaat door Tibetaanse vluchtelingen.

De Indus is een van de rivieren die Ladakh doorkruist. In deze vallei vind je ook Stok Palace, het vroegere paleis van de koning van Ladakh, maar nu een “heritage hotel”. Een prachtige unieke locatie om eens te logeren als een koning. En als je geluk hebt, kan je op de thee met de koning!

Tijdens je reis bezoek je ook verschillende boeddhistische kloosters. Ze vallen op door hun serene sfeer, eeuwenoude geschiedenis en prachtige locatie. Een enorm rustgevende en spirituele ervaring.

Wanneer je bent aangepast aan de hoogte van Leh, kan je nog hoger gaan. Khardungla pas gaat maar liefst 5300 meter hoog! Maar ook Warila pas is niet veel lager. De uitzichten zijn onbeschrijflijk. Ondanks de smalle wegen, de sneeuw en de occasionele steenlawine zijn de wegen in Ladakh goed onderhouden en veilig.

Naast kloosters en grote hoogtes, heb je ook nog immense zandduinen, meren en sneeuwluipaarden. Deze dieren kan je best in de winter spotten. Verblijven doe je dan in 1 van de speciale Snow Leopard Lodges.

Vergeet niet dat je nog altijd in India bent. Dus wat chaos en bureaucratie is nooit ver weg. En Ladakh is ook de enige plaats ter wereld waar je tegelijk een zonneslag en bevroren tenen kan krijgen. Dus pas je kledij hieraan aan.

Ladakh is een unieke bestemming. De dramatische valleien van de Himalaya, de spirituele kloosters, de woeste natuur… Logeren doe je in hotels, maar evengoed in safaritenten of in echte authentieke huizen.

Wil je Ladakh ontdekken? Contacteer ons voor meer informatie.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
? mastersintravel@travel-experts.be

(mei 2018)

 

MAAK EEN AFSPRAAK