Berlijn met kids

Berlijn met kids

Als je met kinderen op vakantie gaat, moet het niet altijd strand en kinderclubs zijn. Ook een citytrip kan heel leuk zijn, zowel voor ouders als voor kinderen. En een stad als Berlijn spreekt jong én oud aan!

Berlijn is een stad met een enorme geschiedenis en dat kan je overal ervaren. Kinderen gaan hun hart ophalen in het Natuurhistorisch Museum (skeletten van dino’s) en het Techniekmuseum (oude locomotieven, vliegtuigen en schepen); de ouders kunnen oog in oog staan met de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen in de musea van het Museuminsel. De meer recente geschiedenis kan je ervaren in het DDR Museum of Checkpoint Charlie.

Maar het zijn niet alleen musea. Je hebt de  verborgen parkjes met speeltuinen, verrassende gebouwen en prachtige vergezichten vanaf de koepel van de Berliner Dom of de Fernsehturm. Rond de Hackesche Höfe vind je een grote concentratie van gezellige restaurants en leuke trendy winkels en ateliers.

Andere toppers met kinderen zijn het Lego Discovery Center, de zoo en boottochtjes op de Spree en de vele kanalen van Berlijn. Berlijn is ondanks zijn grootte een zeer overzichtelijke stad en alles is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Kortom een aanrader voor jong en oud.

Wil je meer weten over deze citytrip? Of zin om er zelf met het gezien op uit te trekken?

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
? mastersintravel@travel-experts.be

(augustus 2018)

 

MAAK EEN AFSPRAAK