Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Op uitnodiging van de dienst voor toerisme van Zuid-Afrika had ik (Tom) de kans om Zuid-Afrika te ontdekken. Na een vlucht van 11 uur via Londen kwamen we aan in Johannesburg. In Johannesburg maakten we nog een korte binnenlandse vlucht naar Polokwane, op een 6 uur rijden van Johannesburg.

Meteen in de namiddag hadden we ons eerste avontuur al: ziplining door een rivierkloof. Een onvergetelijke ervaring. Dit was ook meteen een eerste kennismaking met de geweldige landschappen van Zuid-Afrika. Ook belangrijk: de begeleiding was zeer professioneel.

De dag erop verbleven we vlak aan de Blyde Rivier Canyon, de derde grootste canyon ter wereld. Indrukwekkend!

De komende dagen gingen we op safari. Eerst verbleven we in de Sepafane Lodge, vlak aan Kruger Park. Kruger Park is enorm groot en je kan er ook zelf met de wagen rondrijden (wel opletten voor de eigen verkeersregels van het park en je mag de wagen maar op bepaalde plaatsen uit).

Na Kruger Park verbleven we in de Riverside Lodge in het Thornybush Game Reserve. Dit is een privé reservaat. De dieren lopen hier vrij rond, maar de oppervlakte is kleiner dan in Kruger Park. Hier heb je dus heel veel kansen om de “Big 5” te spotten! Naast de 2 safari’s per dag kan je genieten van de rust en van de exclusieve service van de lodge.

Na onze safari’s namen we een korte vlucht van Hoedspruit terug naar Johannesburg. Johannesburg is een stad in volle ontwikkeling. De arme buurten zijn nog altijd onveilig, maar mits de juiste begeleiding hoef je je geen zorgen te maken. En projecten zoals de ontwikkeling van de wijk Maboneng geven Johannesburg een heel nieuw, hip en trendy gezicht.

De laatste dag bezochten we nog de beroemde township Soweto en het Apartheidsmuseum. Soweto is niet alleen meer een sloppenwijk, maar een dynamische gemeenschap die graag zijn heden en verleden toont aan toeristen. Het Apartheidsmuseum is dan een akelige herinnering aan de zwarte pagina in het verleden van die prachtige land.

Voor iemand als ik die nog nooit in Afrika geweest was, viel de cultuurshock heel goed mee. Zuid-Afrika is een perfecte mix van Afrika, Europa en de rest van de wereld. En de mogelijkheden in Zuid-Afrika zijn oneindig. Je kan er zoveel zien, beleven en bovendien lekker eten en drinken!

Wil je Zuid-Afrika ontdekken? Neem dan contact op met ons.

☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
? mastersintravel@travel-experts.be

(maart 2017)

 

MAAK EEN AFSPRAAK