Litouwse gezelligheid in Vilnius

Litouwse gezelligheid in Vilnius

Onbekend Vilnius?

Vilnius is niet direct de eerste bestemming als je denkt aan een city trip. En zelfs niet de tweede. Maar vergis je niet, Vilnius is een moderne hippe stad met een middeleeuws en barok centrum. De stad is niet te groot, dus je kan rustig alles verkennen te voet. Ideaal voor een gezellig en romantisch weekendje uit!

Waarom een citytrip Vilnius?

Omdat de stad niet te groot is en het verkeer niet te hectisch, kan je de stad ook verkennen met de fiets. En voor de sportievelingen, waarom niet kayaken op de Neris? Wil je echt iets speciaals? Een ballonvaart over het centrum van Vilnius! Een unieke manier om de stad te bezichtigen.  

Vilnius is ook een lekkere stad: van gezellige bistro’s in oude panden tot hippe trendy restaurants. Als je je echt avontuurlijk voelt, probeer dan een glas kvas! En er is natuurlijk ook Litouws bier om te proeven. Je kan slenteren langs cafés, bistro’s en speciale winkeltjes. Er is zelfs op een kelderverdieping een winkel met tweedehands vinyl platen en audio materiaal. Groovy!

Maar Vilnius heeft ook een rijk verleden. Het paleis van de groothertogen, de kathedraal, het kasteel, de vele kerken, Gediminas Avenue,…

Trakai

De ideale daguitstap vanuit Vilnius is Trakai. Deze immense burcht werd gebouwd door de groothertogen van Litouwen. De burcht ligt idyllisch op een eilandje in een meer. De enige toegang is een brug. Je kan ook een boottocht maken over het meer.

(reisverslag mei 2015)

Kortom, deze stad langs de Neris moet je eens bezocht hebben.

Ik maak liever een offline afspraak:
☎ 0486 55 39 59 / 0486 17 31 44
📧 mastersintravel@travel-experts.be

Geschreven voor Tom Vleugels

 

MAAK EEN AFSPRAAK